Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pravé italské tagliatelle

Široké nudle vyráběné podle tradičního italského receptu z čerstvých vajec a kvalitní mouky se skvěle hodí k masovými omáčkám i lehkým zeleninovým receptům. Užijte si každé sousto a nechte se unést opravdovou atmosférou italské kuchyně.

Hodnocení receptu je 4,9 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 545 kJ /
369 kcal
Bílkoviny26,54 g
Tuky15,46 g
Vláknina11,04 g
Cholesterol 60 mg
Sodík 1,02 g
Sůl2,50 g
Sacharidy29,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji si osmažíme nakrájenou cibuli. Krok 2: Přidáme mleté maso, mícháme, aby se oddělilo, chvilku dusíme. Krok 3: Pak přidáváme žampiony nakrájené na plátky, koření na špagety, bazalku a provensálské bylinky, osolíme a ještě chvilku dusíme až jsou žampiony měkké. Krok 4: Pak přidáme rajčatový protlak naředěný vodou, česnek, lahůdkovou cibulku na kolečka bez zelené části a na menší kousky nakrájeného rajčete. Prohřejeme na pánvi bez přikrytí. Krok 5: Mezi tím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. Krok 6: Vše společně promícháme s vařenými těstovinami. Krok 7: Servírujeme posypané strouhaným sýrem a drobně pokrájenou zelenou částí jarních cibulek.

TIP: Jakou část jarní cibulky využíváme v kuchyni - rady a tipy

Zveřejněno 11. 11. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pravé italské tagliatelle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PQn1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pravé italské tagliatelle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PQn1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Recept to bude určitě výborný, ale těstoviny na obrázku nejsou tagliatelle. Jsou to Ricciolini nebo podobné ploché těstoviny. Tagiatelle jsou dlouhé, štíhé a placaté.;-)

Mňam. :-p;-)

:-p:yes::yes::-K

:yes::yes::yes:

Podobně dělám, ale s tuňákem, tohle taky vypadá chutně:-p:yes:

Tak těstoviny, Bibinko, ty já můžu jíst furt. Pěkný receptík, vyzkouším! ;-):-K:yes: +7

:yes:Krásný recept:-plíbí se mi;-)+3:yes:

Super rychlovka a určo chutná.Italských dní není nikdy dost.;-):-)

Tématické fráze:
tagliatelle recept, italské těstoviny tagliatelle, tagliatelle, taliatele, těstoviny tagliatelle recepty, tagliatelle recepty, tagliate, italské dny v lidlu, těstoviny tagliatelle recept, co je tagliatelle, těstoviny recepty, pravé italské těstoviny, příprava tagliatelle, recepty tagliatelle, testoviny tagliatelle, tagliatele s houbami, italské recepty, tagliatelle příprava, domácí tagliatelle, pravé italské těstoviny recept

Suroviny:
tagliatelle, maso mleté mix, cibule, protlak rajčatový, sýr tvrdý, žampióny, cibulka lahůdková, rajče, česnek, olej, sůl, bazalka čerstvá, koření provensálské, pažitka, koření na špagety

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu