Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jarní chlebíčky

Jednoduché jarní chlebíčky ozdobené plátky vajíček, s majonézovým přelivem a posypané jarní cibulkou, můžete připravit jako malé pohoštění pro velikonoční koledníky, nebo rodinnou návštěvu. Upotřebíte v nich tak vykoledovaná vajíčka.

Hodnocení receptu je 4,6 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 767 kJ /
422 kcal
Bílkoviny34,72 g
Tuky30,24 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 398 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy2,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce vložíme do vroucí vody a vaříme zhruba 9 minut. Poté prudce zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Krok 2: Plátky veky poctivě namažeme máslem. Na každý plátek dáme dva plátky natvrdo uvařeného vajíčka. Trochu osolíme a opepříme. Krok 3: V misce smícháme majonézu s trochou kečupu. Dle potřeby naředíme smetanou tak, aby nám vznikla nepříliš tekutá poleva. Trochu opepříme. Krok 4: Polevou polijeme vajíčka na každém chlebíčku. Krok 5: Jarní cibulku nakrájíme na jemno a ozdobíme jí chlebíčky.

Zveřejněno 2. 5. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní chlebíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pRxr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní chlebíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pRxr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Moc dobré chlebíčky :-)

:yes::yes:dobré

Blazzineceq 5. 12. 2011 21:31
poprvé jsem se s nimi setkala v jižních čechách, a tenhle recept je super :yes: :-) díky

Jéje, tak je zkuste podle Bibinky, ta tam smetánku nemá (viz. podobné recepty) :-p.

:-p+:yes:

Vašku, dělám velmi podobně, jsou móc dobré, když nemám cibulku, tak dávám i pórek :yes::-D

Podle mně je lepší naředit trochu lákem od okurek..:yes:.Nemám nic proti smetánce al vůbec se mi nehodí ke kečupu

Jéje. Tím je myšleno případné naředění, je li poleva moc hustá. Konzistence je třeba , aby se trochu roztekla, ale nepřetékala na platu či podnos. Je nutné dodržet určitou konzistenci a to "Ne příliš hustou, ale NE ani příliš řídkou" Každý to rychle pozná. Raději dořeďovat než dohušťovat,. Jde pouze o zkušenost.

Jéje-zkus improvizovat tj. vynechej např. smetánku, kečup, přidej něco:-? co jde u vás doma a máš to po svém, ne:-?:-D Jinak pozdravuj pejska a kočičku:-D

To si děláte srandu,kečup a smetánka do kafe ..pejsek a kočička :-//

:-p:-p:yes::yes:+6

Vašku, dělám něco podobného, takže:yes::-))

:yes::yes:

tak to já taky můžu,mám ráda vajíčkové chlebíčky:-p:yes:+1

Jó to můžu:yes::-p:yes:

To vypadá přímo žravě ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
jarní chlebíčky, jarní chlebíčky recept, jarní chlebíček, jarni chlebicek recept, recept na jarní chlebíčky, chlebíčky s jarní cibulkou, vajickovy chlebicek recept, chlebicky, chlebíčky jinak, poleva na vajíčkové chlebíčky, chlebíčky recepty, vajičkove chlebičky, chlebíčky recept, poleva na chlebíčky, recept jarni chlebicky, chlebičky s vajičkem, poleva na jarní chlebíčky, vajickovy chlebicek, chlebičky jarni, recept na chlebíčky

Suroviny:
vejce, majonéza, kečup sladký, veka, smetana, rama máslová, sůl, pepř mletý, cibulka jarní

Přidat fotografie receptu