Zima: Na zahřátí nesmí chybět husté vydatné polévky a horký nápoj
Zima v nás evokuje chuť se něčím zahřát, a to ať už je to nápoj, nebo miska vydatné polévky. Ale pozor, zima může přinést také zvýšenou chuť k jídlu a touhu po kalorických pokrmech, a tak je důležité udržovat vyváženou stravu a vyhýbat se nadměrnému přejídání.
Jaké potraviny jsou v zimě nejchutnější?
Zima přináší určité sezónní potraviny, které jsou v této době nejchutnější a nejvýživnější. Mezi ně patří brambory, cibule, česnek, kořenová zelenina, jablka, hrušky, brokolice, květák, různé druhy zelí a citrusové plody.
V zimě nejvíce zahřejí teplá jídla a nápoje
V zimních měsících hledáme často jídla, která nás zahřejí a poskytnou pocit pohodlí. Patří sem hřejivé polévky (např. bramborová, čočková, kulajda), guláše, různé druhy zapékaných pokrmů a také sladkých jídel (koblížky, bramborové šišky). Z nápojů nesmí chybět čaj či horká čokoláda, s alkoholem pak punč či svařák.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Tofu a tempeh: Jsou sojové náhražky masa opravdu tak zdravé, jak se říká?
Jitka Smutná poradila Jiřině Bohdalové, jak na perfektní zapečené lilky na rajčatech. Fígl je v použití dvou druhů sýra i čerstvé bazalky
Jídelníček filmové Barbie: Herečka Margot Robbie musela dodržovat striktní stravovací plán. Základem byl tuňák, zelenina a kuře