Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hebká hustá čokoládová poleva

Čokoládovou polevu potřebujeme v kuchyni každou chvíli, proto se hodí mít její přípravu v malíčku. Naučte se s námi lesklou a hebkou domácí polevu, díky které vaše dorty a zákusky budou vypadat dokonale.

Hodnocení receptu je 5,0 (84×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

srettka

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 494 kJ /
1 552 kcal
Bílkoviny17,40 g
Tuky113,40 g
Vláknina15,60 g
Cholesterol 250 mg
Sodík 93 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy107,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V kastrůlku přivedeme k varu smetanu, ve které rozmícháme 2 lžíce kakaa. Potom odstavíme. Krok 2: Vmícháme nastrouhanou čokoládu a mícháme do rozpuštění. Krok 3: Necháme zchladnout, ale musí zůstat vlahá a tekutá, jen zhoustne. Krok 4: Buď na roštu, nebo dáme kolem upečeného korpusu mantinel z alobalu a poléváme dezerty. Pak nakláněním polevu rozlléváme rovnoměrně po celé ploše. Krok 5: Následně necháme v chladu ztuhnout, nejlépe do druhého dne.

TIP: Dokonalá čokoládová poleva

Zveřejněno 1. 4. 2011

Poznámka autorky srettka

Inspirace s menší vlastní úpravou z dortománie. Poleva je jemná, pružná a velmi chutná.

vynikající andělský perníkový korpus od bibinky:

http://www.toprecepty.cz/recept/3606-andelsky-nady...

na mřížkovou ozdobu využita patchworková pomůcka Diamant-nátlačná mřížka viz odkaz

http://www.dekordort.cz/product/patchwork-vytlacov...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hebká hustá čokoládová poleva

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rElp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hebká hustá čokoládová poleva

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rElp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (83)

Moc se omlouvám za komentář níže, patří k jinému receptu. Jinak tuto polevu doporučuji, je moc dobrá, dělám často :yes:

Supeeer, je skvělá :yes:

moc se mi líbí, povedla se a byla moc fajn:yes:

To je pecka! :-) Už nikdy neudělám jinou polevu!! Mňam.

Tak. . . konečně vyzkoušena a musím říct, že je opravdu skvělá. Blbec jsem se nepodívala na kelímek šlehačky, že má jen 200 ml a čokoláda na vaření, tak tam ty gramy nejsou vůbec (vzala jsem váhu a zvážila, bylo to 150 g). Takže obojího málo, ale musím říct, že na polití perníku od Bibinky to stačilo. Díky za skvělý recept! :yes::-K

ja tuto polevu robím už pár rokov a je super :yes::-p

Taky jsem měla problém s hustotou, pořád řídké!! :-//Tak jsem otočila poměr surovin a je to super!!! :-))

Musím se zastat Kunínské smetany, používám ji mimo jiné i na tuhle polevu a je vždycky perfektní. Nechávám ji chladnout asi 1-1,5h., když se nechá zchladnout moc, je už pak zase tuhá a nerozlije se, musí se rozetřít a jsou na ní vidět tahy.. Asi se musí prostě přesně dodržet ten postup..? Nevim, ale taky mám pár receptů, kde všichni píšou, jak jim to jde, a mě to prostě nejde:-D

nicky292: Kunínská smetana mi dělá vždycky takovýhle věci... já nevím čím to je, ale ani v polevách a ani v krémech mi smetana z kunína nefunguje, kupuji tu obyčejnou nejlevnější v lidlu a ta mi funguje... Te si smetanu sbírám z čerstvého mléka z farmy a ta je bezkonkurenční...

nicky292:tak to je fakt zvláštní:-/a kakao jsi nezapomněla? i ten sled ingrediencí? ona neztuhne úplně, jako klasická poleva z čokošky. jinak vážně nevím, čím to, že tě mrška takhle zlobí:-S

srettka:Kupuji smetanu kunín 30%, a hořkou čokoládu orion. Nyní je to dva dni, co je buchta v lednici a čokoláda má konzistenci jako hustší med...já opravdu nevím. Mohlo by mít na to vliv, že jsem smetanu třeba málo povařila?

nicky292:co jsi použila za čokoládu? nechala jsi to zchladnout? chladnutím to pěkně zahoustne.S jakou jsi použila smetanu? Zkus příště s vyšším podílem tuku, nejlépe 33%.
Pokud se ti poleva rozlila do stran, chce to zarovnat korpus do roviny, seříznout případné vyboulení, aby se poleva rozlila rovnoměrně. Na nerovném korpusu bude vždycky neposlušná a utíkat do stran:-)

nicky292:záleží na kvalitě kakaa a čokolády

Dělala jsem tuto polevu již podruhé a pokaždé se stejným efektem...:-(( i po vychladnutí je stále příliš tekutá a z prostředku korpusu mi steče všechna do krajů plechu, kde je korpus vždy nepatrně nižší než uprostřed. Vrstava uprostřed je pak téměř průsvitná.
Nevím, kde je chyba.

