Svíčková omáčka se sladkokyselým nálevem
Svíčková omáčka je klenotem české kuchyně a každá kuchařka má svůj vlastní recept, na který nedá dopustit. Příprava je sice náročnější, ale o to více si zaslouží kuchařka pochválit.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 451 kJ / 3 215 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 121,23 g |
| Tuky | 146,89 g |
| Vláknina | 29,95 g |
| Cholesterol | 632 mg |
| Sodík | 17,73 g |
| Sůl | 44,08 g |
| Sacharidy | 338,19 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 23. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Svíčková omáčka se sladkokyselým nálevem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ml3
Moje poznámka
Svíčková omáčka se sladkokyselým nálevem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ml3
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 13 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 14 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 15 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 16 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 19 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 9 minutami
Domácí chléb II.
Penkapa před 29 minutami
Bramboračka
danal před 2 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 9 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 13 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 13 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 15 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 16 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 17 hodinami
Tématické fráze:
nálev na svíčkovou,
svickova recept,
recept svíčková,
naložená svíčková,
recepty svíčková,
naložená svíčková na smetaně recept,
svíčková,
svíčková z divočáka,
svíčková na smetaně naložená,
babiččiny recepty svíčková z králíka,
nálev na maso na svíčkovou,
svíčková z divočáka recepty,
recept na svíčkovou omáčku,
svíčková z divočáka recept,
svíčková recepty,
recepty z divočáka svíčková,
svíčková v papiňáku,
svíčková na smetaně z divočáka,
recept na svíčkovou,
recepty-svíčková
Suroviny:
plecko vepřové,
špek,
cibule,
mrkev,
celer,
petržel,
smetana,
smetana ke šlehání,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř černý,
jalovec,
tymián,
jíška,
sůl,
cukr,
ocet,
citronka
Komentáře (32)
Akurat som zmenila sol,nedala som 5čl soli ale len 2čl.....
Nikdy som nevedela urobit sviečkovú,ale vdaka vášmu receptu budem robit častejšie.....
Odporúčam dat mäsko karé mala som ho mäkke za 2,5hodinky....
Ešte raz Dakujem pani Jitka...
Vše se povedlo hned napoprvé na jedničku.
ja by som povedala, ze v tom recepte by asi nemalo ist o polievkove lyzice, ale cajove......
papinak nemam, takze vzdy varim len v hrnci, ale musim to robit aj 5 hodin a maso nikdy nie je makke...na konci tych 5 hodin, uz nemam sil pokracovat, tak maso vyberiem a pokusam sa ho nakrajat...trha sa, nie je dokonale ako podla stareho receptu, je nechutne na pohlad, zuvave...no hrozne...stale si myslim, ze je to tym, ze od sameho zaciatku ho varim aj s octom.....takze mam dilemu..bud to budem robit podla stareho receptu, kde je maso krasne, ale omacka nikdy nebola taka skvostna, alebo maso potrhane, zuvave a s bajecnou omackou....alebo mi niekto poradi
podla tohto receptu som urobila svieckovu uz asi 4x...z omackou ziaden problem, ale s masom je to horsie, ja nemam tlakovy hrniec a robim ju klasicky pod pokrievkou.....mne sa to maso nejde uvarit....minule som to robila skoro 5 hodin, maso bolo ako rez...neslo ani dobre nakrajat,...ja to prikladam tomu octu v naleve....hovadzie robievam naozaj casto a z kvalitneho masa a nikdy som ho nerobila viac ako dve hodiny a bolo makke....co by sa stalo keby som nalev urobila bez octu a ocot doliala neskor....alebo take nieco..