Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Quiche - koláč z Normandie

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kroupovka Kroupovka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 628 kJ /
2 779 kcal
Bílkoviny75,16 g
Tuky195,42 g
Vláknina20,56 g
Cholesterol 652 mg
Sodík 2,54 g
Sůl6,25 g
Sacharidy174,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z předepsaných surovin na pomoučeném vále vytvoříme rukama hladké těsto, které zabalíme do folie a dáme do ledničky odpočinout (min. 30 minut, čím déle, tím lépe). Krok 2: Mezitím dáme vyškvařit kostičky slaniny, přidáme malý kousek másla (nemusí být), zpěníme cibulku a přidáme podusit na kolečka nakrájený pórek. Krok 3: Osolíme, opepříme, zalijeme smetanou a necháme deset minut povařit. Krok 4: Dochutíme muškátovým květem, solí a pepřem, podle chuti i česnekem, petrželkou, případně pažitkou a dalšími bylinkami. Krok 5: Směs odstavíme, necháme zchladit a přidáme rozmíchané vejce. Krok 6: Nakonec zlehka vmícháme nastrouhaný sýr. Krok 7: Těstem z lednice vyplníme dno dortové formy a uděláme trochu vyšší okraje. Krok 8: Dno propícháme vidličkou a dáme předpéci do bledě růžové barva, asi 10–15 min. Krok 9: Po ¼ hodině vyndáme z trouby, na povrch těsta nandáme připravenou směs a dáme dopéci do zlaté barvy.

Podáváme teplé i studené.

Zveřejněno 30. 11. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Quiche - koláč z Normandie

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/29vJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Quiche - koláč z Normandie

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/29vJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Při jaké teplotě pečete?

Hmmm to vypadá jedle :-)to si musím udělat :-p:-p:-p recept ukládám a bodík dávám :yes::-D

Ladi, tam se da naplacat, co najdes v lednici, nam nejvice chutna se sunkou, zampiony, swiss syrem a pazitkou nebo susena rajcata a kozi syr....mnam.:-K. Jenom mam recept, kam se dava vic vajec??? Nebo tradicni Lorraine je take vyborny, slanina a cedar syr.:yes:

+5 :yes::-p:-K

:-p:-p:-p:yes:

Já mám tedy název tohoto koláče spojený s jinými ingrediencemi, určitě existuje, jako u všeho, víc variant...Ale určitě bude dobrý :yes:

tuším, a dovedu to pochopit, protože já mám hlad a chuť 24 hodin denně:-p

Květo, netušíš, proč mám takhle v 10.51 hod hlad, když oběd se teprve vaří?:-O...:-D:-)):yes::yes:

Tématické fráze:
francouzské quische recepty, quiche, tuňákový quiche, quische, quisch recept, quiche recept, quisch, quiche porek, quiche s tvarohem, quiche recept pórek, quische recepty, francouzské quische, quiche tvaroh, quiche slanina, tuňákový quiche recept, recept quiche, quiche kolac, slané pečivo recepty, koláč porek, quihe tunakovy

Suroviny:
mouka hladká, máslo, tvaroh, sůl, voda, smetana ke šlehání, sýr uzený, slanina, cibule, pórek, vejce, sůl, pepř, květ muškátový, česnek, koření

Přidat fotografie receptu