Hovězí na česneku a na smetaně
Hovězí maso chce trpělivou a důkladnou přípravu. Na talíři bude spolu s výraznou a chutnou česnekovo-smetanovou omáčkou a dobře volenou přílohou výborným pokrmem pro vyhladovělou rodinu. V tlakovém hrnci jej připravíte poměrně rychle.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 570 kJ / 1 092 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 111,98 g |
| Tuky | 36,88 g |
| Vláknina | 18,10 g |
| Cholesterol | 239 mg |
| Sodík | 796 mg |
| Sůl | 1,85 g |
| Sacharidy | 75,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Hovězí maso očistíme a nakrájíme na kostky.
Krok 2: V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a necháme na něm zezlátnout cibuli, pak přidáme maso. Zprudka ho opečeme ze všech stran dohněda, dokud se nevydusí veškerá tekutina. Výpek by se neměl příliš přichytávat ke dnu.
Krok 3: Přidáme kečup. Česnek olupeme a prolisujeme. Maso stále zprudka opékáme, dokud kečup nezačne houstnout a cukr v něm obsažený nezačne karamelizovat. Osolíme, opepříme a zalijeme vodou tak, aby bylo maso ponořeno.
Krok 4: Tlakový hrnec přikryjeme víkem a pod tlakem vaříme cca 40 minut. Doba vaření se může lišit podle druhu a kvality masa.
Krok 5: Mouku smícháme se smetanou a vytvoříme záklechtku.
Krok 6: Poté necháme pozvolna ujít z hrnce tlak a dolijeme tolik horké vody, aby vzniklo dostatečné množství omáčky. Vmícháme záklechtku, důkladně promícháme a necháme provářet na mírném ohni 15-20 minut.
Krok 7: Výbornou přílohou mohou být těstoviny nebo bramborový knedlík.
Zveřejněno 22. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí na česneku a na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0oPv
Moje poznámka
Hovězí na česneku a na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0oPv
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 18 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 19 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 19 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 21 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 23 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 34 minutami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 1 hodinou
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 1 hodinou
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 2 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 2 hodinami
Kávový krém do dortu (retro)
Cikitaka před 3 hodinami
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 4 hodinami
Domácí chléb II.
Penkapa před 4 hodinami
Bramboračka
danal před 6 hodinami
Tématické fráze:
hovězí na smetaně,
hovězí nudličky na smetaně,
hovězí na česneku,
hovězí na česneku a smetaně,
hovezi kostky na smetane,
hovezi na česneku se smetanou,
recepty hovězí na česneku,
hovězí na smetaně recept,
hovězí na česneku a na smetaně,
hovězí na cesneku se smetaniu,
hovězí kýta na smetaně,
recept hovězí roštěná na smetaně,
hovězí kostky na česneku,
hovězí plátky na smetaně,
hovězi na česnek,
dušené hovězí na smetaně,
varime hovezi na česneku,
hovězí pupek na smetaně,
hovezi dr smeranou,
hovezi na smetane
Suroviny:
maso hovězí,
sádlo,
cibule,
kečup sladký,
česnek český,
smetana na vaření,
mouka hladká,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (56)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
A fotka se mazat nebude
Mějte se moc hezky a ať se Vám daří