Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Můj segedín s domácím knedlíkem

Tento lahodný pokrm pocházející z Maďarska je už i u nás v Česku jako doma. Je to díky šťavnatému vepřovému masu, které získá šmrnc přidáním kyselkavého zelí. Spolu s domácím houskovým knedlíkem připravíme ideální zimní oběd.

Hodnocení receptu je 5,0 (74×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zdenka +++ Zdenka +++

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 647 kJ /
633 kcal
Bílkoviny106,96 g
Tuky16,34 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 271 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy12,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve na sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku, potom přidáme pokrájené maso na kostičky a orestujeme. Krok 2: Přidáme sůl, pepř, mletý kmín, sladkou papriku promícháme s masem a podlijeme troškou vody, aby paprika nezhořkla. Krok 3: Přidáme bobkový list, dolijeme vodu podle potřeby a dáme vařit 15-20 minut do papiňáku. Krok 4: Po uvaření k masu přidáme proprané zelí a vaříme tak dlouho, až je zelí měkké. Krok 5: Pokud chceme mít víc omáčky, je potřeba přidat trochu vývaru nebo vody a kousek Masoxu. Zahustíme jen trošku moukou rozmíchanou ve vodě (záknechtkou). Krok 6: Jako příloha jsou nejlepší domácí kynuté knedlíky.

TIP: Jak na domácí houskové knedlíky

Zveřejněno 19. 11. 2010

Poznámka autorky Zdenka +++

Pokud chceme mít tmavší segedín, stačí v mikrovlnce ohřát trochu vody, přidat sladkou papriku, zamíchat, přidat a hned je tmavší.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Můj segedín s domácím knedlíkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/69kl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Můj segedín s domácím knedlíkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/69kl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (41)

K segedínu patří tyto knedlíky

Hella: Můžu se zeptat, proč zrovna tyhle k segedínu?

Vařím velmi podobně, zelí používám vlastni kysané a žádné propírání, a přidávam ještě česnek (ne že bysme se báli upírů,ale milujeme ho) a zjemnim smetanou.. mňam, dnes budu vařit.. nejraději mám jen samotnou omáčku..;-):-)

Klasický dobrý "segedin", vařím jej občas, takže recept si člověk občas rád připomene. U nás se podává se smetanovou tečkou, ale i bez ní se dá jíst:-, kdo nechce zjemňovat a vyrovnat kyselost zelíčka. Podle tohoto receptu se musí podařit i začínající kuchařince. Děkujeme! :-K Já už nespěchám, takže vařím bez "papiňáku". :yes:

Dobrý den, přidávám fotečku. Segedín byl moc dobrý. :-)

Dnes uvařeno a dle slov mého manžela - nejlepší segedinský guláš, jaký kdy jedl :-8:yes::yes::yes:

vladka1486: Musim s vámi jen souhlasit manželovi také strašne moc chutnal:-):-8

Moc dobrý....:yes::yes::yes:

Vařím stejný, přesně tak mě ho naučila moje maminka, které by letos bylo 103 let, takže starý moravský recept

bábona:
Dělám též stejný, naučila mě ho babička (slovenka), která ho tak vařila od 30tých let v sudetech:-D

dnes dělám k obědu váš receptík 26+

Dobrý recept .Dělám podobně.Zelí neperu ve vodě jen vymačkám štávu zvlášt do sklenky a dle potřeby doleju.máme rádi kyselé.zahustím moukou ve smetaně.;-)

silvie kišová 30. 7. 2014 07:13
výborný segoš:yes:

Moc chutný :-) právě jsem dodělala, taky jsme přidala nakonec zakysanou smetanu :yes:

Moc dobrý segedín :-p Jen jsem nakonec přidala kysanou smetanu.Děkuji za recept a posílám bod i foto :yes:

Segedín milujeme a tento byl úžasný!!! :yes::-p

Dělala jsem a výborný! Přítel jedl celý týden. :-8

Zdenka +++ 23. 1. 2012 11:29
barča:to jsem ráda že chutná :-K

vyborný :-D

výborný segedin,dávám bodík:-p

nooo tak jdu na to,uvidime jak to dopadne:-D

vyborny papani delam stejne jen pridavam pokrajene papryky cerstve samozrejme bodik leti

+ česnek, bez česneku to totiž není vůbec ono!!! :)

Presne takovy delam ja:-p

:yes::yes:

:-K

super napad na dnesni obed to jsem uz leta nevarila a mam vsechno doma tak jdu na to diky za hezkou pripomiku davam bodik ;-)

:yes: už u nás dlouho nebyl, díky za připomenutí, bodík k tomu;-)

jaroslav231,já jsem jí neměla ale sned se i bez smetany.:-K:-K:-K:-K

Milujeme segedin, ale přidávám na konec trochu smetany.

zdenko u me taky i kdyz jen nad parou, ale jsou taky velmi dobre

Pajaska,jj taky ho máme rádi.:-)):-)):-))

Bezva,máme ho rádi.:yes::-)

Brutzel-Svejk,jj je to klasika u nás se dělaj jedině domáci knedlíky ty už vařím 10 let.:-K

Segedín je klasika a s domacim knedlikem, jeste lepsi. Pridavam bodik, z 1/2 kg masa, ale tak jen pro mne. :-):-)

Jenny,děkuji:-):-):-)

:yes::yes:

Suvička,moc děkuji.:-K:-K:-K:-K

Segedin je i muj favorit, 2. bodik je udelen. :yes::-p:-K

lemarti,moc děkuji za bodík,segedin je moc dobrej myslela jsem že bude i na zítra ale bohužel.už je tam na jeden talíř;-(:-K:-K:-K

Miluju segedin:-p;-)První bodík letí:yes::-K

Tématické fráze:
segedín, segedín recept, recept segedin, segenin, recept na segedin, segetín, segetín, recepty segedin, recept na segetín, segedin v papinaku, sekedín, segegín, segedin top recepty, domácí knedla, segetín guláš, vepřové maso recepty, sekedýn, segedín bez masa, vyborny segedin, recepty na segedin

Suroviny:
maso vepřové, cibule, zelí, sůl, sádlo, paprika sušená sladká, kmín mletý, bobkový list, pepř mletý, vývar masový, mouka hladká, mouka

Přidat fotografie receptu