Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těstoviny s omáčkou ze špenátu a čerstvého smetanového sýru

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 10 min

25 min (15 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Kombinace těstovin a smetanové omáčky s čerstvým špenátem a žampiony jde prostě k sobě. Chutný pokrm zvládnete uvařit během pouhé půl hodiny a tak jej můžete připravit jako rychlý oběd, či večeři.

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 712 kJ /
1 365 kcal
Bílkoviny78,75 g
Tuky24,41 g
Vláknina32,00 g
Cholesterol 127 mg
Sodík 1,46 g
Sůl3,60 g
Sacharidy199,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu Krok 2: Jarní cibulky nakrájíme na jemno, šunku na proužky a žampiony na plátky. Česnek oloupeme a posekáme na jemno. Krok 3: Na olivovém oleji nejprve krátce orestujeme cibulky, přidáme žampiony (aby nám neztmavly, můžeme zakápnout citronovou šťávou), lehce osolíme, orestujeme a přidáme šunku. Cca 3 minuty promícháváme a opékáme. Krok 4: Přihodíme česnek a špenát a necháme zavadnout. Vlijeme smetanu a vmícháme sýr, který necháme zcela rozpustit. Již dále nevaříme.

TIP: Listový špenát na talíři

Zveřejněno 1. 4. 2014

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q5PR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q5PR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

:-)<3:yes::-K

Zuzka Tůmová:Jsem moc ráda, díky za zprávu ;-)

Zuzka Tůmová 8. 9. 2015 10:56
Dnes jsem vyzkoušela s menší úpravou,a byly skvělý :yes: i naše malá si na nich pochutnala :-)

Andulka 53:Určitě to půjde, jen ho nechat dobře vykapat, popř. trochu vymačkat vodu;-)

Mám dotaz.Šlo by použít mrazeny listovy špenát?Děkuji za odpověď.Jinak recept se mi moc líbí a chtěla bych ho udělat.:-p:yes:

Všem moc děkuji za komentíky a hodnocení;-):-K

Miluji špenát zkusím.Mohla by to být mňamka.:yes:

zbožňuju těstoviny a v tomto podání bych si je dala hned :-p:-p:-p, krásné fotky Andrejko :yes::yes::-K

Andrejko, čerstvý smetanový sýr jsem taky začala do omáček používat, a je to bašta. A se špenátkem, hmmm :-p:-p:yes:

:-p;-):-D:-)):yes:

:-p:-p Dala bych si.

Super Andry :yes::yes::-K:-p:-p:-p

:yes::yes::yes::-p

Tématické fráze:
špenát s těstovinami, čerstvý smetanový sýr, recepty z čerstvého špenátu, čerstvý špenát s těstovinami, těstoviny se špenátem, smetanovy spenat, recept z čerstvého špenátu, smetanový špenat recepty, těstoviny smetana špenát, špenát těstoviny, čerstvý špenát na smetaně, těstoviny špenát smetana, čerstvý špenát se smetanou recepty, špenát na smetaně, špenát na těstoviny, testoviny se špenát, spenat a testoviny, testoviny spenat syr, těstoviny špenát, těstoviny, špenát sýr

Suroviny:
špenát čerstvý, sýr smetanový, šunka, žampióny, cibulka jarní, česnek, smetana na vaření, olej olivový, sůl, těstoviny

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu