Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušené fazolky na smetaně

Snadný pokrm, který jistě známe nejen od babičky, ale také ze školní jídelny. Na základu z jíšky, který ochutíme paprikou, povaříme fazolové lusky. Poté dochutíme a zjemníme smetanou. Podáváme s knedlíkem nebo s bramborami.

Hodnocení receptu je 4,9 (35×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lemeL lemeL

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 312 kJ /
314 kcal
Bílkoviny7,00 g
Tuky27,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 100 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy9,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve uděláme jíšku ke které přisypeme trochu sladké papriky a poté přidáme lusky i s nálevem. Krok 2: Povaříme, přidáme sůl, trošku pepře a nakonec přilijeme smetanu. Krok 3: Podáváme s houskovým knedlíkem.

TIP: Jak uvařit pěkně hladké knedlíky, které nepraskají. Stačí použít jednoduchou radu

Zveřejněno 12. 4. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené fazolky na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RlmO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené fazolky na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RlmO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (24)

Připravila jsem bez papriky a také s bramborem. Moc nám chutnalo… 😋

Moc dobré :-K:-K

Milujeme je, ale s bramborami a bez papriky. Foto jako důkaz..:-):-)

Byla to dobrota, jen jsem přidala kapku octa...

lemeL: Zítra budou k obědu,už jsme je dlouho neměli.A taky je dělám z té konzervy, klidně bych je se.ral jen tak:yes::-D:-D

Děkuji ;-)

Dnes jsem tento recept vařila už po druhé a s hrůzou jsem zjistila, že jsem minule zapomněla poslat bodík, tahle majda je totiž vážně mňam...:-) takže bodík udělen ;-)

jíšku dělám zásadně na másle,takže to i voní a omáčku zjemní,používám jen sterilované fazolky a výsledek bombastický,pak jen tošinku dosladím a někdy i pár kapek octa(záleží jaký nálev mají fazolky,někdy jsou víc kyselejší,jindy méně),ještě se mi nestalo,že by někomu nechutnalo,dávám k tomu vejce na tvrdo a brambory a mňamka je na světě :-)

Děkuji Václave :yes: Je to dobrota

Tak jsme dělali fazolové lusky na smetaně podle zdejších receptů (tvého a podobných dalších) . Dělali jsme s vajíčkem na tvrdo s knedlíkem bez masa.(Fazolkové lusky mrazené) Bylo to super. U nás se doposud dělalio pouze na hnědo. Musím přiznat jednu chybu, které jsem se dopustil a vícekrát to neudělám. Podle receptu také podobného na E-kucharce jsem použil 3 stroužky česneku v domění zlepšení. Nestalo se tak. Česnek za prvé nebyl český, takže m,ěl zvláštní šmak a za druhé se nám zdálo, že se do této omajdy moc nehodí. Poučení pro příště, kdy to jistě bude dříve než později protože jak jsem předeslal jsme si pochutnali. Tobě zatím +bodík 16.

Já místo soli do omáčky dávám kostku kuřecího,nebo hovězího bujonu.:-p

Děkuji za foto :-)

Já je měla jen s masem, jakože dieta, ale ta smetana a mouka v omáčce :-8:-8 :-D:-D

Tak u nás byly předevčírem a já jsem taky netušila, že je tady další recept a bez fotky :-D. Já je ale dělám s bramborem;-)

Hani - včera jsem na ně dostala hroznou chuť, tak jsem je měla k večeři, ani mně nenapadlo, že tu nemají fotku. Já je ale dělám bez papriky a raději mražené nebo nejlépe čerstvé.;-) Krásné fotky, jako vždy :yes:

Lenko, takhle podobně dělám fazolky také, jen tu papriku nedávám. Ale dneska jsem to udělala podle tebe a bylo to výborné. Tak ti posílám bodík a nějaké fotky:yes::yes: +

Jj, stará dobrá klasika :yes:

Lemel:-K taktéž vařím podobně;-):yes:

fazolačka, koprovka, kedlubačka - majdy mého mládí, jsou všechny moc dobré:yes:5
Člověk pořád vymýšlí, co nového by uvařil, ale je třeba se občas vrátit ke klasice - nepřepalovaná a zdravější jídla;-):yes:5

Dělám to ze zmrazených z vlastní zahrádky a k tomu hříbky ze šumavských hvozdů..... mňam;-):yes:

Ukládám na vyzkoušení;-)+4:-)

:yes::yes:

Klasika, jen nepoužívám nálev ;-):yes:

taky dělávám i hráškovou...+1 :yes::-K

Tématické fráze:
fazolky na smetaně, dušené fazolky, zadelavane fazolky, dušené fazolové lusky, zadělávané fazolky na smetaně, sterilované fazolky na smetaně, fazolky na smetaně recept, fazolky na smetaně z konzervy, zadělávané fazolové lusky na smetaně, fazolové lusky na smetaně, zadělávané fazole na smetaně, zadělávané fazolové lusky, fazolky na smetaně s koprem, recept na fazolky na smetaně, dušené fazole, dušená fazolka, fazolové lusky dušené, fazolka na smetaně, recept fazolky na smetaně, dušené fazolové lusky na smetaně

Suroviny:
lusky fazolové, smetana 12%, mouka hladká, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká

Přidat fotografie receptu