Suroviny pro 5
5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 26 197 kJ / 6 261 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 260,23 g |
Tuky | 522,14 g |
Vláknina | 30,44 g |
Cholesterol | 740 mg |
Sodík | 21,41 g |
Sůl | 49,24 g |
Sacharidy | 117,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřový bůček na kůži nařežeme ostrým nožem, aby vznikla mřížka.
Krok 2: Uděláme marinádu. Vepřový bůček zalijeme marinádou a vmasírujeme do masa. Necháme přes noc marinovat.
Krok 3: Z marinády vepřový bůček vyjmeme, necháme odkapat marinádu a dáme na pečící plech.
Zbylou marinádu přendáme do rendlíku. Krok 4: Vepřový bůček dáme do předehřáté trouby na 20 minut/200°C , poté teplotu snížíme a pečeme na 170°C do upečení, dle velikosti bůčku, cca 2-3 hodiny.
Po prvních 20 minutách pečení na 200°C podlijeme vodou.
Každých 30 minut bůček potíráme pomocí mašlovačky marinádou.
Bůček musí být neustále podlitý vodou. Krok 5: V osolené vodě uvaříme v hrnci jasmínovou rýži.
Pak choi otrháme na jednotlivé listy a spaříme ve vařící osolené vodě (cca 2 minuty).
Zelené fazolky opečeme na pánvi s troškou oleje (osolíme, opepříme). Krok 6: Zbytek marinády zředíme vodou.
Vzniklý výpek z bůčku přilijeme do zředěné marinády a provaříme.
Smícháme solamyl s vodou, promícháme, abychom odstranili hrudky.
Vlijeme do výpeku, za stálého míchání metlou vznikne zahuštěná omáčka (když bude moc hustá, zředíme vodou, když bude moc řídká přidáme směs vody a solamylu) Krok 7: Upečený vepřový bůček naporcujeme podle nakrájené mřížky na plátky.
- nakrájíme chilli papričky
- limetku nakrájíme na měsíčky
- do hlubokého talíře dáme jako první uvařenou rýži
- přidáme pak choi a zelené fazolky
- přidáme nakrájený bůček a zalijeme omáčkou
- ozdobíme chilli papričkami, měsíčkem limetky (kterou potom vymačkáme na bůček) a natrhaným koriandrem
Zbylou marinádu přendáme do rendlíku. Krok 4: Vepřový bůček dáme do předehřáté trouby na 20 minut/200°C , poté teplotu snížíme a pečeme na 170°C do upečení, dle velikosti bůčku, cca 2-3 hodiny.
Po prvních 20 minutách pečení na 200°C podlijeme vodou.
Každých 30 minut bůček potíráme pomocí mašlovačky marinádou.
Bůček musí být neustále podlitý vodou. Krok 5: V osolené vodě uvaříme v hrnci jasmínovou rýži.
Pak choi otrháme na jednotlivé listy a spaříme ve vařící osolené vodě (cca 2 minuty).
Zelené fazolky opečeme na pánvi s troškou oleje (osolíme, opepříme). Krok 6: Zbytek marinády zředíme vodou.
Vzniklý výpek z bůčku přilijeme do zředěné marinády a provaříme.
Smícháme solamyl s vodou, promícháme, abychom odstranili hrudky.
Vlijeme do výpeku, za stálého míchání metlou vznikne zahuštěná omáčka (když bude moc hustá, zředíme vodou, když bude moc řídká přidáme směs vody a solamylu) Krok 7: Upečený vepřový bůček naporcujeme podle nakrájené mřížky na plátky.
- nakrájíme chilli papričky
- limetku nakrájíme na měsíčky
- do hlubokého talíře dáme jako první uvařenou rýži
- přidáme pak choi a zelené fazolky
- přidáme nakrájený bůček a zalijeme omáčkou
- ozdobíme chilli papričkami, měsíčkem limetky (kterou potom vymačkáme na bůček) a natrhaným koriandrem
Zveřejněno 13. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Asijský pečený vepřový bůček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J4q2
Moje poznámka
Asijský pečený vepřový bůček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J4q2
Nejnovější recepty
Točený mazanec s ořechy
Přidáno před 9 hodinami
Cizrna s pórkem a sušenými rajčaty
Přidáno před 10 hodinami
Čekankový salát s ředkvičkami
Přidáno před 12 hodinami
Jahodovo-tvarohová zmrzlina
Přidáno 13. 4. 2025 16:17
Vepřové s cibulovou omáčkou a paloučkovým knedlíkem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 13. 4. 2025 13:14
Roláda s kopřivami
Přidáno 13. 4. 2025 13:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Velikonoční beránek
gedzitka před 1 hodinou
Rajská omáčka
Sahula před 2 hodinami
Pikantní masové kuličky s rajskou omáčkou a těstovinami
Sahula před 2 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Sahula před 2 hodinami
Rychlá hrníčková bábovka
SofieA před 3 hodinami
Dušená mrkev
Jirka1977 před 3 hodinami
Obyčejné nudle se smaženým zelím
Radovan123 před 4 hodinami
Ledvinky na smetaně
Karel1234 před 8 hodinami
Banánové muffiny s ořechy a čokoládou
veronika_straka před 8 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Petule123 před 10 hodinami
Suroviny:
bůček vepřový,
omáčka sojová,
olej sezamový,
omáčka rybí,
semínka sezamová,
pasta kari červená,
česnek,
zázvor,
med,
limetka,
rýže jasmínová,
sůl,
chilli paprika čerstvá,
zelí čínské pak choi,
fazolky zelené,
olej slunečnicový,
koriandr
Komentáře (5)