Šťáva (omáčka) k masu
Rychlé jednoduché řešení, když vám zbyde maso a potřebujete k němu šťávu, nebo omáčku. Šťáva k masu bude rychle hotová, její příprava je nenáročná a vy tak zbylé maso dobře využijete k dalšímu jídlu.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 554 kJ / 371 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,05 g |
| Tuky | 21,96 g |
| Vláknina | 15,77 g |
| Cholesterol | 25 mg |
| Sodík | 456 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 24,07 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šťáva (omáčka) k masu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pKL1
Moje poznámka
Šťáva (omáčka) k masu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pKL1
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 13 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 13 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 13 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 13 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 14 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 15 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 15 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 16 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 17 hodinami
Tématické fráze:
stava k masu,
sosík k masu,
omáčka k masu,
sos k masu,
šťáva pod maso,
omacky k masu,
šťáva k pečenému masu,
jak udělat dobrý sos k masu,
jak udelat sos k masu,
štava k masu recept,
šťáva na maso,
šťáva k uzenému masu,
jak udělat šťávu k masu,
sos pod maso,
sos na maso,
šťáva ke kuřeti,
omáčka pod maso,
sosik na maso,
recept na sos k masu,
sos k pečenému masu
Suroviny:
uzenina,
pórek,
rajče cherry,
olej,
mouka hladká,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
voda
Komentáře (25)
rozmarynaH:Marcelko,nemyslela jsem to doslova,proto ty uvozovky ze smajlíkem
hosta:Jituško,původní záměr byl osmažit uzeninu společně s pórkem a pak to přidat do naředěné cibulové zásmažky,ale představa dalšího kusu hrnce na umývání mě od toho odradila
clupmi:Mirku,nemyslisi,já sem tam ten bujón,Podravku,Worcester a jiné dochucovadla také používám
zizala:Hm,Jaruš,vždyť v té poznámce pod receptem rýpu sama do sebe
Všem velké díky za zájem,komentáře i hodnocení