Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrušky jsou pro svou sladkou chuť oblíbeným ovocem se širokým využitím v kuchyni. Připravit z nich můžeme kompot, marmeládu i chutný dezert či koláč. Dokonale ladí k masu, zvěřině i k sýrům. Poradíme, jak připravit pečené hrušky.

Hrušky by neměly chybět v jídelníčku nikoho z nás, jsou skvělým zdrojem vitamínů a především vlákniny. Připravujeme z nich nejen sladké pečené dezerty, ale báječně se doplňují i se slanou chutí zrajících sýrů či lahodných pomazánek.

Jak připravit pečené hrušky

Připravit pečenou hrušku je velmi snadné, během pár minut tak budete mít na stole lahodný dezert s vůní skořice a karamelu. Budete potřebovat tyto suroviny:

  1. Ovoce nejprve oloupejte a rozkrojte na polovinu. Očistěte hrušku od jádřince, poté pokapejte šťávou z limetky.
  2. Nyní v misce smíchejte cukr se skořicí a ve směsi obalte připravenou hrušku.
  3. Do důlku po jádřinci vložte kousek másla a obě poloviny k sobě přitisknete.
  4. Takto připravenou hrušku zabalte do alobalu, vložte do vyhřáté trouby a pečte na 180 °C zhruba 20–30 minut. Na posledních 5 minut alobal rozevřete a nechejte hrušku opéct.
  5. Hrušky můžete podávat s kopečkem hustého jogurtu, domácí šlehačky nebo zmrzliny. Báječně chutnají také polité rozehřátým máslem a posypané ořechy.

Pro začátečníky v kuchyni máme jednoduchý videorecept, který pomůže s přípravou pečených hrušek. Jejich úrodu můžete zpracovat také sušením. Víte jak udělat z hrušek křížaly? Chutnají stejně báječně jako ty jablečné. 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky