Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Steak jak z moc drahé restaurace

Pokud máte kvalitní hovězí maso a zatoužíte po pravém steaku, nemusíte nutně navštívit restauraci. Podle tohoto receptu si můžete připravit steak tak, jak ho připravují ve špičkových restauracích. Kvalitní maso a náležitý postup přípravy vám zajistí stejný chuťový zážitek.

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nonya

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 368 kJ /
3 434 kcal
Bílkoviny245,17 g
Tuky135,43 g
Vláknina83,54 g
Cholesterol 711 mg
Sodík 643 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy250,01 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Svíčkovou naporcujeme na 250 g porce. V drahé restauraci tyto steaky pokládají přímo na gril. Krok 2: Doma postupujeme tak, že porce masa potřeme kvalitním olejem bez příchuti (aby olej nekonkuroval chuti kvalitního masa). Krok 3: Když je maso velmi kvalitní, tak se nemarinuje a jen se ochucuje speciálním grilovacím kořením. Pokud je maso méně kvalitní, je nutné ho přes noc vložit do marinády. Krok 4: Těžkou litinovou pánev s drážkami silně rozehřejeme a 3 minuty z každé strany steaky opékáme. Drážky nám na mase vytvoří hezké vypálené pásky nebo křížky, podle způsobu pečení. Krok 5: Na každý steak položíme rozdrcený stroužek česneku, pár lístků rozmarýnu, potřeme olejem a dáme do rozehřáté trouby na 5 minut dopéct. Krok 6: Musíme dát pozor, aby se česnek a rozmarýn nepřipálil a nezhořkl. Kdo si není jistý, přidá ozdoby až po upečení. Krok 7: Steaky necháme ještě dalších 5 minut zakryté odležet na teplém místě. Krok 8: Nakonec maso ochutíme mořskou solí a čerstvě umletým pepřem. Krok 9: Jako přílohu si upečeme sladké bramborové pyré. Krok 10: Sladké oranžové brambory (batáty) upečeme, necháme vychladnout a oloupeme. Krok 11: Ve větší míse je okořeníme, přidáme máslo, horké mléko a vyšleháme jako klasickou bramborovou kaši. Nakonec přidáme nadrobno pokrájenou pažitku. Krok 12: Chřestu odlomíme tvrdé části a v osolené vodě 2 minuty povaříme a scedíme. Krok 13: Na výpeku z litinové pánve osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli, pak přihodíme pár lístků rozmarýnu. Krok 14: Přidáme do pánve ještě cherry rajčátka a nakonec i chřest a rychle opečeme. Uchováme v teple. Krok 15: Do pánve nalijeme 250 ml dobrého červeného vína a vařením ho zredukujeme o 1/3. Pak přidáme kousek másla na zahuštění a osolíme a opepříme. Krok 16: Na talíři maso a přílohu servírujeme přelité vinnou omáčkou.

Zveřejněno 24. 2. 2011

Poznámka autora Nonya

Black Angus svieckova je jedna z tych najdrahsich ale tato draha zakladna surovina vam garantuje uspech ako v drahej restauracii.

http://www.lidovky.cz/jak-pripravit-nejlepsi-steak...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Steak jak z moc drahé restaurace

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3j2x

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Steak jak z moc drahé restaurace

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3j2x

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Kde se tohle maso dá prosím sehnat?

karel kratky 19. 3. 2012 15:27
Corall+Emmy 30.9.2006:

Prominte, ale delat opravdovy biftek z rostence to neni to prave orechove.

Ahoj Nonyo, u nas milujeme steaky a muj kamarad z Holandska me naucil delat steaky, my mame enrecotte,coz je skvele maso na steaky.

Mela jsem svuj postup na steaky a dneska me napadlo udelat po tvem zpusobu a zkusit v cem je rozdil muj a tvuj a reknu jedno,ode dneska delam tvuj postup.

Steak se kraji jako kdyz zanoris nuz do masla,je krasne mekky,stavnaty,ten muj byl Medium well jak milujeme.

Proste ode dneska delam tvuj postup.
Manzel cumel a pochvaloval si velmi.

JInak delam ejdnoduche steaky,drcenmy pepr,spetka soli, a u smazeni ol.olej a slunecnicovy olej,ma to lepsi chut.

Posilam bodika:-K

Nádhera oku lahodící ;-);-);-)

:-p+14:yes:hezký recept a krásná fotka:-K

Dakujem, a s tymi steakmi je to zlozite su dve strany ,to ako napisal Vaclav :" Vrchol blaha" a ta druha : preboha co vidite na takom drahom polosurovom mase?;-)
PS;
Neodporucujem robit doma,(ked tak chodte najprv na radu k profikovi) velmi lahko sa to zacne dusit pri nespravnej teplote a ostane tvrde a vas porazi a skoda draheho masa,:-((
fantom ty nie :yes:

:-Kbodík beze slov:yes:

Nonyo, tvůj steak je krásný i lákavý a já ho nedělám už dlouho, co je svíčková tak drahá, klidně si ho odpustíme přesto, že ho umím, není to naše až tak velká parketa;-) Jóóó, tak kdyby mě na něj někdo pozval, tak to klidně;-)Ovšem za tvůj pěkný výtvor dávám 11.bodík:yes:

Stejka jsem doma už radši moc dlouho nedělala, taky z toho vznikla buď podrážka, nebo jsem to pak radši dodusila a tedy výsledek neměl se stejkem nic společného. V restauraci si ho dám ráda :-p:yes:

Pěkné :-8 já pracuju v restauraci a mám možnost svíčkovou z Anguse si koupit , ale většinou když mám na steak chuť, tak si ho dám od našich kuchařů... :-p Jinak tento vypadá fakt moc dobře, dala bych si hned:-8

Milý příteli "Steak" je pro mne vrchol blaha a jak mohu tak si ho udělám a i dám v restauraci i když mi přijde cca na l40,§ až 220,- Kč. Je to na důchodce dost, ale 1x za měsíc si to dovolím a doma tak 2-3x za měsíc. Už jsem se vypracoval /po různých propadákách/ k tomu, že jej dělám supr. TOBĚ FANDÍM a přeju vždy úspěch. Dávám + bodík 8 .

Nonya dávam boda ale nevim kdo provokoval? doufam že nee já to bych nerad:-O, :yes:

Bez komentáře ti dávám plus. Já a steaky nejsme kamarádi. ne, že bych je neměla ráda, ale neumím je udělat, aby nebyly tvrdé.:-//. Takže máš můj obdiv a plus.;-):yes:

Luxusní:yes::yes::yes:
Snad v Olomouci tohle úžasné masíčko seženu

Tématické fráze:
polreichová restaurace v praze, steak recept, jak udelat steak medium, angus steak recept, steak medium, steak doma, angus recepty, angus recept, medium steak, buccatini, steak z anguse, jak udělat doma steak, jak připravit steak doma, recept steak angus, restaurace rozmarín, recept na steak, recept angus, vepřový steak na rychlo, polreichova česnečka, polreichová krkovička

Suroviny:
svíčková hovězí, brambory sladké, chřest, česnek, rozmarýn čerstvý, rajče cherry, víno červené, máslo, mléko, pažitka, cibule červená, pepř, sůl mořská

Přidat fotografie receptu