Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 hrníčkových moučníků s ovocem.  Jsou rychlé a snadné na přípravu, navíc plné krásně zralého ovoce
Zdroj: Top recepty

Hrníčkové moučníky jsou pohodlné a rychlé na přípravu. Nepotřebujeme se zdržovat vážením, stačí vybrat vhodný hrnek, který poslouží jako rychlá odměrka. V našem přehledu jsme se zaměřili na moučníky s letním ovocem.

Začátkem léta to jsou jahody a třešně, ale postupně dozrávají další druhy např. rybíz, maliny, borůvky nebo meruňky. I kdybychom se zaměřili jen na jeden recept, výsledek bude s každým ovocem jiný. Na podzim pečeme se švestkami a v zimě se nám bude hodit ovoce mražené nebo zavařené.

1. místo

Tyto meruňkové řezy mají zajímavý postup přípravy, který nám pomůže udržet ovoce pěkně ve středu těsta. Polovinu těsta totiž krátce zapečeme, potom na ně navrstvíme meruňky společně s cukrem a strouhankou, zalijeme zbývajícím těstem a dopečeme. 

2. místo

Rybízové moučníky se sněhovou vrstvou patří mezi nejlákavější rybízové dobroty. Přímo vybízí k nakousnutí a po upečení se po nich jen zapráší. Tento recept je díky hrnkovému rozpisu snadný na přípravu. Na sněhu si dáme záležet, aby se moučník dobře povedl.

3. místo

Recept na splašenou buchtu oceníme, když máme naspěch. Je totiž velmi rychlá. Pokud máme větší těžké kusy ovoce, nakrájíme je na menší kousky, aby nám nepropadávaly těstem na dno. Výborné jsou např. meruňky, broskve nebo nektarinky.

4. místo

Z přísad na těsto vytvoříme drobenku, jejíž část dáme do dortové formy. Zalijeme ji tekutou tvarohovou náplní, poklademe ovocem a na povrch dosypeme zbytek drobenky. Můžeme přidat trochu rumu pro lepší aroma. Koláč skvěle chutná s borůvkami

5. místo

Jednoduchá a rychlá bublanina je výborná s vypeckovanými třešněmi, višněmi nebo jiným sezonním ovocem. Aby ovoce neklesalo ke dnu bublaniny, obalíme ho nejprve v mouce. Na povrch můžeme posypat drobenku nebo jen cukr. 

6. místo

Kromě ovoce je hlavní ingrediencí měkký tvaroh - díky němu je bublanina příjemně vláčná. Před pečením ji můžeme posypat vanilkovým cukrem, který vytvoří křupavou krustičku. Na bublaninu se nejlépe hodí drobné ovoce např. borůvky, maliny nebo rybíz.

7. místo

Na tento koláč potřebujeme hodně rybízu, díky němuž je moučník příjemně osvěžující. Zároveň je nadýchaný a přitom neobsahuje příliš těsta. Povrch je opět posypaný lahodnou drobenkou

Jedním z oblíbených hrnkových moučníků je borůvkový koláč

Hrníčkové recepty na moučníky jsou dobrou volbou. Sáhneme po nich, nejen když pospícháme a nechceme se zdržovat vážením. Podle našeho receptáře můžeme vyzkoušet i mnoho dalších hrníčkových receptů.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky