Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduchá bůčková pomazánka

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

alexa111

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Milujete pomazánky z masa? Připravte si tedy bůčkovou pomazánku, jednu z nejlepších pomazánek k pivu. Většinou se připravuje ze zbytků pečeného masa, ale zde máte možnost jí ochutnat z masa vařeného.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 934 kJ /
3 330 kcal
Bílkoviny147,66 g
Tuky297,28 g
Vláknina8,12 g
Cholesterol 460 mg
Sodík 3,80 g
Sůl9,00 g
Sacharidy14,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bůček nakrájíme na kostičky, dáme do tlakového hrnce, přidáme cibuli na rozkrojenou na čtvrtky, česnek, sůl, pepř a zalijeme vodou. Krok 2: Zavřeme hrnec a vaříme 45 minut od doby, co začne hrnec syčet. Krok 3: Po vychladnutí pomeleme nebo rozmixujeme. Já mixuji tak, aby tam zůstaly ještě kousky, máme to tak rádi.

TIP: Jak vařit v tlakovém hrnci - stručný návod

Zveřejněno 9. 2. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduchá bůčková pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QOYG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduchá bůčková pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QOYG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

JÁ měla bůček upečený dnes s králíkem ,tak z něj jsem udělala pomazánku;-)

Přidala jsem trochu hořčice,foto a :yes:+4

Dělám stejně jak Marsi ,i když to nemelu ,ale nedbale umixuji.Je to moc dobrá pomazánka a s okurkou či st.kapií bezva.;-):-p:-p:yes:

Pomazánku z bůčku dělám také, ale bůček peču na cibuli a česneku a pak vše pomelu, zdá se mi to voňavější, ale tím nechci tvrdit, že toto není dobré:-))

Jarka, vzhľadom k tomu, že je to bôčik, tak by som sa držala receptu. Myslím, že cesnak a cibuľa sú k bôčiku ideálne a postačujúce ;-) Len by som na 1 kg bôčiku dala cesnaku viac, ale to je vec chuti. Resp. by som cesnak pridala k už uvarenému bôčiku.

Pak už ničím nedochucuješ? Já pomazánku z mletého vařeného masa ještě doplním alespoň vejcem natvrdo a hořčicí :-p

Abych pravdu řekla já to dělám v robotu,takže se to spíš rozseká,a máte pravdu je v tom hodně tuku proto pomazánka.Ale když to zkusíte uvidíte sama Kadlik a tak přeji dobrou chuť.:-8

No, hašé to nebude, pretože bôčik má veľa tuku, takže sa to musí spojiť na masu. A pod prejtom si predstavujem čosi iné + 3

To je spíš hašé nebo tučný jitrnicový prejt, ne?:-(

Tématické fráze:
ovarová pomazánka, recept na buckovou pomazanku, pomazánka z bůčku, bůčková pomazánka-recept, pomazánka z vařeného bůčku, bučkovápomazánka, vařená bůčková pomazánka, jak zavařit bůčkovou pomazánku, pomazánka z prejtu, bůčková pomazánka video, jak se dela buckova pomazanka, buckovapomazanka.cz, domácí pomazánka z bucku, bůčková pomazánka s vejci, jak udelat buckovou pomazanku, pomazánka s bůčku, bůčková pomaz, bůčková pomazáka, zavařená pomazánka, bůčková pomazánka vařená

Suroviny:
bůček, cibule, česnek, sůl, pepř mletý, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu