Toskánský bůček
Hledáte nápad, jak připravit ten pěkný bůček, co se na vás smál z vitríny v obchodě? Pak ho zkuste pěkně naložit do bylinek a pomalu upéct. Věřte, že s tímhle receptem neuděláte chybu a zazáříte.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 492 kJ / 1 791 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,13 g |
Tuky | 150,30 g |
Vláknina | 14,79 g |
Cholesterol | 230 mg |
Sodík | 564 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 28,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bůček, nejlépe bez kosti, potřeme olivovým olejem ze všech stran.
Krok 2: Do misky dáme rozmarýn, tymián, oregano, sušený česnek, česnek nakrájený na mini kostičky, chilli koření, sůl a nakrájenou cibuli. Promícháme, vytvoříme hustou pastu. Tou bůček ze všech stran potřeme a necháme minimálně 3 hodiny marinovat v lednici.
Krok 3: Namarinovaný bůček vložíme do pekáčku, přilijeme 1 dl vody, přikryjeme alobalem a pečeme na 80 °C asi 5-6 hodin. Můžeme pochopitelně použít pomalý hrnec.
Krok 4: Po zhruba 5 hodinách odstraníme alobal a pečeme na 180 stupňů ještě asi 30 minut na barvu.
Krok 5: Bůček můžeme podávat k zelí a knedlíkům, ke špenátu, popřípadě jen tak s chlebem.
Zveřejněno 5. 8. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Toskánský bůček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r4kE
Moje poznámka
Toskánský bůček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r4kE
Nejnovější recepty
Pomalu pečené vepřové v mrkvi
Přidáno před 8 hodinami
Zapečená brokolice
Přidáno před 12 hodinami
Halušky s peperonatou
Přidáno před 14 hodinami
Krkonošské sváteční škubánky
Přidáno před 14 hodinami
Zapečený bramborový knedlík s brokolicí
Přidáno před 14 hodinami
Báč s vinnou klobásou
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křehké máslové sušenky
marie.ledlova@email.cz před 8 hodinami
Moučník hrk, hrk
Kara Lane862 před 9 hodinami
Zapečené rybí filé se smetanou a bramborem
Jarca071 před 9 hodinami
Cordon bleu - plněný řízek
Andyzvesnice před 10 hodinami
Kapr na bramborách.
Andyzvesnice před 10 hodinami
Těstoviny s mletým hovězím masem
Andyzvesnice před 10 hodinami
Sušenky z ovesných vloček
KarolMatus před 10 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
Oskeruska před 10 hodinami
Boloňská omáčka
Legoun před 11 hodinami
Tématické fráze:
sušený bůček,
bucek,
bůček recept,
sušený bůček recept,
recepty z bůčku,
bůček recepty,
recept na bůček,
recept na sušeny buček,
bůček sušený,
sušený bůček recepty,
pečený vepřový bůček,
recepty buček,
sušený bůček doma,
recpty z bucku,
co je bůček,
bůček v receptech,
bucek suseny recept,
sušený bucek v soli,
sušený bůček v lednici,
bucek podle v itálii
Suroviny:
bůček vepřový,
olej olivový,
rozmarýn,
tymián,
koření oregáno,
česnek sušený,
česnek,
cibule,
koření chilli,
sůl
Komentáře (13)