Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dukátové buchtičky

Dukátové buchtičky jsou vzpomínkou na dětství. Tyto jsou ale zcela jiné. Krájená roláda plněná skořicí a rozinkami pečená jako buchty a na talíři zalitá pudinkem, dává tomuto jídlu zcela jiný rozměr.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min Bez doby kynutí asi 60 min

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava, Bez doby kynutí asi 60 min)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 584 kJ /
4 203 kcal
Bílkoviny105,96 g
Tuky134,74 g
Vláknina20,12 g
Cholesterol 1,36 g
Sodík 762 mg
Sůl2,07 g
Sacharidy631,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Spracujeme cesto z vykysnutého kvásku (mlieko, droždie a troška cukru) a ostatných prísad. Rumom ochutíme. Cesto má byť pevnejšie. Necháme 30 minút kysnúť. Krok 2: Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku 5 mm, potrieme roztopeným maslom alebo olejom, posypeme zvyšným cukrom, hrozienkami a škoricou. Zvinieme do rolády. (Môžeme urobiť rolády dve, lepšie sa pracuje). Krok 3: Roládu nakrájame na plátky asi 2 cm silné a skladáme na vymazaný plech tesne k sebe (tak ako boli v závine, nie reznou stranou), pričom dotykové strany omastíme, aby sa dali dobre oddeliť. Necháme asi 15 minút kysnúť a potom vložíme do vyhriatej rúry a upečieme. Krok 4: Teplé dukátové buchtičky oddelíme, uložíme na taniere, prelejeme krémom a podávame. Krok 5: Krém: v mlieku rozmiešame žĺtky, maizenu, vanilkový cukor a privedieme k varu. Krok 6: Uvaríme na hladký krém a necháme trochu vychladnúť. Ochutíme rumom. Pre deti rum vynecháme.

TIP: Buchtičky s krémem

Zveřejněno 2. 7. 2009

Poznámka autorky tejaja

Namiesto takto pripraveného krému sa výborne hodí krém zo Zlatého klasu v strednej hustote.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dukátové buchtičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VmGX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dukátové buchtičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VmGX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Maizena je tradičně kukuřičný škrob, solamyl bramborový.

magdalenka: ;-) spíš zbytečné a hloupé.

je to úsmevné...

Maryla337::-((:no: zase někdo rýpe :no:

Maryla337::-D:-D:-D učiť sa jazyky, hlavne tak príbuzné.:-D Mimochodom, v 53. rokoch, kedy ste polovicu života prežili v Československu, vy nerozumiete po slovensky ?!? :-O:-D

přeložit do češtiny děkuji :-((

myšinoha 30. 5. 2010 15:48
jéjda, tak takový fofr s odpovědí jsem nečekala:-O , solamyl~ škrob :yes: OK ukládám si do paměti. Děkuji moc dámy :-)

Solamyl je myslím bramborový škrob.

Myšinoho, dovolím si odpovědět za Tejaju...maizena je u nás v ČR solamyl nebo škrob, aby se omáčka pěkně zahustila.

Myšinoha,myslím,že je to kukuřičný škrob.;-)

myšinoha 30. 5. 2010 15:20
.. 2 lyžice maizeny? co je prosim vas maizen(a)? :-? :-?

Babenky, vymenila som fotku, tá stará bola nekvalitná. Včera sme robili buchtičky, tak som to fotila nanovo. ;-);-);-)

Ty buchtičky - roládičky, vypadají úžasně. A konečně někdo vložil recept na krém, který se podobá šodó. Já totiž také dělám krém jen z pudinku, protože ne pravé šodó (žloutky, víno popř. sekt ...atd) jsem si netroufla. :yes::yes: +:yes:

:-p:-p:yes:

Janka, sú síce prácnejšie, ale o to chutnejšie. A keď sa náhodou zvýšia, tak ostane len tak na zjedenie.:-D

Tématické fráze:
dukátové buchtičky se šodó, šodo na dukátové buchtičky, krém na dukatové buchtičky, dukátové buchtičky z domácí pekárny, domácí krém na buchtičky se šodo, recept na prave šodo, dukátové buchtičky se šodó recept, nejlepší buchtičky se šodo, dukátové buchtičky v domácí pekárně, buchtičky se šodo z pekárny, šodó krém, dukátovébuchtičky, recept na buchtičky se šodo, krém na buchtičky, dukátové buchtičky krém, buchtičky, pravé šodó, hrnickove buchtičky se šodo, buchtičky se šodo domácí pekárna, buchtičky s pudinkem

Suroviny:
mouka hladká, droždí, mléko, máslo, cukr moučkový, sůl, žloutek, rum, cukr vanilkový, kůra citronová, rozinky, skořice mletá, máslo, mléko, žloutek, cukr, cukr vanilkový, škrob kukuřičný, rum

Přidat fotografie receptu