Jak připravit pečené hrušky? Upečené ovoce proměníte v lahodný dezert ke kávě
Hrušky jsou pro svou sladkou chuť oblíbeným ovocem se širokým využitím v kuchyni. Připravit z nich můžeme kompot, marmeládu i chutný dezert či koláč. Dokonale ladí k masu, zvěřině i k sýrům. Poradíme, jak připravit pečené hrušky.
Hrušky by neměly chybět v jídelníčku nikoho z nás, jsou skvělým zdrojem vitamínů a především vlákniny. Připravujeme z nich nejen sladké pečené dezerty, ale báječně se doplňují i se slanou chutí zrajících sýrů či lahodných pomazánek.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit pečené hrušky
- Ovoce nejprve oloupejte a rozkrojte na polovinu. Očistěte hrušku od jádřince, poté pokapejte šťávou z limetky.
- Nyní v misce smíchejte cukr se skořicí a ve směsi obalte připravenou hrušku.
- Do důlku po jádřinci vložte kousek másla a obě poloviny k sobě přitisknete.
- Takto připravenou hrušku zabalte do alobalu, vložte do vyhřáté trouby a pečte na 180 °C zhruba 20–30 minut. Na posledních 5 minut alobal rozevřete a nechejte hrušku opéct.
- Hrušky můžete podávat s kopečkem hustého jogurtu, domácí šlehačky nebo zmrzliny. Báječně chutnají také polité rozehřátým máslem a posypané ořechy.
Pro začátečníky v kuchyni máme jednoduchý videorecept, který pomůže s přípravou pečených hrušek. Jejich úrodu můžete zpracovat také sušením. Víte jak udělat z hrušek křížaly? Chutnají stejně báječně jako ty jablečné.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Očistit a připravit hrušky na další zpracování zvládne podle našeho videa úplně každý. Ovoce se hodí do moučníků a k zavařování
Jak na pevnou šlehačku? S naším návodem to zvládnou i začátečníci
Jak umlít celou skořici? Máme několik možností, ale výsledek za to rozhodně stojí
Komentáře