Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlovky pro návštěvy jsou pokrmy, které připravíme ze surovin z lednice nebo ze spíže, protože na nákupy už není čas. V každé kuchyni se najde dostatek potravin, z kterých se dá rychlé pohoštění vyčarovat.

Už jste se jistě dostali do situace, kdy se vám ozvali nečekaní hosté, které i přesto rádi uvidíte. Máte jen chvíli na to, abyste připravili nějaké drobné pohoštění a přitom nevítali hosty v zástěře a s vařečkou v ruce. Poradíme vám několik rychlovek.

1/20

    1 z 20

    Topinky tety Olinky

    Topinky tety Olinky

    Starší chleba si přímo říká o opečení. Jednotlivé krajíce osmažíme na tuku, potřeme česnekem a na vzniklé topinky naklademe to, co máme v lednici. Použít můžeme nasekaná rajčata s bazalkou, smažená vejce, teplou směs na topinky, zbytky pečeného masa nebo jen nastrouhaný sýr a zelené natě.

    2 z 20

    Snadné šunkové rolky

    Snadné šunkové rolky

    Šunka nebo měkký salám skýtají mnoho možností, jak z nich připravit skvělé občerstvení. Z jednotlivých plátků vytvoříme závitky nebo balíčky, naplněné ochuceným tvarohem nebo šlehačkou s křenem. Můžeme je zabalit do šunkové rolády, nebo je použijeme k přípravě chlebíčků či jednohubek.

    3 z 20

    Šneky

    Šneky

    Listové těsto je úžasnou surovinou pro přípravu slaného i sladkého pohoštění. Pokud máme v lednici chlazené těsto, rozválíme ho, potřeme kečupem a posypeme slaninou, šunkou, rajčaty, sýrem, zbytky masa a uzenin. Plát zabalíme jako roládu, pokrájíme na kolečka, potřeme vejcem a upečeme.

    5 z 20

    Zapečené sýrové toasty

    Zapečené sýrové toasty

    Toustový chléb je univerzální potravinou - připravíme z něj sýrové tousty, závitky, psaníčka nebo smaženky s vejci. Plněný toustový chléb se šunkou a sýrem můžeme zapéct v troubě - hosté budou překvapeni, jak jsme pohotoví a kreativní. Opečené plátky je možné obložit nebo podávat s polévkou.

    6 z 20

    Troubové hranolky

    Troubové hranolky

    Syrové brambory má doma téměř každý. Oloupané a pokrájené jsou za chvíli - mezitím se rozehřeje trouba. Hranolky, kousky nebo plátky brambor, pečeme na pečicím papíru, posypané solí, kmínem nebo kořením. Než se upečou, umícháme česnekový dip nebo připravíme kečup, hořčici a majonézu.

    7 z 20

    Rychlé tvarohové smaženky

    Rychlé tvarohové smaženky

    Tvaroh je úžasnou surovinou - dají se z něj připravit slané i sladké smaženky. Tvarohové těsto je hotové raz dva - vytvarujeme z něj placičky, které obalíme ve strouhance a osmažíme. Zdobíme je marmeládou a šlehačkou, pokud ji máme. U slané varianty těsto osolíme a vynecháme cukr. Smaženky sypeme sýrem.

    8 z 20

    Celerové chipsy z trouby

    Celerové chipsy z trouby

    Bramborové chipsy koupíme v každém obchodě - když ho nemáme v dosahu a doma nic není, zapneme troubu a jdeme očistit zeleninu. Brambory, mrkev, celer, kedlubnu nebo řepu nakrájíme na plátky, posypeme grilovacím kořením a upečeme v troubě. Podáváme s kečupem, majonézou nebo jen tak.

