Salát z květákových řapíků s ředkvičkami
Květák je v naší kuchyni velmi tradiční surovinou. Na tento salát však nebude potřeba jeho bílých růžiček, ale řapíků z listů. Očištěné a povařené je dochutím octem a cukrem, přidáme k nim ostatní zeleninu a můžeme podávat. Třeba jako přílohu k masu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 441 kJ / 344 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,63 g |
Tuky | 2,96 g |
Vláknina | 40,17 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 660 mg |
Sůl | 1,76 g |
Sacharidy | 34,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Listy květáku zbavíme povadlých a poškozených částí, omyjeme a nakrájíme na kousky velikosti soust. Povaříme v osolené vodě 3 minuty, scedíme a propláchneme studenou vodou. Okapané dáme do misky a promícháme s cukrem a octem
Krok 2: Omyté ředkvičky a cibulku nakrájíme na kolečka, řapík na drobné kousky, papriku na proužky, mrkev nastrouháme najemno.
Krok 3: Vše přidáme do misky k řapíkům, promícháme a dochutíme solí a citronovou šťávou, dozdobíme lístky petrželky a podáváme vychlazené. Výborně se hodí k různě připravenému masu i bezmasým pokrmům.
Zveřejněno 20. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Salát z květákových řapíků s ředkvičkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yLn8
Moje poznámka
Salát z květákových řapíků s ředkvičkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yLn8
Nejnovější recepty
Čočka na kyselo s houbovou čalamádou
Přidáno před 1 hodinou
Dvojctihodná zelňačka
Přidáno před 1 hodinou
Směs rýže s cizrnou, sušenými rajčaty a žampiony
Přidáno před 2 hodinami
Švédské masové kuličky s nakládanými brusinkami
Přidáno před 2 hodinami
Vepřová plec podle mnicha z Bačkovského kláštera
Přidáno před 3 hodinami
Karbanátky z červené čočky
Přidáno před 3 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak správně zamrazit zbylé cukroví? Při vhodném postupu vydrží chutné skoro až do Velikonoc
Bábovka ze zbytků cukroví: Ideální moučník k odpolední kávě, do které využijete zbylé rohlíčky, linecké i nepečené druhy
Náš život s celiakií: Bezlepkové Vánoce s Áňou aneb Jak jsem pekla perníčky a jak jsem objevila recept na super bagetu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborák s masovou směsí
lucy.komi před 6 minutami
Kuřecí nudličky na mrkvi s pórkem
mafinka888 před 29 minutami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
TondaJ před 1 hodinou
Karbanátky z brambor a balkánského sýra
trener před 2 hodinami
Krémová polévka z rybího filé
Kajkajak před 4 hodinami
Plátky vepřové panenky podle asijské kuchyně
Lucie1001 před 5 hodinami
Černá čočka Beluga se zeleninou a uzeným masem
Teomi před 8 hodinami
Cuketový perník
LendaS před 20 hodinami
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
poirotka před 23 hodinami
Pažitková rychlá polévka
Kajkajak 1. 1. 2025 17:22
Suroviny:
květák,
sůl,
cukr krupice,
ocet rýžový,
mrkev,
ředkvičky,
cibulka jarní,
celer,
paprika čerstvá červená,
šťáva citronová,
petrželka
Komentáře (4)