Náš web už 15 let bohatě a neúnavně slouží velkému množství čtenářů. Co myslíte, že je zajímá nejvíce? A který recept se na webu Toprecepty.cz nejčastěji hledá? To vám můžeme prozradit a věříme, že výběr těch nejoblíbenějších receptů se stane skvělou inspirací i pro vás.
Vybrané recepty jsou takové "poklady", které ocení začínající i zkušené hospodyňky. Hodí se, když spěcháme a potřebujeme něco sladkého a lahodného pro návštěvu, nebo když naopak máme času dostatek a chceme pro rodinu uvařit nebo upéct českou klasiku (omáčky, guláše). Pokud hledáte to nejlepší, jste na správném místě.
Čekáte návštěvu nebo vybíráte něco jednoduchého po dobrém obědě? Ať už připravujete svačinu na výlet nebo výbornou sváteční snídani, vždy oceníte tento jednoduchý a mnohokrát osvědčený recept na nadýchaný perník. Doporučujeme ho do receptáře každé hospodyňky.
Tvarohový moučník nadchne všechny příznivce lahodných a jemně vláčných dobrot. Působí už na pohled luxusně a přitom nedá až tolik práce, zvládnou ho i začátečníci. Kombinace pudinkového krému s tvarohem a čokoládové vrstvy se zakysanou smetanou je naprosto jedinečná.
Guláše jsou v naší kuchyně prostě jedničkou. Stačí jeden větší hrnec a do něj suroviny podle možnosti - gulášů je totiž celá řada. Ovšem ten tradiční "hospodský" patří k těm nejžádanějším. Připravuje se z hovězí kližky a poctivé dávky cibule. Podává se s knedlíky, ale stačí k němu i pečivo.
Tvarohové moučníky si nás naprosto získaly svou vláčností a lahodnou chutí. Toužíte po něčem výborném k zakousnutí? Tento koláč vás určitě nezklame. Není před vámi žádná dlouhá příprava, právě naopak. Potřebujete základní lité těsto, tvarohovou náplň a trochu povidel.
Bublanina s ovocem - to je klasika, která nás provází nejen po celou sezónu dozrávajícího ovoce, ale i během celého roku. Když není po ruce ovoce čerstvé, poslouží kompotované nebo mražené. Moučníky podle tohoto receptu nám pekly už naše babičky.
Která omáčka je ta nejlepší? Svíčková si jednoznačně zaslouží vysoké hodnocení. Nadchne strávníky při svátečním menu a je žádaná i na svatbách. Připadá vám složitá nebo nedostižná? Určitě vyzkoušejte tento recept, který vás může přesvědčit o opaku.
Šlehačkové rohlíčky servírované návštěvě budou mít velký úspěch. Vláčné těsto je výborným "materiálem" k tvoření a výsledek vypadá nádherně. A co teprve, když ochutnáte. Rohlíčky jsou skvělé plněné naslano i nasladko, fantazii se meze nekladou.
Langoše jsou další výzvou pro začínající hospodyňky. Velký úspěch mají při prodeji ve stáncích s občerstvením, tak proč si je nepřipravit doma? Těsto podle našeho receptu obsahuje jogurt, proto langoše nenasáknou při smažení příliš tukem. S kečupem, třeným česnekem a strouhaným sýrem jsou výtečné.
Klasické kynuté buchty patří do základního repertoáru našich hospodyněk. Všichni tuto pochoutku milují a nadšeně vítají. Ještě nemáte svůj oblíbený recept? Mohl by to být zrovna tento. Buchty podle něj zvládnou i začátečníci a plnit můžete tím, co máte nejraději.
Máte chuť na vydatnou polévku, která krásně zahřeje? Jednou z těch nejoblíbenějších je právě frankfurtská. Její příprava není až tak složitá, podle osvědčeného receptu se určitě povede. Polévka nejen výborně voní a chutná, ale je lákavá i na pohled.
Palačinky jsou další stálicí v naší kuchyni. Nemusíme jich připravovat celý kopec, nejlepší jsou stejně čerstvé. Při zdobení volíme to, co máme nejraději. Palačinky jsou výborné nasladko i naslano. A pokud hledáte spolehlivý recept na těsto, jeden takový vám právě nabízíme. Vyzkoušejte.
Bábovky nikdy nezklamou. Jsou tak trochu prubířským kamenem začínajících hospodyněk - když je zvládnou nejen upéct, ale i vyklopit, určitě na ně čeká úspěch u strávníků. Tato třená bábovka je perfektním moučníkem pro sváteční chvíle a chutná jako od babičky.
Domácí chléb, to je něco úžasného - krásně voňavý a křupavý, prostě pohádka. Chleba se dá sice koupit na každém rohu, ale ten domácí je nepřekonatelný. A nemusí to být hned kváskový, který vyžaduje více času, můžete upéct časově nenáročný, ale výborný chléb z droždí. Recept na domácí kmínový chleba je toho příkladem.
Vrstvený koláč z drobenky, hustého pudinku a čerstvého ovoce je velkou lahůdkou. Na přípravě koláče není nic až tak složitého, proto se do něho může pustit i začátečník. Postupem vás provedeme krok za krokem, ale hlavně si k tomu připravte čerstvé jahody.
Perníčky mají své nezastupitelné místo mezi ostatním drobným cukrovím - kromě toho, že výborně chutnají, nevyjdou až tak draho a hlavně se hotové kousky dají zdobit přímo úchvatně. Musí se péct s předstihem, aby změkly, ale s tímto receptem je tomu jinak - perníčky jsou totiž měkké hned.
Komentáře