Luxusni zalezitost, rekla bych perfekttni. Pouzila jsem ji jiz nekolikrat a timto Ti dekuji, je to opravdova dobrota.

srettka:chutná velice a všichni chválí, jak je krásně lesklá - o víkendu jsme měli návštěvu a dneska jsem brala zbytek do práce a všechny ženský chtěly recept hlavně na polevu;-):yes::-K

Cocoska:potěšení na mé straně:-) ať se daří a chutná:-K

Včera jsem tímto skvostem polila Míša řezy a taky už jinou polevu dělat nebudu:yes::yes::yes:
Zpočátku se mi zdálo, že jsem něco udělala špatně, konzistence byla hodně řídká, nevěděla jsem, jak dlouho čekat, tak asi po dvou hodinách jsem to tam nalila, mohla jsem možná ještě chvíli počkat, ale v lednici přes noc to ztuhlo nádherně. Není to ta křupavá tvrdá čokoláda, je krásně polotuhá, úplně přesně jak jsem si ji představovala. Díky srettko za recept:-K:yes::yes:

susu:to chce vyzkoušet, já to ještě nedělala. Do pudinkového máslového to jde v poho:-)

Nevíte prosím jestli by to šlo i z bílé čokolády (pokud ano, tak co dát místo kakaa?), eventuelně nezáte někdo recept na bílou polevu, co by vypadala takhle pěkně? Děkuji :)

Vynikající:yes::yes: použila jsem nahttp://www.toprecepty.cz/recept/25694-tvarohova--f... a moc se těším na kombinaci hořké polevy a salkotvarohového krému:-):-*

srettka: Jasny, chapu ;-)

Moncik:vzhledem k tomu, ze neni dostatecne tuha, ale pruzna, tak bych to na drobne cukrovi s ohledem na skladovani, aby se poleva neposkodila, tak bych to nedala. tady je lepsi tradicni cokolada. tohle je spis na rezy, dorty, do poharu a tak;-)

Ta vypadá luxusně ! :yes: Tak mě napadlo - na zdobení cukroví by to asi nešlo že? :-? Nebo máte na cukroví nějakou podobnou? Děkuju za info

Pájína:uf:-O to se mě ulevilo:-8:-)) néé, vím, že je fajn,však je od cukrářek šikouných;-)

Nejdřív jsem myslela, že se zblázním při míchání kakaa :D, pak mě všichni strašili, že to nestuhne, ale nakonec - je úžasná! Není to přehnaně sladké, tvrdé ..je dokonalá! :-)

včera jsem pekla www.toprecepty.cz/recept/3606-andelsky-nadychany-pernik/ a použila jsem tuto polevu :-p skvělý moučník :yes:

Nejlepší poleva, co jsem kdy zkusila! :yes:

Poleva je skvělá :yes: Doporučuji :yes: +40

Milé dámy,včera jsem tuhle polevu dělala,ale protože jsem líná tak jsem prostě čokoládu nalámala na dílky a vrazila ji postupně do šlehačky s kakaem a za mírného ohříváni na nejmenším plameni sporáku postupně rozpustila všechny dílky. Pak jsem ji odstavila a za občasného promíchání asi za 7 -8 minut použila na Sacher dort ! Naprosto báječná a měkká.:-*Jo a na dort jsem si upravila poměr na 100 gr čokolády,protože na dort to je až moc!;-) Na koláč potřebujete celou dávku /velký klasický plech.

rebeka, Irrena, srettka: Holky, díky vám za odpověď všem, jste rychlovky. Já vím, ptala jsem se jak pako, ale občas mám pocit, že něco můžu udělat po svým a už se mi to párkrát vymstilo. Takže - JÁ čokoládu nalámu! :-D :yes:

Pajaja: paji, ja se jen drzela navodu dortarky:-8Ale ja si cokoladu davam den pred strouhanim do lednice, aby byla hodne tvrda;-)

Pajaja:právě dneska jsem tuto polevu dělala, dneska jsem ji nastrouhala, ale jak píšeš, byla jsem zapatlaná jak, nechci říct co.Minule jsem ji tam jen nalámala a bylo to stejné.Chtěla jsem dneska vyzkoušet jestli v tom je rozdíl, není, vyšlo to nastejno:yes::yes::yes:;-)

