Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chlebová polévka

Hodnocení receptu je 5,0 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Naše babičky jistě tuto polévku znaly a dělávaly. Jednoduchý způsob, jak zužitkovat starší chléb a zároveň vytvořit rychlý pokrm v nabitém dni. Česnek, libeček, majoránka a sádlo dodá polévce správnou chuť.

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 425 kJ /
341 kcal
Bílkoviny13,71 g
Tuky26,55 g
Vláknina3,36 g
Cholesterol 273 mg
Sodík 115 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy10,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Chléb nakrájíme a rozvaříme v menším množství vývaru. Krok 2: Přidáme lžící sádla, majoránku, sůl, protlačený česnek a libeček. Krok 3: Po dochucení můžeme do polévky přidat rozšlehané vajíčko. Krok 4: Vývaru přidáváme po trošce, abychom docílili správné konzistence a chuti.

TIP: Co se starým chlebem

Zveřejněno 31. 5. 2009

Poznámka autora magdalenka

Takto varila chlebovú polievku moja babička, ale som presvedčená, že české babičky ju poznajú tiež.

Zároveň je to ďalší spôsob zúžitkovania staršieho chleba.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chlebová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mwVA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chlebová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mwVA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

taddy1: teší ma tvoja reakcia.

Od včerejška jsem přemýšlela, jak zpracovat tvrdnoucí chleba, když už mám zase čerstvý. Mrkla jsem na tento recept, udělala a opravdu super. Děkuji, tato polévka už u nás zdomácní. Jednoduchá, výborná, rychlá a zpracuje se starší chleba, který se jinak vždycky zpracovával jenom ve vajíčku, jako topinky a nebo osmažené kostičky do česnečky. <3:-K

Bejlu69: No jo, když neumíš vařit, tak to holt pak musíš vylejt, no ;-):-))

A za stálého míchání vléváme do odpadu;-(

kamila3300::-K:-D

Výborná...dovolila jsem si poupravit přidáním osmažené cibulky a klobásky a do talíře osmažený chleba....mám co dělat, abych nesnědla celý hrnec!!!;-)

Tak tuto polévku dělávala moje maminka, já ji dělala párkrát také a úplně jsem na ni zapomněla:-O Magdalenko, tobě bodík a dík za připomenutí:yes:8.

Magdi, mrkni na Pokec, jinak už jdu na foto :-D a je tam a jak jinak, polívčička vonííí a nemá chybku :-p:-p

Špagetka a predstav si, že mám doma aj dvojča tvojho muža - miluje vodné stavby a mosty!

Tedy Magdi :-D:-D:-D já sem chtěla dát naši dnešní polívčičku a koukám, že mě moje "skorodvojče":-D předběhlo :-K:-K a dokonce jsem to už v květnu hodnotila, no jo... ta skleroza, ale přihodím sem aspoň fotečku ju?;-), jen co dovařím

Som rada, že chutilo...;-)

Magdalenko. Polívka mi chutnala a budu ji dělat pravidelněji. Jsem rád, že si +bodík zasloužila. Václav

Dneska máme uzený a když NÁHODOU ?! je vývar slušný, děláme z něho česnečku, ale dnes jsem nevěděl jakou a musím nějakou mít. Včera jsme dělaly FORMANguláž, který mírně zahušťujeme nastrouhaným (Rozkutrovaným) chlebem a zbyl mi. Tak jsem rozhod pro polívku z něho. Tvůj recept se mi líbí pro jednoduchost a přímo polívčičku cítím. MŇAM.Sice opožděně ale přece +bodík. Václav

Strašně se mi líbí, jak jsme se společně naučili tady vyfotit ingredience, super, Jarmilo.:yes:

Magdalenko,díky za recept.Dneska tuhle polévku uvařila snacha, i pro vnučku, moc jim chutnala.Starší chleba je vždy po ruce.:yes::-))+bodík.

Načíst další komentáře (9)

Tématické fráze:
chlebová polévka, chlebová polévka našich babiček, chlebova polevka recept, chlebová polívka, recept na chlebovou polevku, recepty chlebová polévka, polévka z chleba, polévka chlebová, recept chlebová polévka, chlebova, nejlepší chlebová polévka, chlebovka polévka, recept na chlebovou polívku, polévka chlebovka, polivka chlebova, chlebová polévka top recept, chlebová polévka, jak se dělá chlebová polévka, chlebovapolevka, clebová polévka

Suroviny:
chléb, vývar masový, sůl, sádlo, majoránka, česnek, libeček, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu