Šťáva (omáčka) k masu
Rychlé jednoduché řešení, když vám zbyde maso a potřebujete k němu šťávu, nebo omáčku. Šťáva k masu bude rychle hotová, její příprava je nenáročná a vy tak zbylé maso dobře využijete k dalšímu jídlu.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 554 kJ / 371 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,05 g |
| Tuky | 21,96 g |
| Vláknina | 15,77 g |
| Cholesterol | 25 mg |
| Sodík | 456 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 24,07 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šťáva (omáčka) k masu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pKL1
Moje poznámka
Šťáva (omáčka) k masu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pKL1
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 3 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 10 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 17 minutami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 45 minutami
Nivové hvězdičky
80Katerina.M před 47 minutami
Medovníkové koule
Dechtochema před 49 minutami
Americké čokoládové krinkles
Dechtochema před 49 minutami
Škvarkové pagáče
Dechtochema před 50 minutami
Debrecínský guláš II
Fitulka před 1 hodinou
Domácí vánočka
Stellinkaa před 2 hodinami
Vánočka III
SenBri před 2 hodinami
Sýrové pečivo k posezení
Panova před 2 hodinami
Tématické fráze:
stava k masu,
sosík k masu,
omáčka k masu,
sos k masu,
šťáva pod maso,
omacky k masu,
šťáva k pečenému masu,
jak udělat dobrý sos k masu,
jak udelat sos k masu,
štava k masu recept,
šťáva na maso,
šťáva k uzenému masu,
jak udělat šťávu k masu,
sos pod maso,
sos na maso,
šťáva ke kuřeti,
omáčka pod maso,
sosik na maso,
recept na sos k masu,
sos k pečenému masu
Suroviny:
uzenina,
pórek,
rajče cherry,
olej,
mouka hladká,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
voda
Komentáře (25)
rozmarynaH:Marcelko,nemyslela jsem to doslova,proto ty uvozovky ze smajlíkem
hosta:Jituško,původní záměr byl osmažit uzeninu společně s pórkem a pak to přidat do naředěné cibulové zásmažky,ale představa dalšího kusu hrnce na umývání mě od toho odradila
clupmi:Mirku,nemyslisi,já sem tam ten bujón,Podravku,Worcester a jiné dochucovadla také používám
zizala:Hm,Jaruš,vždyť v té poznámce pod receptem rýpu sama do sebe
Všem velké díky za zájem,komentáře i hodnocení