Pajaja: já vím, že otázka není sněřována na mě, přesto si dovolím odpovědět:-8.. tuto polevu jsem dělala několikrát a čokoládu nestrouhám.. prostě ji nalámu a krásně se rozpustí i tak;-):yes:

srettka: a opravdu musí být ta čokoláda "jemně nastrouhaná"? Já čokoládu nastrouhat totiž neumím. ;-( Jsem vždycky zapatlaná až za ušima a kde nic tu nic. :-8

Poleva je naprosti úžasná:yes::yes::yes:Sladká tak akorát, nepřeslazená, přesně taková nám chutná:yes:

Poleva je boží, jednoduchá, hotová raz dva :-) a nejlepší je, že to není takové to tuhé prkno :-) Dělala jsem Sachr dort z jablek, který přidal Dooga a na to jsem dala tuhle mňamku :-) děkuji

marunda:díky;-) a moc mě těší, že ti poleva padla do oka, jako většině. já byla taky nadšená, nemám ráda takový ty čokoládový prkna na moučníku:-p tak ať se daří pokaždé,když jí budeš dělat;-):yes:

srettka: teď jsem dodělala dort s Tvojí polevou. Je naprosto jednoduchá, rychlá a geniální. Už jinou dělat nebudu. Než jsem dala tu strouhanou čokoládu, tak to bylo hořké, jak píše Jitka+2, ale když přidáš tu strouhanou čokoládá, tak je naprosto vynikající, krásně sladká, no fakt bomba.:yes: Asi paní šetřila čokoládou, jinak to nevidím. Strašně za ní děkuji.
Poradila mi na Tebe odkaz Jenny. Má tím polité ty krásné podkovy.
Moc hezky se roztírá a už nevím, co dodat. JE TO SUPR.:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

srettko,nedej se odradit,poleva je naprosto geniální,jak chuťově,tak vzhledově,mám ji v mých receptech--dort podkova,jinou už ani nebudu dělat...:yes::yes:

Jitka+2:tak to mi mrzi:-/ ale sto lidi, sto chuti;-)

Zkoušela jsem a rodina to naprosto odmítla,že je to hrozné a hořké.Bohužel bodík tentokrát nemohu dát.:no:

Veronika.Hrozna: já do tý doby, než jsem tuhle objevila, polevy nedělala, nemám ráda prkenou tuhou polevu, tak jsem průbla tuhle a jinou už bych nedělala;-)
p.s. fotěnka by nebyla??:-)

srettka:Já jsem na polevy hotový blbec,ale tuhle všichni chválí,už je vytištěna ! :yes:;-):-pKonečně poleva jak má být!

Raketa:o tom žádná;-) já teedy moc nejsem šikovná na polevy,obzvláště ty, co tuhnou rychle jako ďas. vypadá to pak, jako kdyby to někdo oblízal. ale tahle je fantastická a zatím nikdy nezklamala, krásně vypadá a krásně se s ní pracuje a krájí,takže 3x sláva tomu, kdo to vymyslel;-):yes::yes:

tuhle polevu znám pod názvem Čokoládový Ganache a je skutečně bezkonkurenční! První poleva na světě co se neláme a je fantasticky měkká, sametová, heboučká - prostě vymazlená. :-p:-p:-p

srettka::-8:-8no možná hodím fotík zítra..ale nechci kazit tvůj receptík:-8:-D:-D....ale fakt,to je snad 1.čokopoleva,co se mi neláme,nedělají se na ní bílé mapy..zkrátka::yes::yes::yes:;-)
jooo, a taky je mooooc dobrá:-p:-p:yes:;-)

rebarborko...a kde mám obrázek tvého sofa?? ééé myslím té polevečky?:-))
jsem ráda,že se zadařilo a jsi spokojená;-):yes:

sretti,poleva je parádní,výborně se povedla..noo,teda..ne až tak sedačkově koženkově jako tobě:-S:-D:-D:-Dale fááák je dost dobrááá:yes::yes::yes::yes:jinou už dělat nebudu..použila jsem ji na Jahodové řezy od Dr.Oetker a super:yes::yes:
díky:-K:-K

:-D:-Dmladá nahlédla do lednice a pravila:
"Hihi my máme v ledničce koženou sedačku,no to je dobrý":-D:-))
jsem to asi fakt měla pojmenovat.."Kožený potah na buchty":-D
p.s.a jinak moc děkuji za bodíky a veselé komenty:-K

to je supr:yes:

takle jsem ještě polevu neviděla:-O ta je boží:yes::-)):yes:

Nádherné:-K:yes:

beze slov:-K+:yes:

Bibinka: mně taky evokuje styl anglického pánského pokoje, jako dekorace by se mi k tomu hodila dýmka :-8;-), ale sednout bych si do toho nechtěla :-D:-D

Moc pěkné:yes::yes:

Srettko, velmi krásný a já to obdivovala už u mého receptu "Andělsky nadýchaný perník" a chtěla jsem tvou fotku dát jako hlavní, místo mé, ale protože by tu byly 2 stejné fotky jsem to neudělala;-) Ale 21.bod je víc, než jasný:yes: Mě to připomíná koženou luxusní sedací soupravu:-!