    9 z 20

    Stir-fry kuřecí játra s pórkem

    Stir-fry kuřecí játra s pórkem

    Zelenina a maso, ze kterého jsme chtěli připravit zítřejší oběd, stačí k vytvoření úžasného asijského jídla stir-fry. Pokud vlastníme pánev wok, máme napůl hotovo. Pokrájené maso nebo játra osmažíme na oleji a postupně přihodíme kousky zeleniny. Za neustálého míchání a přehazování vše opečeme a ještě stihneme připravit rýži.

    11 z 20

    Zeleninový salát-dietní

    Zeleninový salát-dietní

    Různé saláty jsou vítaným pohoštěním. Připravujeme je ze zeleniny i z ovoce. Ze zbylých uvařených brambor vykouzlíme bramborový salát, který se dá podávat s pečivem, s masem i jako pomazánka na chlebíčky. Pokud to stihneme, uvaříme místo brambor těstoviny nebo červenou čočku. Sytost dodá majonéza.

    12 z 20

    Domácí ruské vejce

    Domácí ruské vejce

    Ruské vejce bylo oblíbenou retro lahůdkou. Při jeho přípravě zapojíme fantazii - kromě natvrdo uvařených vajec potřebujeme trochu salátu, šunku nebo salám, kyselou okurku a sterilovaný hrášek. V dobře zásobené kuchyni se vše potřebné najde. Suroviny stačí ozdobně naskládat do mističek a zalít majonézou.

    13 z 20

    Davídkovy palačinky

    Davídkovy palačinky

    Sladké palačinky jsou klasickým rychlým pohoštěním pro návštěvu s dětmi. Jelikož jde o chuťově neutrální těsto, můžeme je naplnit nejen marmeládou, tvarohem, ovocem nebo zmrzlinou, ale i podušeným baby špenátem nebo šunkou a sýrem. Palačinky nemusíme smotávat - hezké jsou i složené na čtvrtiny.

    15 z 20

    Krutony

    Krutony

    Krutony nebo crostini jsou 1 cm silná kolečka rohlíků nebo baget, které potřeme olivovým olejem se směsí prolisovaného česneku, grilovacího koření a nasekané petrželky. Kolečka naskládáme na plech a pomalu upečeme. Až přijdou hosté, naklademe na crostini nasekaná rajčata, mozarellu a zelené natě.

    16 z 20

    Grilované špízy

    Grilované špízy

    Zbytky různých ingrediencí využijeme originálním způsobem - pokrájíme je na podobně velké kousky a napícháme na dlouhé špejle. Pokud nemáme dost potravin pro stejné špízy, uděláme každý jiný a přitom zužitkujeme vše, co najdeme v lednici. Špízy upečeme v troubě nebo je vložíme na gril.

    17 z 20

    Plněná vejce s tvarůžky

    Plněná vejce s tvarůžky

    Slepičí vejce jsou během 15 minut uvařená, oloupaná a připravená k dalšímu použití. Můžeme z nich udělat vajíčkový salát, vaječnou pomazánku nebo plněná vejce. Výbornou alternativou jsou vejce, přelitá jogurtovou omáčkou s koprem, nebo smažená vejce v bramborové či masové směsi.

    19 z 20

    Papriková omeleta

    Papriková omeleta

    Omeleta z vajec, zbylých brambor, pokrájené zeleniny, šunky a sýra může být rychlovkou, kterou každý z hostů ocení. Do omelety lze přidat také houby nebo žampióny, zbytky masa, anglickou slaninu, tvarůžky, mozzarelu, zelené bylinky a různé koření, díky kterému máme pocit, že jíme pizzu.

    20 z 20

    Omáčka na špagety

    Omáčka na špagety

    Těstoviny, například špagety, nasytí nečekanou návštěvu, která se ozve na poslední chvíli. Dáme vařit těstoviny a než budou hotové, připravíme si omáčku z čerstvých rajčat, z rajčatového pesta nebo jen z kečupu, česneku a koření. Podmínkou je mít v lednici sýr na strouhání, kterým pokrm hojně zasypeme.

1/20

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli