Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Boršč po "rusnacky"

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

amalia amalia

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 499 kJ /
1 792 kcal
Bílkoviny268,24 g
Tuky34,04 g
Vláknina61,95 g
Cholesterol 661 mg
Sodík 3,15 g
Sůl7,46 g
Sacharidy74,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mäso pokrájame na kocky. Vo väčšom hrnci speníme na oleji pokrájanú cibuľu, pridáme ostatnú zeleninu pokrájanú na malé kocky - najprv mrkvu, ktorú krátko orestujeme s cibuľou, potom ostatnú koreňovú zeleninu a papriku. Krok 2: Osolíme, podlejeme malým množstvom vody a dusíme 10-15 minút. Potom pridáme mäso a klobásy. Krok 3: Podlejeme vodou, aby bolo mäso so zeleninou tesne prikryté. Krok 4: Červenú kapustu pokrájame na malé kocky, pokrájame aj kyslú kapustu, ktorá by mala byť čo najkyslejšia: chuť boršču závisí aj od nej. Obidva druhy kapusty pridáme do hrnca, keď je mäso už takmer celkom uvarené. Krok 5: Premiešame, ak treba, dolejeme vodu a varíme, kým nie je hotová červená kapusta. Potom vyberieme klobásu, pokrájame ju na kolieska a vrátime naspäť do hrnca. Krok 6: Boršč dochutíme, ak treba - soľou, octom. Podávame s domácim chlebom a hustou smotanou. Boršč má byť hustý, aby v ňom "lyžica stála".

Zveřejněno 4. 2. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Boršč po "rusnacky"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EPzl

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Boršč po "rusnacky"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EPzl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (27)

Rusnák a rus, jsou zcela odlišné národnostní skupiny. Jestli vám to nedošlo z nadpisu nad receptem.

Ruský boršč neexistuje ! Boršč existuje červený , zelený a studený. Každá varianta má více jak 10 receptu.
Boršč je kulturní dědictví UNESCO Ukrajiny.
Banálně kdo jsou Rusové a kde žijí ?

Proto že Rossijska Federace má v sobě 85 subjektů Federace ale mezi nimi není ani jeden subjekt federace který se nazývá Ruský!

Tenhle boršč je prostě vynikající, dělala jsem ho už několikrát. Díky za recept. A ty kydy tady od tý pani nechte stranou, oni se všude najdou idioti, kteří jen ryjí, protože to jinak ani neumí. Je to bohužel taková nemoc všech serverů

tedy máme hotovo a musím říct SUUUUPRRRRRR.DÍKY AUTORCE!:-K

recept vypaadá moc dobře a tak už mám nakoupeno a jdu ho pokusit vytvořit moc se těším.nevšimejte si pisálka který to nemá v hlavě v pořádku je to pro něj horší.je to ..........

Nechápu tyhle výtky ...pokud je někdo línej číst delší text, tak ať si listuje v komixech...českejch ;-):-))
Olina16: tenhle web je otevřený pro obě národnosti a já jsem za to moc ráda. Můžeš použít překladač :-/

jezisi me je 26 a slovenstine rozumim a i krasne si pokecam se slovakem,vzdyt to jsou podobne jazyky.

posilam bod a ukladam recept:yes:

:- já zírám..takovou kravinu napsat..že něco luští..slovenčina je nádherná a trefná řeč..bože díky za ty příspěvky
ps.takový boršč bych si hned dala..:-K

Jana (neregistrovaný/á) :-D prepáč, ale ja by som sa hanbila napísať, že nerozumiem po česky. Pretože 90% slovného základu máme rovnakého. To znamená, že neovládaš poriadne ani češtinu. A ak predsa len niečomu nerozumiem ( pretože sú samozrejme aj úplne odlišné slová ), tak sa jednoducho opýtam.
U nás sa vraví : "Kto sa pýta, je hlúpy 5 minút, kto sa nepýta, je hlúpy celý život". ;-)

jana-neregistrovana, nehnevaj sa ale neviem comu nerozumies, ved su to skoro stejne slova a ked uz tak nerozumies ,tak proste ten recept necitaj ,ale nechci aby slovaci pisali cesky ,lebo ani slovaci nechcu aby cesi pisali na slovenskom fore po slovensky, jednoducho ked nechces necitaj ,je tu dost receptov v cestine,sorri.,

Nehledě na to, že Slováci se píší s velkým "S"

Jana (neregi).:-), každý píše takovou řečí, jakou má za rodnou. Myslím, že není problém - pokud člověk něčemu nerozumí - aby se pod receptem zeptal a věřím, že vždy bude od někoho odpověď. Navíc si myslím, že slovenština není od češtiny až tak vzdálená, aby jsme jí neporozuměli. Nehledě na ten fakt, že recept napsaný ve slovenském jazyce, je určitě přehlednější, než kdyby se autor/ka snažili recept psát v českém jazyce a prokládali to slovenskými výrazy, protože je třeba v češtině neznají...
Amalia:-) promiň, že jsem se tak rozepsala zrovna pod Tvým receptem...:-K.

když už sem píšou pořád slovácí tak aspon česky,vždycky když vidím dloouhý slovenský recept tak přepínám na další ,nechce se mi to luštit pulhodiny :/

Jana: Vážená,Vy,jak je vidět na první pohled neumíte pořádně ani česky,nejlépe pro Vás bude prohlížet si jen obrázky.

Zobrazit 2 starší odpovědi

Pravý boršč jsem měla jen dvakrát, od kolegyně, která je z Ruska, dělala k tomu ještě jakousi směs na chleba a olizovala jsem se až za ušima. A podruhý od mojí babičky, která už taková nebyla. Ale určitě to zkusím, protože to mám fakt ráda.:yes:

:-))ďakujem za pomoc, Špagetka, ten obrázok je super, nepoznám názvy všetkých častí hovädzieho dobytka:-K zase sa niečo priučím:-))

Tématické fráze:
boršč, močing, co je mocing, boršč s kapustou, slovenský boršč, hovězí boršč, hustý boršč s mletým masem, boršč recept, recept na boršč, boršč hovězí, boršč recepty, borsč od babičky, cervenej borst, boršč z kapusty, pravý boršč z ph, močing co to je, hustý borsc, borč od babičky, boršč kapusta, videorecepty boršč

Suroviny:
kližka hovězí, plec vepřová, čabajka, cibule, řepa červená, mrkev, petržel, celer, zelí hlávkové, paprika čerstvá zelená, kedlubna, zelí kysané, chilli paprika sušená, smetana, olej rostlinný, sůl

Přidat fotografie receptu