Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vařené maso z polévky rozhodně nemusí zůstat bez využití. Naopak, je skvělým základem pro spoustu chutných jídel, která jsou jednoduchá, rychlá a ekonomická. V článku vám představíme oblíbené recepty, jak vařené maso zpracovat.

Vařené maso často zůstává jako vedlejší produkt po přípravě silného domácího vývaru. Mnoho lidí ho bohužel považuje za méně atraktivní než čerstvě pečené  maso, a tak často končí v lednici bez využití. To je ale velká škoda, protože z vařeného masa lze připravit mnoho chutných, sytých a rychlých jídel, která uspokojí celou rodinu. 

1/15

    1 z 15

    Karbanátky z vařeného kuřecího masa

    Karbanátky z vařeného kuřecího masa

    Když v lednici zbude vařené kuřecí maso, vyplatí se ho zpracovat do domácích karbanátků. Maso se naseká nebo namele, smíchá s vejcem, strouhankou a kořením. Hotová směs se dá snadno tvarovat. Karbanátky se opečou na pánvi nebo v troubě a nejlépe chutnají s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou.

    2 z 15

    "Bulguroto" s vařeným kuřecím masem

    "Bulguroto" s vařeným kuřecím masem

    Kombinace bulguru a kuřecího masa vytváří výživné a lehké jídlo, které je rychle připravené. Bulgur se uvaří do měkka, maso se natrhá nebo pokrájí a vše se spojí s kořeněnou směsí. Zelenina dodá svěžest a barvu, zatímco sýr obohatí pokrm o jemnost. Jídlo zasytí a nezatíží.

    3 z 15

    Vařené hovězí maso s fazolkami na slanině a nivou

    Vařené hovězí maso s fazolkami na slanině a nivou

    Zbylé vařené hovězí maso najde výborné využití v kombinaci s čerstvými fazolkami a výraznou nivou. Maso se nakrájí na kousky, fazolky se krátce povaří a slanina dodá specifické aroma. Sojová omáčka jídlo propojí a vytvoří plnohodnotný pokrm, který potěší i náročnější strávníky.

    4 z 15

    Kuřecí řízečky z vařeného masa a sýru

    Kuřecí řízečky z vařeného masa a sýru

    Vařené kuřecí maso se dá jednoduše proměnit v chutné řízečky, které ocení děti i dospělí. Maso se naseká, smíchá se sýrem, vejcem a kořením. Směs se vytvaruje do menších placiček, obalí a osmaží. Hotové řízečky křupou a hodí se k bramborám i zeleninovým salátům.

    6 z 15

    Haše z vařeného masa a brambor

    Haše z vařeného masa a brambor

    Vařené maso a brambory, které často zůstávají po obědě, rozhodně nemusí přijít nazmar. Stačí je nasekat, ochutit a promíchat se základními surovinami. Těsto se snadno spojí a umožní vytvořit jednoduché a syté jídlo. Směs se upeče dozlatova. Podávejte s kyselou okurkou a krajícem chleba.

    8 z 15

    Okurková omáčka s vařeným vepřovým masem

    Okurková omáčka s vařeným vepřovým masem Video

    Když se spojí jemná chuť vařeného vepřového masa s lehce nakyslou okurkovou omáčkou, vznikne lahodný pokrm. Příprava nezabere mnoho času a výsledek potěší milovníky klasické české kuchyně. Omáčka krásně obalí maso a ladí s knedlíky i bramborem.

    9 z 15

    Fazolky na smetaně s hovězím masem vařeným

    Fazolky na smetaně s hovězím masem vařeným

    Kombinace smetanových fazolek a měkkého vařeného hovězího masa vytvoří plnohodnotný oběd. Maso se nakrájí, zelenina se krátce podusí a omáčka vše propojí. Hladká textura smetanové omáčky vyváží chuť fazolek. Jídlo zahřeje, zasytí a hodí se pro běžný den i slavnostní chvíli.

    10 z 15

    Zapečené brambory s vařeným vepřovým masem

    Zapečené brambory s vařeným vepřovým masem

    Brambory a vařené vepřové maso tvoří ideální základ pro chutný zapečený pokrm, který voní domovem. Brambory se nakrájí, maso natrhá a vše se poklade do zapékací mísy. Můžete přidat i sýr, který dodá jídlu šťavnatost. Tento způsob využití zbytků je praktický, rychlý a velmi oblíbený.

    11 z 15

    Pilaf s kuřecím masem uvařeným v polévce

    Pilaf s kuřecím masem  uvařeným v polévce

    Uvařené kuřecí maso z vývaru najde skvělé využití v jednoduchém pilafu, který voní kořením a zeleninou. K rýži podušené s cibulkou a kořením se přidá na konci vaření maso, které dodá pokrmu na sytosti. Zelenina jídlo oživí barvami a chutí. Vše se spojí v jednom pekáčku a vytvoří voňavý a výživný oběd.

    14 z 15

    Letní salát s vařeným kuřecím masem

    Letní salát s vařeným kuřecím masem

    Když teploty stoupají, přijde vhod osvěžující salát s lehkým kuřecím masem, který zasytí, ale nezatíží. Maso se natrhá, zelenina se nakrájí a vše se promíchá s lehkou zálivkou. Kombinace chutí je vyvážená. Tento salát se hodí jako oběd i večeře během teplých dnů.

    15 z 15

    Pomazánka z vařeného kuřecího masa

    Pomazánka z vařeného kuřecího masa

    Vařené kuřecí maso poslouží jako výborný základ pro jemnou a chutnou pomazánku, která se hodí na snídani i svačinu. Maso se naseká, smíchá s máslem, hořčicí a dalšími ingrediencemi. Pomazánka má krémovou strukturu a výraznou chuť. Skvěle chutná na chlebu i na pečivu a připravuje se velmi snadno.

1/15

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli