Grilovaný bůček má být šťavnatý a křupavý. Poradíme, jak toho dosáhnout
Babiččin grilovaný bůček je dokonalou kombinací křupavé kůrčičky a šťavnatého masa. Tento osvědčený recept je ideální pokrm pro letní večery i slavnostní příležitosti. Jak si takovou lahodu připravit? Poradíme vám.
Grilování je skvělý způsob, jak si užít čas s rodinou a přáteli. A co je lepšího, než grilovaný bůček podle receptu od babičky? Babiččin grilovaný bůček je pokrm, který si oblíbí každý milovník masa. Pojďme se podívat, jak připravit tuto dobrotu krok za krokem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak grilovat bůček
Bůček je tučný kus masa, což je ke grilování naprosto ideální. Tuk se z masa během pečení vypéká a vstřebává zpět do masa, které je tak báječně šťavnaté.
- Nejprve si připravíme marinádu, do které maso přes noc naložíme. Stačí smíchat citrónovou šťávu, olej, pivo, pepř, sůl, kmín a tymián.
- Bůček nakrájíme na centimetr silné plátky, potřeme je prolisovaným česnekem, nadrobno posekanou majoránkou a šalvějí, a naložíme do marinády.
- Naložené maso dáme na gril, potíráme zbytkem marinády a pozvolna grilujeme.
Grilovaný bůček má šťavnaté, na jazyku rozplývající se maso, které nikdy nezklame. Čím déle bůček necháte odpočinout, tím lépe se prolnou všechny chutě z marinády a koření a maso tak bude ještě lahodnější. Vyzkoušejte tento osvědčený recept a nechte se unést vůní grilu.
Komentáře