Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Guláš "ala divočina" z papiňáku

Hodnocení receptu je 4,9 (35×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 5 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 782 kJ /
2 816 kcal
Bílkoviny219,80 g
Tuky184,91 g
Vláknina24,77 g
Cholesterol 620 mg
Sodík 4,01 g
Sůl10,00 g
Sacharidy60,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V tlakovém hrnci zpěníme nadrobno nakrájenou slaninu a cibuli, přidáme na stejně velké kostky nakrájené maso, za stálého míchání necháme zatáhnout, přidáme všechno koření, krátce osmahneme tak 1/2 minuty, aby paprika nezhořkla. Krok 2: Zalijeme 1/2 l vody, promícháme, uzavřeme poklicí a pod tlakem vaříme 35-40 minut. Ve 2 dl studené vody rozmícháme 2 polévkové lžíce hladké mouky, hrnec po ochlazení otevřeme a vodu s moukou přilijeme k masu. Krok 3: Necháme ještě 10 minut provařit. Podle chuti dosolíme. Podáváme nejlépe druhý den s pečivem nebo knedlíkem.

TIP: Jak připravit klasický hospodský guláš

Zveřejněno 7. 3. 2011

Poznámka autorky Anna Kocikova

Listovala jsem v loňském kalendáři Česká kuchyně 2010 a byl tam krásný dančí gulášek. Trošku jsem si rcp pozměnila včetně masa i koření, večer v papiňáku uvařila a dnes nám chutnal:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš "ala divočina" z papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YQl9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš "ala divočina" z papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YQl9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (39)

Handika-děkuji za přidanou fotku:-K

Je mi 55 let,třicet let jsem nechávala 3 hodiny probublávat,na padesátiny jsem dostala tlakový hrnec,od té doby mám za chvilku hotovo a nikdo opravdu nikdy nic nepoznal.:-)A masox dám klidně občas taky a žijeme.:-D

casino: Já si myslím, že právě proto, aby se obohatila omáčka, která nevznikne tím dlouhým dušením. ;-) Proto přidávám tu kostičku hovězího bujónu do krůtího gulášku, aby byla dobrá omáčka, kterou jednak krůtí nevytvoří, jednak se dusí velmi krátce.

Jinak máte samozřejmě pravdu, jsou horňáci a dolňáci a každý nechť si gulášek uvaří tak, jak mu chutná. Já nemám ráda maso, které je sice po vaření v papiňáku měkoučké, ale rozpadá se na taková vlákna, do kterých nejde pořádně kousnout. Papiňák sice vlastním snad odjakživa, ale používám ho minimálně a rozhodně v něm nevařím ani guláš ani masovou polévku (to už je v opravdu kontraproduktivní), spíše luštěniny apod. No možná mi někdo napíše, že ho neumím správně používat ....... :-D

Zobrazit 2 starší odpovědi

Hmmm, guláš z papiňáku a ještě s masoxem, určitě náramná dobrota:-((. Zkuste ho někdy bez masoxu a poctivě probublávat alespoň 3 hodiny.. Poznáte rozdíl.Dobrou chuť.

Frantiska: Fanynko:yes::-K

Zobrazit 4 starší odpovědi

Nic ve zlém, ale toto počtení mě utvrzuje v mínění, že ženská guláš prostě udělat neumí (omlouvám se těm, které jej umí i bez masoxu a papiňáku a mouky rozpuštěné ve vodě). A to že ho zasypou směsí divokého koření, se to nezachrání.

Martin: to je v pořádku,nemám důvod se zlobit:-*:-K


Comtesca: děkuji:-K:-8

Právě jsem ho dovařila a je výborný..posílám bodíka :-K:yes:

jakeline::-DDěkuji:-K

Papinak je k nezaplacení zvlášt pri vaření guláše nepřekonatelný!Guláš super!:-D:-D:-))

Miam miam, dam si do nej namisto divokeho koreni les herbes de provence, pridam si do nej neco suchych hribku a nakonec lzici kyselé smetany. To se budu mit!dugogh.ch

max:Jsem ráda,že se guláš líbí:-*děkuji:-K

Anna Kocikova:tohle je luxus.:yes:

jarka skrobakova:Jarunko,velice mě potěšilo,že sis vybrala z xx dobrých a chutných gulášů zde na Topreceptech právě ten můj:-*;-)Jsem ráda,že chutnalo a moc děkuji i za krásné fotky:-KJaruško máš moc pěkný talíř;-):yes:

Drahuško, guláš dle Tvého receptu je vynikající, posílám bodík a foto. Děkuji za fajnový recept :yes::yes::-K:-p:-p:-p:-p:-p moc jsme si pochutnali ;-)

mňam, mňam, to já můžu :):yes:

PatrikChefLizoTomis:;-)Děkuji:-K

Mmm:-* dal bych si s domacim knedlikem

:-))Jani R.-díky moc za uvaření a přidání nádherné fotky:-*:-K:-Kmáš to opravdu luxusní;-):yes::yes:

Aničko, vynikající guláš, to divoké koření v něm nemá chybu. Dovolím si přidat fotku;-)

Parádní fotečky+1:yes::-K

:-KZa milé komentáře,které mi udělaly radost:-* a za + bodíky všem moc děkuji:-K:-K

Vypadá báječně nejen podle receptu ale i podle fotek:-p:-p:yes:

Dělávám stejný postup a je výbobný:yes:
Přidávám bodíka:yes:

:-)):yes::yes:

Aničko, gulášek máš moc pěknej a omajdu s krásnou barvou a tak to mám ráda:-p Dávám ti 7.bodík:yes:

:-K:-p:yes:

Mňamka :-p +5.bod :yes:

Krása;-);-);-)

Aničko, tak takhle má opravdu vypadat guláš:yes::-D Nádherná barva a skvělé zahuštění:-p

Vypadá moc dobře!:yes::-p

miluju guláš z kližky:yes::-!:yes: a tento vypadá luxusně:-8:-p;-):yes::-K

:-p:yes::yes:

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
hovězí guláš v papinaku, guláš v papiňáku, hovězí guláš z kližky v papiňáku, hovězí guláš z papiňáku, dančí guláš v papinaku, guláš z papiňáku, kuchařka - recepty z papiňáku, recepty divočina, recepty z divočiny, vaříme z divočiny, divočina recepty, divocina maso gulas, recepty na divocinu, hovězí guláš ala divočina, vaříme divočinu, guláš z kližky v papiňáku, divočina recept, recepty.cz divocina, hovezi ala divocina, hovězí guláš divočina

Suroviny:
kližka hovězí, slanina, cibule, koření divočina, jalovec, kmín drcený, pepř mletý, paprika sušená sladká, mouka hladká, sůl, voda

Přidat fotografie receptu