Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Segedín po Vlčicku

Uvařte si oblíbenou klasiku, zasytí vás a zahřeje v sychravých dnech. Kysané zelí je výborným zdrojem vlákniny, máte-li citlivější trávení, nezapomeňte přidat trochu kmínu. Pokud guláš připravíte den předem, jeho bohatá chuť se krásně rozleží.

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jitule jitule

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 832 kJ /
2 350 kcal
Bílkoviny116,03 g
Tuky181,04 g
Vláknina23,95 g
Cholesterol 430 mg
Sodík 9,16 g
Sůl22,70 g
Sacharidy56,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na větší kousky, anglickou slaninu na kostičky. V hrnci rozehřejeme olej a slaninu krátce osmahneme. Krok 2: Přidáme omytou kůru oloupanou z citronu a maso. Za občasného promíchání restujeme 10 minut. Krok 3: Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Vsypeme ji do hrnce k masu a krátce osmahneme. Osolíme, opepříme a dusíme 15 minut. Krok 4: Pak do guláše přidáme zelí. Zalijeme ho 1,5 –2 l vody a dusíme dalších 30 minut. Krok 5: Potom vyndáme citronovou kůru. Přisypeme pálivou a sladkou papriku a přilijeme zakysanou smetanu. Krok 6: Podle potřeby zahustíme guláš jíškou. Nakonec ho dochutíme cukrem, solí a polévkovým kořením. Je-li málo kyselý, přidáme citronovou šťávu.

Zveřejněno 23. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedín po Vlčicku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GO0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedín po Vlčicku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GO0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

to je bomba máme chalupu ve Vlčím ale u Loun tak to dnes vařím dělám to trochu jinak ale je to lahoda pa Michal z Vlčího:-p:-p

AntiMagič:...kecy...používám to taky a NIKDY to není humus ty Humuse :-))

AntiMagič 27. 6. 2012 12:18
tak to je humus, jíška, knorr, magi...

Kamčajs 1. 8. 2011 10:53
pokud dáváte domácí kyselé zelí, nedávejte citron, je to pak kyselkavý, ale jinak super gulage ;-)

Doma sme mávali segedín dosť často,ale potom som ho už skoro vôbec nevarila...až včera na žiadosť priateľa;-)a vybrala som si tento recept.No a musím priznať,že som sa nemohla dočkať obeda:-8:-DJe fakt dobrý:yes:

segedín máme taky rádi:yes:tento vyzkouším:yes:+1

Gabina: No vidíš, to mě ale vůbec nenapadlo. Já totiž myslela, že všechny jsou jen do čísla 6. :-8:-D

Moc dobrej, už jsem ho podle vas varila asi po paty a vsem moc chutna:-K

tak som to vyskusala s tou cervenou cibulou a ziaden zasadny rozdiel som nepostrehla:-/ inak dobre

ahoj kuchtičko. zítra budem mít ten tvůj segedín na oběd,tak drž palečky ať se mi povede :-D

gabina, velmi sa mi pacia tvoje napady a postrehy

Jitule, když udáváš stupeň u sporáku, měla bys taky uvést, jaký máš max. rozsah (např. já mám max. 9),aby měly představu i jiné kuchařky, které vaří např. na plynu, zda mají vařit na max. nebo na střední výkon.;-)

Jdu na to vypada to mooooc dobře:-p

Tématické fráze:
segedin, recepty segedin, segedín speciál, segedin recept, segedín z trouby, segedín v troubě, recept na segedin, recept segedín, segedin do trouby, segedinský guláš special, segedínský guláš v troubě, omacka segedin, segedín guláš, guláš segedin, segedinský guláš special recept, kucharka segedin, recepty na segedin, jak udelat segedin, recept na segedin omacku, super segedín

Suroviny:
plecko vepřové, slanina anglická, olej, citron, cibule červená, zelí kysané, smetana zakysaná, paprika sušená pálivá, paprika sušená sladká, jíška, cukr, koření polévkové, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu