Jehněčí guláš
Jehněčí maso je neprávem opomíjenou surovinou. Připravit z něj můžete třeba oblíbený guláš. Den předem marinované maso si zachová svoji křehkost, šťavnatost a bude se krásně rozpadat.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 576 kJ / 2 289 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 165,23 g |
Tuky | 141,67 g |
Vláknina | 19,34 g |
Cholesterol | 599 mg |
Sodík | 625 mg |
Sůl | 1,35 g |
Sacharidy | 50,57 g |
Postup přípravy
Krok 1: Den předem naložíme maso do nízkého hrnce s pokličkou, nebo jiné uzavíratelné nádoby. Maso nakrájíme na kostky. Stroužky česneku oloupeme a utřeme.
Krok 2: Maso smícháme s olejem, rozetřeným česnekem, kořením a nechat přes noc v chladu marinovat.
Krok 3: Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme na sádle. Přidáme rajčatový protlak a zarestujeme. Ztratí se tak kyselost rajčat, ale zůstane krásná barva.
Krok 4: Ke konci přisypeme sušenou papriku, kterou osmažíme jen krátce, aby nezhořkla.
Krok 5: Přidáme maso i s marinádou. Necháme zatáhnout. Osolíme, opepříme, přilijeme víno, vývar a necháme zhruba 1,5 hodiny vařit do změknutí masa.
Krok 6: Guláš podáváme buď nezahuštěný, nebo zahuštěný chlebem, případně moukou rozmíchanou v malém množství studené vody.
Krok 7: Servírovat lze přímo ve skleničkách "weckovkách", které vypadají na stole krásně a můžete použít i pro ohřívání pokrmů v mikrovlnce.
Zveřejněno 25. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0QOG
Moje poznámka
Jehněčí guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0QOG
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Biskupský beránek
Přidáno před 4 hodinami
Barevná vajíčka
Přidáno před 6 hodinami
Pikantní segedínský guláš
Přidáno před 6 hodinami
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 6 hodinami
Kedlubnovo-celerová omáčka
Přidáno před 8 hodinami
Krůtí kapsa se špenátem
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Velikonoční beránek
Mis-ja304 před 51 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
danielle72 před 1 hodinou
Kokosový beránek
Mikinka30 před 2 hodinami
Mazanec od Helenky Růžičkové
Danny668 před 2 hodinami
Dvojbarevné muffiny
Lisa444 před 2 hodinami
Měkké a voňavé vánoční perníčky
Dycky před 3 hodinami
Nádivka velikonoční
Eva1mamina před 3 hodinami
Kynutý meruňkový táč
gabriela.rackova80 před 4 hodinami
Rychlý kefírový beránek
Suzy8 před 4 hodinami
Jablkový koláč litý na plech
Panova před 4 hodinami
Tématické fráze:
jehněčí kýta recept,
guláš z jehněčího,
recept na jehněčí ragů,
jehněčí hřbet recept,
jehněčí kýta recepty,
guláš ze skopového masa,
recept na jehněčí kýtu,
jehneci plec recept,
jehněčí žebírka recept,
gulas z jehneci kyty,
pečení jehněčí maso pokrm,
gulas z jehněčího masa,
jehněčí gul,
recept jehněčí kýta,
jehněčí plec guláš recepty,
recepty jehněčí kýta,
top recepty jehněčího masa,
jehněčí guláš maso recepty,
recepty jehněčí plece,
recept na jehněčí špízy
Suroviny:
maso jehněčí,
olej slunečnicový,
česnek,
koření,
sádlo vepřové,
cibule,
paprika sušená sladká,
protlak rajčatový,
víno červené,
vývar masový,
chléb,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (1)