Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Masové kuličky v bylinkové omáčce

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 466 kJ /
3 218 kcal
Bílkoviny131,28 g
Tuky244,41 g
Vláknina31,64 g
Cholesterol 640 mg
Sodík 970 mg
Sůl1,90 g
Sacharidy108,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bůček jemně umeleme (použil jsem elektrický sekáček potravin),přidáme jemně nasekaný rozmarýn, tymián a šalvěj, pohankovou krupici a mouku, škrobovou moučku, vajíčko, bílý pepř, smetanu, osolíme a řádně promícháme. Podle potřeby můžeme přidat strouhanku. Necháme chvíli odpočinout, tvoříme cca 4-5 cm kuličky a ve vetší vrstvě oleje ze všech stran orestujeme. Krok 2: Na omáčku: Mrkev a celer nakrájíme na kostičky, rozpůlená jablka zbavena jádřinců nakrájíme na plátky. Jemně nakrájenou cibuli necháme na oleji zesklovatět, přidáme nakrájenou mrkev, celer, jablka, tymián, šalvěj a rozmarýn, zarestujeme, zalijeme zeleninovým vývarem a 20 minut dusíme. Vyjmeme koření (tymián, šalvěj, rozmarýn), přidáme rajský protlak, bobkový list, nové koření, hřebíček, bílý pepř, citronovou kůru, orestované masové kuličky a 30 minut dusíme. Krok 3: Pak kuličky a koření vyjmeme, omáčku rozmixujeme, podle potřeby zahustíme škrobovou moučkou a dochutíme. Jako přílohu jsem použil makarony.

Zveřejněno 1. 5. 2011

Poznámka autora Jenda1

Tento recept vznikl zcela náhodně, kdy jsem v sobotu v řeznictví zahlédl nádherný bůček a navíc chtěl vyzkoušet nový elektrický sekáček.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kwpY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kwpY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (10)

Jendo,krása:-K:-KMoc zaujímavá omáčka,ukladám:yes:

Jendo máš úžasné fotky (žádná novinka:-)) ) recept je super:yes:

:-*Ode mě +11bodík:yes:Určitě dobrota:-pa krásně vypadající;-)

Děkuji za přízeň. ;-):yes::-K

Vypadá to móóóc dobře:yes::-p:-K

Fotky i recept je dost dobře jedlý :). Posílám bodík.

mnam, to bych si určitě dala. :yes::-p

Bůček jako z Esa, to se to pak vaří a tvoří, že?:-p;-) Fotky excelentní :yes:a tak už raději mlčím a posílám zasloužený bodík :-p:yes::-K +6

ukládám a brzy asi vyzkouším:yes::-p

:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
masové kuličky, maminčiny recepty masové kuličky v rajské omáčce, masove kulicky recept, masové kuličky v omáčce, rajská s mletými kuličkami, masové kuličky v rajské omáčce, bylinkový omáčka, omáčka na masové kuličky, elektrický sekáček recepty, elektrický sekáček na cibuli, elektrický sekáček na maso, smetano bylinková omáčka, sekáček potravin recepty, recepty elektrický sekáček, bylinkové plátky v omáčce, elektrický sekaček potravin, recepty pro sekáček potravin, masové kuličky v bykinkové omáčce, masove kulicky s bylinkami, rajská omáčka a masové kuličky tymian

Suroviny:
bůček, mrkev, celer, jablko, protlak rajčatový, krupice pohanková, mouka pohanková, moučka škrobová, vejce, smetana, strouhanka, tymián, rozmarýn, šalvěj, bobkový list, koření nové koření, koření hřebíček, citron, cibule, olej, sůl, pepř bílý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu