Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory s pórkem a cizrnou

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 190 kJ /
763 kcal
Bílkoviny10,35 g
Tuky41,50 g
Vláknina11,00 g
Cholesterol 128 mg
Sodík 31 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy81,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na menší kostičky (přibližně 2x2cm). Krok 2: Vmícháme rozpuštěné máslo, okapanou cizrnu a tenká kolečka pórku, dochutíme solí, případně pepřem.

Zveřejněno 12. 9. 2010

Poznámka autorky isindy

Vhodné jako příloha k minutkovým masům i jako samostatné bezmasé jídlo.

Samozřejmě lze použít cizrnu namočenou a uvařenou, ale jako všechny luštěniny vyžaduje dlouhou dobu přípravy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory s pórkem a cizrnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oyjL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory s pórkem a cizrnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oyjL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

tenisko, to jsem ráda, že chutnalo:yes:...já s ní rodinu taky moc neuctím:-( - a sama ji mám ráda, je to jak oříšky :-p - tak oni dostanou jen brambory s pórkem a já si přisypu cizrnu - a všichni jsou spokojení ;-)

konečně vyzkoušeno a byla to dobrá změna:yes: cizrnu mám ale normální, protože u nás jím cizrnu jenom já a tak hledám nové a nové inspirace, tahle byla mnohem lepší než ta první;-):yes::yes:

Moc dobré, jen taky použiju suchou cizrnu jako Magdalenka, konzervy taky moc nemusím, ale je pravda, že někdy tu práci usnadněj. Cizrna u nás "jede" díky topkám, protože před 2 roky jsem o se o ni nijak nezajímala... a přitom je tak vynikající!!!!

Veľmi pekný recept, jednoduchý spôsob úpravy, naviac, cizrnu - cícer mám veľmi v obľube. Oceňujem veľkým plusom.
Neviem, ako česká cizrna, ale slovenská sa uvarí veľmi rýchlo, ani nie za hodinku, stačí namočiť na 2-3 hodiny. Konzervy nemám rada, uvarím si napr. 1 kilo, z toho tretinu zamrazím, tretinu spotrebujem napr. na šalát, na polievku a tretinu chodím zobať. Ale zobe mi to aj rodina.

tak zrovna jsem ,,ulovila" pytlík s cizrnou a tak čerpám různé recepty na přípravu, tohle zní super:yes: zkusím:yes:

Ivi,mě by to stačilo i jako jídlo;-)takže jo máš bodíka:-D:yes:

+4...cizrnu muzu a v kombinaci s bramborem a porkem - mnamka :yes:

:-p:yes:+3.

Ivanka, teraz si zabodovala :yes::yes::yes:
Všetko, čo mám veľmi rada, cícer, zemiaky v šupke, pór ;-):-D:-D Tak ti dávam 2. bodík;-)

Tak to se bude líbit starší dceři,ta může moc recepty s cizrnou.
Už jí ho přeposílám díky;-)+1

Tématické fráze:
cizrna s bramborem, zapečené brambory s cizrnou, cizrna s pórkem, pečené brambory s cizrnou, cizrna jako příloha, recept příloha cizrna v konzervě, zapecene brambor s cizrnoi, úprava cizrny, úprava cizrny příloha, hrách s pórkem, recepty na upravu cicera, brambory s pórkem jako příloha, zemiaky v supke v porkom, recepty s cizrnou, různe upravy brambor, brambory pecene s cizrnou, úprava brambor jako příloha, pečené brambory s cizrna, cizirna jako příloha, zapečené brambory cizrna

Suroviny:
brambory, cizrna, máslo, pórek, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu