Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinovaný pórek

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 071 kJ /
1 929 kcal
Bílkoviny54,52 g
Tuky116,96 g
Vláknina48,00 g
Cholesterol 310 mg
Sodík 469 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy140,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pórek očistíme, opereme a spolu se zelenou částí nakrájíme na krátké špalíky. Zelené špalíky krájíme o něco kratší, neboť tužší, zelená část pórku potřebuje k změknutí delší dobu než bílá. Krok 2: Nakrájený pórek vložíme do misky, lehce zastříkneme vodou, zakryjeme a v MT zapnuté na plný výkon 10-12 minut dusíme. Krok 3: Stranou smícháme sůl, olej a ocet a touto směsí zalijeme horký pórek. Chvilku marinujeme. Jádra vlašských nebo lískových oříšků vložíme do MT a 3-4 minuty je při plném výkonu opražíme. Krok 4: Pak přidáme máslo nebo rostlinný tuk, špetku soli, kari koření a ještě asi 1 minutu ponecháme v MT. Nakonec přidáme oloupané na kostičky nakrájené vejce. Krok 5: Marinovaný pórek (má být ještě vlažný) rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci posypeme ořechovou směsí a hned podáváme.

Zveřejněno 27. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaný pórek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MrB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaný pórek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MrB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
pórek recepty, recepty pórek, porek, pórek recept, recept na porek, recept porek, multifunkční trouba recepty, recepty do multifunkcni trouby, recepty na porek, recepty z porku, recepty pro multifunkční troubu, pórek a kuřecí maso recepty, čufty s rajskou omáčkou, recept-porek, marinovany zebra, pórek-recepty, mikrovlnná trouba recepty, kombinovaná mikrovlnná trouba - recepty, kuchařka pro multifunkční trouby, recepty multifunkční trouba

Suroviny:
pórek, ocet, sůl, olej rostlinný, ořechy vlašské, máslo, koření kari, vejce

Přidat fotografie receptu