:-p ta je krásná:yes:, mám uloženo;-):-K

Ta je moc pěkná.

:yes:krásný:yes:

Jana Remkova:tobě koženku..enem:-?:-?:-?mi se zdá,že je to prvotřídní jemně činěná kozinka:-D:yes::yes:

Nádhera :yes: +1:yes:

srettka::-D:-D:-D aspoň jsem tě rozesmála, ale mi to tak fakt připadá!:-D

srettka: nebuď prehnane skromná! Komu česť, tomu česť...

holky a dost, jdu si vyměnit untrhózny, páč díky vám mě zklamal svěrač:-D:-D:-D:-D
sofa:-D...čalounice:-D...koženkáááá:-D:-D:-D

remi:-D:-D:-D koženka na perníku:-D:-D:-D málem jsem vyplivla smíchy polívku na monitor, ty si ale kus:-D:-D

Streti, já vůbec nevím, co bych dodala, ta poleva vypadá, jako jemná, krásná koženka a ten zákusek nemá chybu!!:yes::yes:

:-O to je nádhera... nádhera! Já bohužel neumím ani ukrojit rovnou čáru ;-( takže závidím... :-K

:-O Moc hezky ozdobený moučníček a polevu ukládám :-p:yes:

Srettka je asi čalounicí:-D:-Dje to nádhera:yes:+1

srettko, nelakuj nás nějakou polevou a přiznej, že jsi doma rozstříhala starý potah ze sofa :-8:-D
vypadá to luxusně :yes:

:-O:-O:-Oto vypadá jak polstrování na parádním sofátku:-D:-D:yes::yes:
úžasná poleva,neprodleně ukládám,páč poleva je jedna z mnoha věcí,které mi taky nejdou:-//:-D

mmmm, to vypadá krásně :)

Sretti, fešákuješ a poléváš moc hezky ;-):-p:-K + 11:yes:

mia2404:tahle poleva je velmi jednoduchá ty lenoško, tak směle do ní:-))

to mřížkování je děláno patchworkovou pomůckou Diamant, na marcipán.dole přidávám odkaz.
na dort jsem ji zatím nevyužila, tak mě napadlo trošku vyfešákovat polevu;-)
http://www.dekordort.cz/product/patchwork-vytlacov...

Taky jsem se chtěla zeptat, jak si udělala to rýhování? Je to krása a jak se leskne... Vypadá jako ta kožená sedačka:-D. Asi je to tím, že tam není máslo či co..:-p No a v kombinaci s tím perníčkem....nemám slov...:-K

Sretti, prosím ťa, ako si urobila tie linajky, tú mriežku? Nepovedz, že s pravítkom! Alebo máš také presné "technické oko"?
Som v úžase, pretože viem, ako by to dopadlo u mňa...
Polevu si ukladám, na rezy bude super!:yes:

vyzerá úžasne , len kto mi takú dobrú polevu urobí:-D+1:yes:

Srettko, poleva vypadá úžasně - určitě vyzkouším :-D:yes: a perníček od Bibinky je také úžasný - peču velmi často a příště přidám Tvojí polevu:yes:

HAMPF!:-p Delicious:-p

tedy to je krásné.....:-8:-8:yes:

Tématické fráze:
čokoládová poleva se smetanou, cokoladova poleva ze smetany, cokoladova poleva ze slehacky, poleva ze šlehačky a čokolády, nejlepsi cokoladova poleva, poleva z hořké čokolády, poleva ze šlehačky, čokoládová poleva, tekutá čokoládová poleva, poleva z cokolady a smetany, čokoládová poleva z čokolády, mekka cokoladova poleva, čokoládová poleva na buchtu, čokoládová poleva měkká, poleva ze smetany a cokolady, čokoládová poleva z hořké čokolády, ganache poleva, poleva ze smetany, cokoladova poleva smetana, čokoládová poleva tekutá

Suroviny:
smetana ke šlehání, kakao hořké, čokoláda hořká

Přidat fotografie receptu