Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Segedín po Vlčicku

Uvařte si oblíbenou klasiku, zasytí vás a zahřeje v sychravých dnech. Kysané zelí je výborným zdrojem vlákniny, máte-li citlivější trávení, nezapomeňte přidat trochu kmínu. Pokud guláš připravíte den předem, jeho bohatá chuť se krásně rozleží.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jitule jitule

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 832 kJ /
2 350 kcal
Bílkoviny116,03 g
Tuky181,04 g
Vláknina23,95 g
Cholesterol 430 mg
Sodík 9,16 g
Sůl22,70 g
Sacharidy56,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na větší kousky, anglickou slaninu na kostičky. V hrnci rozehřejeme olej a slaninu krátce osmahneme. Přidáme omytou kůru oloupanou z citronu a maso. Za občasného promíchání restujeme 10 minut. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Vsypeme ji do hrnce k masu a krátce osmahneme. Osolíme, opepříme a dusíme 15 minut. Krok 3: Pak do guláše přidáme zelí. Zalijeme ho 1,5 –2 l vody a dusíme dalších 30 minut. Potom vyndáme citronovou kůru. Přisypeme pálivou a sladkou papriku a přilijeme zakysanou smetanu. Krok 4: Podle potřeby zahustíme guláš jíškou. Nakonec ho dochutíme cukrem, solí a polévkovým kořením. Je-li málo kyselý, přidáme citronovou šťávu.

Zveřejněno 23. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedín po Vlčicku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GO0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedín po Vlčicku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GO0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

to je bomba máme chalupu ve Vlčím ale u Loun tak to dnes vařím dělám to trochu jinak ale je to lahoda pa Michal z Vlčího:-p:-p

AntiMagič:...kecy...používám to taky a NIKDY to není humus ty Humuse :-))

AntiMagič 27. 6. 2012 14:18
tak to je humus, jíška, knorr, magi...

Kamčajs 1. 8. 2011 12:53
pokud dáváte domácí kyselé zelí, nedávejte citron, je to pak kyselkavý, ale jinak super gulage ;-)

Doma sme mávali segedín dosť často,ale potom som ho už skoro vôbec nevarila...až včera na žiadosť priateľa;-)a vybrala som si tento recept.No a musím priznať,že som sa nemohla dočkať obeda:-8:-DJe fakt dobrý:yes:

segedín máme taky rádi:yes:tento vyzkouším:yes:+1

Gabina: No vidíš, to mě ale vůbec nenapadlo. Já totiž myslela, že všechny jsou jen do čísla 6. :-8:-D

Moc dobrej, už jsem ho podle vas varila asi po paty a vsem moc chutna:-K

tak som to vyskusala s tou cervenou cibulou a ziaden zasadny rozdiel som nepostrehla:-/ inak dobre

ahoj kuchtičko. zítra budem mít ten tvůj segedín na oběd,tak drž palečky ať se mi povede :-D

gabina, velmi sa mi pacia tvoje napady a postrehy

Jitule, když udáváš stupeň u sporáku, měla bys taky uvést, jaký máš max. rozsah (např. já mám max. 9),aby měly představu i jiné kuchařky, které vaří např. na plynu, zda mají vařit na max. nebo na střední výkon.;-)

Jdu na to vypada to mooooc dobře:-p

Tématické fráze:
segedin, recepty segedin, segedín speciál, segedin recept, segedín z trouby, segedín v troubě, recept na segedin, recept segedín, segedin do trouby, segedinský guláš special, segedínský guláš v troubě, omacka segedin, segedín guláš, guláš segedin, segedinský guláš special recept, kucharka segedin, recepty na segedin, jak udelat segedin, recept na segedin omacku, super segedín

Suroviny:
plecko vepřové, slanina anglická, olej, citron, cibule červená, sůl, pepř mletý, zelí kysané, smetana zakysaná, paprika sušená pálivá, paprika sušená sladká, jíška, cukr, koření polévkové

Přidat fotografie receptu