Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Paella mixte

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalena66 magdalena66

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 8-10

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 474 kJ /
5 610 kcal
Bílkoviny241,73 g
Tuky159,97 g
Vláknina39,95 g
Cholesterol 1,98 g
Sodík 3,52 g
Sůl9,16 g
Sacharidy782,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do veliké pánve speciálně určené na paellu dejte oba oleje. Do horkého oleje dáme opéct na velké kousky nakrájená žebírka, na 2-3 části nakrájená kuřecí stehýnka a nakrájené chipolatas. Pečeme zvolna dozlatova. Krok 2: Vyjmeme maso a dáme stranou - do tuku nyní dáme na kolečka nakrájenou mrkev, a na velmi jemno nasekanou cibulí s paprikou (já je mixují najemno v mixéru). Pečeme zvolna asi 10 minut, pak přidáme na kousky (asi 2x2 cm) nakrajene kalamary (můžete použít mražená kolečka), pečeme asi 5 minut a přidáme krevety.Vse opékáme zvolna asi 10 minut, občas zamychame. Krok 3: Mezitím dáme vařit vodu a do horké vody vhodíme živé kraby. Vaříme asi 5 minut. Vyjmeme, uloupame nožičky a šupinku na brisku.Vodu nevylit, použije se totiž na zalití masa, dává celému pokrmů spolu s kraby velice dobrou chuť. Krok 4: Dáme zpět do pánve opečené kousky masa, zalijeme vodou z krabů, přidáme kraby, rajskou omáčku, šafrán, vše musí být tak akorát pod vodou, vše dobré zamícháme. Vaříme mírně asi 20-30 minut. Krok 5: Pak přidáme rýži, hrášek, fazolové lusky, dobře promícháme, přiklopíme a necháme 5 minut. Znovu zamícháme, na povrch poklademe očištěné mušle a škeble, přiklopíme a necháme na mírném ohni 15-20 minut (v průběhu můžete občas ochutnat zdali je už ryze dost měkká). Mušle se nám pod pokličkou hezký otevřou. Pak vypneme oheň a necháme "dojít", stále pod pokličkou asi 10 minut. Krok 6: Paella by neměla být moc suchá, rýže musí být hezky šťavnatá - je-li nutno dolít trochu vody při vaření rýže, tak dolijeme. Krok 7: Není nutno ji solit, mušle ji dodají slanou chuť. Krok 8: Můžete nahradit kůře králíkem, můžete také přidat malé langousty či pálivé klobásky merguez, či chorizo - receptů je mnoho a každá paella je jiná. Teto se ve Španělsku říká "mixte" protože je s plody z moře a masem dohromady.

Zveřejněno 9. 9. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paella mixte

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EyL0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paella mixte

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EyL0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Skvělé, vypadá dobře! Kdysi jsem ji jedla ve Španělsku a tuhle bych si dala taky:yes:

hanes24:Tady je take opekame na rostu - plnene cesnekovou majonezou, je to pohadka !!:-*

1974andrea:Teda to je fakt dost drahy:-O - to tady se da sehnat za rozumnou cenu...

magdalena66 10. 9. 2013 06:34
Bibinka:Moc dekuju, jen co budu mit cas tak dodam dalsi recepty "odjinud" :-p

Krása! :yes::-K

Nádhera:yes:, tohle bych si dala s chutí, miluju mořské potvory všeho druhu:-p. Ovšem u nás bych jenom za ingredience, a že jich není málo, dala tak 1,5- 2 tisíce:-S

Dobrý, mám rád každé zvlášť, tak to zkusím smíchat. Slávky miluju pečené na ohni.:yes::yes:

:-O;-);-) skvělý receptík , ale asi problém v našich podmínkách všechno sehnat :-//

Je to krásný recept, mně by to moc chutnalo :yes::yes::-K:-p:-p:-p:-p

To by mi chutnalo :-p:-p

magdalena66:Vítám tě v naší Topkové rodině jako další členku a přeji ti, aby se ti u nás líbilo:-K;-)
Za tvůj první recept a pěkný ti dávám 6.bod:yes: Španělskou jídla a vůbec jejich kuchyni milujeme:yes::-p

magdalena66: To jsem rada, neb Tvuj 1.recept, je hodne slozity a vubec ne jednoduchy.

Magdi, já bych si pochutnala, slávky jsou moc dobré :-p:-p:yes:

Jitkas:Jee, ja to tak vubec neberu, clovek se porad uci, a tva pripominka je na miste, paella bude i hezci kdyz se krevety pokladou nakonec !:yes:

magdalena66: Mas ji opravdu krasnou, moje neni kritika, jen rada a vlatni poznatek.

Tématické fráze:
paella video, paella s králíkem, paella recept, chipolatas, recept na paellu, recepty paella, paella, pallea video recept, takjak, dýňová polévka takjak, paella video recept, varime skeble, francouzská paella recept, paella recept video, paela s s králíkem, paella s s králíkem, paella z králíka, paella videorecepty, top recepty paella, utopenci recept 500 gr

Suroviny:
žebra vepřová, stehno kuřecí, chipolatas, slávky, škeble, krab živý, kalamáry, krevety, langustinky, kapie, cibule, mrkev, lusky fazolové, hrášek sterilovaný, šafrán, omáčka rajčatová, rýže, sůl, pepř, olej slunečnicový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu