Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrášková polévka (krém) s krutony

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Miquel Miquel

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Krásná zelená barva a jemná konzistence, přesně to splňuje hráškový krém podle našeho receptu. Ideální je hrášek mražený, ale použít můžete i čerstvý. Díky smetaně je polévka lahodná a hebká, doplnit ji můžete křupavými krutonky.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 373 kJ /
1 762 kcal
Bílkoviny39,58 g
Tuky122,37 g
Vláknina28,70 g
Cholesterol 363 mg
Sodík 756 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy112,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájenou cibuli lehce orestujeme na polovině másla, zalijeme vývarem, ochutíme a přivedeme k varu. Krok 2: Do vařícího vývaru vysypeme hrášek, provaříme 10 minut. Krok 3: Zatímco se hrášek vaří, pomalu opečeme krutony z toastového chleba na druhé polovině másla. Krok 4: Povařenou polévku rozmixujeme dohladka, přidáme smetanu, dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a přelijeme přes hustý cedník. Krok 5: Polévku servírujeme společně s čerstvě upečenými krutony.

TIP: Mladý hrášek v kuchyni

Zveřejněno 3. 1. 2012

Poznámka autora Miquel

Tento recept je z knihy "Prostřeno bez servítků" od Zdeňka Pohlreicha "Hrášková s krutony".

Fotopostup zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrášková polévka (krém) s krutony

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jODv

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrášková polévka (krém) s krutony

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jODv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

:-)<3:yes: hrášková je výborná, dávám slaninu a sypké koření bez konzervantů:-K do rozmixovaného krému trošku celého hrášku

Osvědčilo se mi vařit zmražený hrášek aspoň 20minut, aby v něm po rozmixování nebyly cítit na jazyku zbytky slupek a nemusely se cedit A na ochucení polévky přidám trochu pepře, bazalkového pesta a hlavně pár kapek citronové šťávy, polévka je potom svěží chuti. Dám si ji do hrnku a popíjím ji........

casino: :-D:-D:-D

Veronika.Hrozna:
Multum nocet - zkuste ocet :-D:-D:-D

tejaja: Mě to tam chutnalo, chuť hrášku to pozvedlo do dokonalosti / tedy podle mne/ . Muškátový oříšek používám moc často a s úspěchem, ale v této polévce se nějak neprosadil! No prostě, nebyla dle mé chuti. Manžel si taky pochutnal 2 x !
Já říkám, Multum nocet, a nepoužívám ho často, ale není v něm nic škodlivé lidskému organizmu, tak proč ne!

Veronika.Hrozna: ˇČierne korenie a muškátový oriešok sú v recepte napísané. Presne túto polievku som nerobila, ale hráškový krém robievam dosť často, má nádhernú chuť hrášku. Dať maggi do čohokoľvek by ma nenapadlo, veď to úplne zmení chuť potraviny na akúsi "uni". Hráškový krém by mal mať hráškovú chuť. ;-)

Tak já ji dnes uvařila, ale po ochutnání jsem skonstatovala , že polévka není dokořeněná. Přidala jsem pepř a muškátový oříšek. Pořád to nebylo chutné a výrazné. Víc jsem neměla odvahu dát, zdálo se mi, že možnosti pepře i muškátku, jsou vyčerpány. Ze zoufalství mě napadlo, odebrat trošku polévky a přidat k ní maggi. Moc ho nepoužívám, ale náhodou jsem doma maggi měla. Ochutnala a výsledek perfektní ochucená výrazná polévka. Tak jsem přidala do polévky dvě lžíce! Mňamka !! :-D

Mě to přijde že je to můj recept, dělám ji tak už leta, nikdy nevařím podle receptu prostě dle svého selského rozumu, fakt, nekecám, jé málem jsem zapoměl, přidávám slaninu, prostě špek, a ne masový vývar, ale vývar z brambor, a také majoránku, to je potom polévečka jak písnička.<3:-p:-K

chuťovka 31. 12. 2013 12:41
výborná polívka a skvělé krutony :-)) :yes:

Moc dobrá polévka;-):yes:

Necedim mam dobrej mixer :-)

Výborná polívečka:-)):yes:

taky polévku cedím, i kvůli dcerce vadí ji slupky, které se dobře nerozmixují, já přidávám k hrášku i 2-3 brambory. :-)

Já ji taky cedím / viz. Podobný recept /, ale na závěr dávám trochu celého hrášku, který si nechám stranou:-)

hm tuhle polévku dělám vlastně taky tak jen bez zcezení, takže podle rad určitě vyzkouším ten vyšší level ;-):-D:-p:yes:

Načíst další komentáře (7)

Tématické fráze:
hrášková krémová polévka, hrachová polévka krémová, krémová hrachová polévka, hrášková polévka od pohlreicha, krémová hrachová polévka od pohlreicha, kremova hrachová polévka recept, krémová hrášková polévka, hrášková polévka krémová, krutony do polévky, krémová hrášková polévka recept, hrášková polévka s krutony, hrachová krémová polévka, polévka z čerstvého hrášku, polévka z hrášku, hrášková polévka ze zeleného hrášku, krémová hrachová polévka od polreicha, polevka ze zmrazeneho hrasku, hrachova polevka ze zmrazeneho hrasku, zelený hrášek recepty, polévka hrášková

Suroviny:
hrášek mražený, vývar kuřecí, cibule, máslo, smetana na vaření, ořech muškátový, chléb toustový, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu