Andělsky nadýchaný perník
Perník je velmi jednoduchý a rychlý moučník, který nejčastěji připravují maminky k nedělní snídani. Tento recept obsahuje povidla a vlašské ořechy, které výslednou pochoutku dokonale provoní a zvláční. Nakonec stačí perník už jen posypat moučkovým cukrem a začít servírovat.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 30 857 kJ / 7 375 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,01 g |
Tuky | 299,77 g |
Vláknina | 44,74 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 550 mg |
Sůl | 1,88 g |
Sacharidy | 1 015,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: V jedné míse smícháme všechny sypké suroviny a do druhé mísy dáme tekuté suroviny, které rozšleháme a poté vmícháme do sypkých surovin.
Krok 2: Na plech položíme pečicí papír, vylijeme na něj těsto a pečeme 30-40 minut ve středně vyhřáté troubě.
Krok 3: Po upečení perník potřeme čokoládovou polevou a můžeme ještě posypat kokosem nebo mletými ořechy.
Krok 4: Perník můžeme také rozříznout a promazat marmeládou, džemem nebo krémem.
Zveřejněno 26. 1. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Andělsky nadýchaný perník
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6zq
Moje poznámka
Andělsky nadýchaný perník
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6zq
Nejnovější recepty
Halloweenští duchové s ořechovou náplní
Přidáno před 4 minutami
Krůtí válečky s mozzarelou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 2 hodinami
Smažené řízky s hříbkovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Vrstvené zelí s rýží
Přidáno před 4 hodinami
Vepřový guláš s fazolemi
Přidáno před 14 hodinami
Krkovice pečená v kysaném zelí
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Zelí podle Jana Punčocháře: „Nejraději mám to čerstvé a zkaramelizované,“ říká slavný šéfkuchař, který přidal i pár vychytávek
Listopadové hřmění pšenici ve zlato mění aneb Připomeňme si kouzlo starých časů podle lidových pranostik
Lucie Borhyová má doma vždy navařeno: Nejraději připravuje moravského vrabce se špenátem, na pečené kuře používá fígl
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené špagety se sýrem
Lennulinka před 14 minutami
"Langoše"z cukety
mirka.frolcova před 1 hodinou
Cizrna na paprice s pórkem
Ryngle před 4 hodinami
Meduňkový sirup
Maccerata před 12 hodinami
Čokoládové špičky
Veronika.Hrozna před 15 hodinami
Šunkofleky
jtrecepty před 17 hodinami
Květáková polévka se sušenými houbami
Gregusa před 18 hodinami
Čoko-jogurtový dezert s jahodami
iveta77 před 23 hodinami
Kolínka s uzeným bůčkem a tvarohem
Danoouch před 23 hodinami
Tématické fráze:
perník recept,
perník,
recept na perník,
perník na plech,
recept perník,
nejlepší domácí perník na plech,
pernik na plech recept,
domácí perník na plech,
recepty perník,
nejlepší perník,
recept pernik na plech,
perník recepty,
top recepty perník,
recepty na perník,
dobrý perník,
výborný perník,
nejlepší perník na plech,
domácí perník,
recept na dobrý perník,
recept na perník na plechu
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
mléko,
olej,
cukr,
pudink čokoládový,
vejce,
prášek do perníku,
prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
kakao,
povidla švestková,
skořice,
ořechy vlašské,
poleva čokoládová,
kokos,
ořechy mleté
Komentáře (1388)