Domácí chléb bez hnětení
Chcete si upéct domácí křupavý chléb, ale odrazuje vás složitý postup hnětení a překládání těsta? Právě pro vás je tento recept. Upéct podle něj chlebík zvládne doslova každý. Výsledek je vzhledem k vynaložené práci naprosto parádní.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 29 748 kJ / 7 110 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 211,75 g |
Tuky | 32,75 g |
Vláknina | 87,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 12,84 g |
Sůl | 32,00 g |
Sacharidy | 1 448,20 g |
Postup přípravy
Přidáme vodu. Krok 2: Suroviny promícháme aby vzniklo řidší těsto. Posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme při pokojové teplotě kynout 12-18 hodin. Potom těsto v míse obrátíme vařečkou, znovu zasypeme moukou a necháme odpočinout 30 minut. Krok 3: Zatím rozpálíme troubu na 230 °C a vložíme do ní prázdný kastrol (litinový nebo silný nerez či smalt, průměru asi 21-23 cm a suchý!). Hrnec necháme rozpálit cca 30 minut. Do horkého suchého kastrolu vyklopíme pomocí stěrky těsto, posypeme kmínem. Krok 4: Hrnec přikryjeme poklicí a pečeme při teplotě 230 °C 30 minut, pak poklici sundáme a dopékáme asi 20 minut na 220 °C. Chleba se nepřichytí a krásně se vyklopí hned čerstvě upečený, jen musíte dodržet těch 30 minut rozpálení suchého kastrolu.
Zveřejněno 28. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí chléb bez hnětení
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B8PJ
Moje poznámka
Domácí chléb bez hnětení
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B8PJ
Nejnovější recepty
Lososová pomazánka mezi krekry
Přidáno před 7 hodinami
Smažený kapr se zlatými šupinami
Přidáno před 21 hodinami
Kapří podkůvky s mandlovou krustou
Přidáno před 21 hodinami
Kapr na cibuli a česneku
Přidáno před 21 hodinami
Parmazánové košíčky
Přidáno před 21 hodinami
Rybičky z lineckého mandlového těsta
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
VIDEO: Dubajská čokoláda podle tohoto receptu voní pistáciemi a její přípravu zvládne podle návodu každý
Retro okénko: Univerzální omáčka UHO bývala klasika školních jídelen. Díky snadným trikům bude chutnat božsky
Black Friday Toprecepty.cz a Apetit: Nakupte kuchařky s až 50% slevou a připravte tak sobě i ostatním krásné Vánoce
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí krtkův dort
Jaanis před 40 minutami
Jednoduchý, rychlý chléb, kynutý v ošatce
Wanilor před 2 hodinami
Kuřecí čína
Jandice před 3 hodinami
Polévka s drožďovými noky
Tereziena před 4 hodinami
Kuřecí plátky v kořeněné omáčce
Lennulinka před 4 hodinami
Koprová omáčka
lunav1 před 6 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
ZuzaPar před 10 hodinami
Hovězí roštěná
Elivet před 19 hodinami
Knedlík s vajíčkem
Orisek před 19 hodinami
Kaše z ovesných vloček
Fleep před 19 hodinami
Tématické fráze:
chléba bez hnětení,
chleb bez hneteni,
domácí chléb,
chleba bez hnětení recept,
domací chléba,
recept na chleba bez hnětení,
chleba bez hnětení video,
domaci chleb recept,
domácí chléb za 12 kč,
pečení chleba bez hnětení,
recept na chleba,
chléb bez hnětení pečený v kastrolu,
nejlepší recept na domácí chléb,
chléb pečený v kastrolu,
nejlepší domácí chléb,
recept na domácí chleba,
recept na domácí chléb,
nejlepší domácí chleba,
domácí chleba recept,
chléb z pekáčku
Suroviny:
mouka žitná,
mouka hladká,
kmín celý,
sůl,
droždí sušené,
ocet,
voda,
mouka polohrubá,
mouka hladká,
mouka žitná,
sůl,
droždí sušené,
ocet,
voda
Komentáře (461)