Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ruské vejce

Ruské vejce nejen skvěle chutná, ale také krásně vypadá na každém stole. Tento tradiční pokrm tvoří vařené vejce obložené salátem s jemnou majonézou, kousky šunky a kyselou okurkou. Perfektní jako elegantní předkrm nebo součást slavnostního pohoštění.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 882 kJ /
3 796 kcal
Bílkoviny54,42 g
Tuky359,39 g
Vláknina15,45 g
Cholesterol 1,57 g
Sodík 4,42 g
Sůl12,26 g
Sacharidy79,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvaříme 4 vejce natvrdo.
Brambory uvaříme, oloupeme a ještě vlažné nakrájíme na kostičky. Dáme do mísy. Krok 2: Zeleninu oloupeme a uvaříme ve vývaru, nejlepší je zeleninová kostka bujonu. Krok 3: Vajíčka uvařená natvrdo oloupeme, tři přepůlíme a zatím odložíme, čtvrté nakrájíme do mísy. Ještě teplou uvařenou zeleninu najemno nakrájíme nožem a přidáme do mísy. Krok 4: Dáme svařit osolenou vodu na hrášek. Hrášek vaříme tři minuty, scedíme, okamžitě propláchneme ledovou vodou a přidáme do mísy. Krok 5: Vše promícháme a přidáme tři lžíce worcesterové omáčky. Promícháme a necháme chviličku odležet, než nakrájíme cibulku. Krok 6: Cibulku přidáme do mísy, vše mírně osolíme, ochutnáme a přidáme 1-2 lžíce láku z okurek a dvě najemno nakrájené nakládané okurky (pokud možno pikantní domácí). Přidáme pepř a promícháme. Dáme zchladit, stačí půl hodinky. Krok 7: Po půl hodině přidáme majonézu, ne všechnu asi 4 lžičky si necháme. Krok 8: Salát rozdělíme na talířky, navrch salátku dáme půl vajíčka a zalejeme majolkovou zálivkou. 4 lžičky majolky a 4 lžičky nálevu z okurek rozmícháme a dochutíme solí, pepřem a špetkou cukru. Musí to stékat po vajíčku, ale ne moc, tak aby mu udělalo čepičku a ne loužičku na talířku. Krok 9: Dozdobíme rolkou šunky, kapií v oleji, vějířkem okurky, petrželkou a kaviárem.

TIP: Jak udělat dokonalý bramborový salát - rady a tipy

Zveřejněno 23. 12. 2013

Poznámka autorky Veronika.Hrozna

Worchester se dává na nakrájenou uvařenou zeleninu, protože se hezky vsákne do brambor a zeleniny a dobře je ochutí. Doporučuju zkusit i do obyčejného přílohového bramborového salátu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ruské vejce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v5mr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ruské vejce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v5mr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Nevěděla jsem co křepelčími vajíčky, tak jsou na salátku a chutnají báječně. :-D

Veronika.Hrozna:Verunko, pokaždé když dělám k nějakému jídlu salát, následuje druhý den ruské vejce a mám ho rádi.:-p Máš 3.:yes:

zizala: Jaruško, kaviár také není u nás doma běžně:-O, ale máme nakoupeno (manžel;-), takže si přiložíme a ty křupavé rohlíky, no, božínku to bude mńamka :yes:
Veroniko, tak se stavím, když to tak všude voní:yes::-D:-K

Děkuji všem ,tento recpt je "strategicky" používán přes Vánoce.Všichni se potulují kolem sporáku lednice a v okolí . Kdy to bude ,co to vaříš ,dal bych si něco /všude okolo to voní/ tak zavelím dej si vajíčko ,je jich tam dost ! K tomu housku,nebo co je právě v košíku a mám klid k přípravě něčeho co vyžaduje víc práce a soustředění. Prokládají to zákuskem a nebo lineckým , klid a pohoda. Čelisti mají práci ,tak furt neotravují :yes::-D

Podrobný recept :yes: krásné foto :-)na svátky jak dělané :yes: Už se těším až vyzkoušíme :-p

Obložené vejce dělám občas (když zbyde bramborový salát) mému muži k večeři, miluje ho. Kaviár nedávám, ale dávám víc uzeniny :-) S křupavým rohlíkem nemá chybu :-p A ten worcester zkusím ;-)

hezké foto, recept - k tomu nemám co dodat je :yes::-p, moc se líbí :-D

Tématické fráze:
obložené vajíčko, obložená vajíčka, ruské vajíčko, domaci oblozene vejce, domácí ruské vejce, vějířky z okurky, obložené mísy ruské vejce, vejce natvrdo, bložené misy, majonéza na obložené vejce, majonéza na obložené vajičko, obložené mísy z vajec, jak udělat vějířek z okurky, recept na obložené vajíčka, obložené mísy ceny, ruský vajíčko, oblozené vajíčka, recepty-obložené vejce, vějířky z okurek, foto obložené mísy

Suroviny:
brambory, vejce, mrkev, petržel, celer, hrášek mražený, majonéza, omáčka worcesterová, pepř, bujón, cibule, okurky sterilované, majonéza, sůl, cukr, lák okurkový, pepř mletý, šunka, vejce, petrželka, kapie, kaviár, okurky sterilované

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu