Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbový guláš je lahodná pochoutka, která se dá připravit na mnoho způsobů. Přinášíme vám 15 nejlepších receptů, od klasických až po méně tradiční varianty, které si zamilujete. Neváhejte a vyzkoušejte je všechny.

Houbový guláš patří mezi oblíbené pokrmy, které si oblíbili nejen milovníci hub, ale i všichni, kdo si potrpí na poctivou domácí kuchyni. Jeho vůně připomíná výlety do lesa a dokáže zahřát i v chladnějších dnech. V tomto článku jsme pro vás připravili 15 nejlepších receptů, které si snadno připravíte doma.

1/15

    1 z 15

    Václavkový guláš

    Václavkový guláš

    Václavky patří mezi skvělé houby s výraznou chutí, které se výtečně hodí do sytých pokrmů. Guláš z nich voní lesem a má krásně hutnou konzistenci. Zelenina a koření ještě zesílí chuť hub, zatímco pozvolné dušení zajistí dokonalé propojení všech ingrediencí.

    2 z 15

    Lesní guláš

    Lesní guláš

    Směs lesních hub přináší do guláše jedinečné aroma a bohatou chuť. Kombinace hříbků, lišek nebo klouzků dodává pokrmu hloubku, kterou podtrhuje cibule a voňavé koření. Pomalu dušená směs s paprikou, klobásou a česnekem se krásně rozvoní a vytvoří dokonalou harmonii chutí.

    3 z 15

    Pikantni houbový guláš

    Pikantni houbový guláš

    Milovníci ostřejších jídel si pochutnají na guláši, který díky pikantní paprice a česneku získává správný říz. Pevné houby se v omáčce krásně rozleží a uvolní bohaté zemité tóny. Jídlo skvěle zahřeje a hodí se jak k chlebu, tak i k houskovému knedlíku.

    5 z 15

    Houbový guláš s paprikou a rajčaty

    Houbový guláš s paprikou a rajčaty

    Kombinace šťavnatých rajčat a voňavé papriky dodává guláši neodolatelnou chuť. Houby v této omáčce krásně změknou a nasáknou do sebe všechny chutě. Díky jednoduché přípravě a výrazné vůni se pokrm hodí na rodinný oběd i jako sytá večeře.

    6 z 15

    Segedínský guláš s houbami

    Segedínský guláš s houbami

    Inspirace tradičním segedínským gulášem v této variantě spojuje houby s jemnou kysanou smetanou a zelím. Výsledná omáčka získává příjemně krémovou konzistenci a výraznou chuť. Jídlo zasytí a skvěle chutná s houskovým knedlíkem nebo s čerstvým chlebem.

    7 z 15

    Guláš z lišek

    Guláš z lišek

    Lišky patří mezi nejlahodnější houby a dodávají guláši jemnou, lehce oříškovou chuť. Jejich pevná struktura zajišťuje, že se při vaření nerozpadnou a krásně drží tvar. Houbové a gulášové koření ještě podtrhne jejich aroma a vytvoří lahodný a voňavý pokrm.

    9 z 15

    Houbový guláš s fazolkami

    Houbový guláš s fazolkami

    Zelené fazolky přidávají do guláše příjemnou křupavost a lehce nasládlou chuť. V kombinaci s houbami vytvářejí lahodnou a výživnou variantu klasického receptu. Díky zeleninovému vývaru a bylinkám působí pokrm svěže a hodí se i pro lehčí oběd nebo večeři.

    10 z 15

    Bramborový guláš na špeku s houbami

    Bramborový guláš na špeku s houbami

    Brambory spolu se špekem dodávají guláši sytost i krásnou vůni. Houby v omáčce změknou a nasáknou do sebe kouřový nádech uzeného špeku. Pokrm, který skvěle zasytí, se připravuje snadno a podává se s čerstvým pečivem nebo jen tak, samotný.

    13 z 15

    Houbový guláš bez masa

    Houbový  guláš bez masa

    Tato varianta houbového guláše vyniká plnou chutí díky kombinaci hub, cibule, špeku a aromatického koření. Dušením se chutě krásně propojí a vytvoří lahodnou omáčku, která se hodí k houskovému knedlíku nebo k čerstvému chlebu. Pokrm je lehký a přesto dokonale zasytí.

1/15

Komentáře

Další tipy a triky