Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Péřová buchta

Načechrané světlé těsto přikrývající vrstvu pudinku, to je péřová buchta. Díky pudinku, který se peče společně s těstem, má charakteristickou vláčnost, kterou umocňuje ještě zakysaná smetana. Posypat můžete skořicí, nastrouhanou čokoládou nebo tyčinkou Margot.

Hodnocení receptu je 5,0 (80×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 15 min

60 min (45 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 182 kJ /
3 629 kcal
Bílkoviny92,04 g
Tuky149,48 g
Vláknina6,80 g
Cholesterol 1,10 g
Sodík 924 mg
Sůl2,80 g
Sacharidy475,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu rozpálíme na 250 °C. Krok 2: Všechny suroviny určené na těsto utřeme a nalijeme na vymaštěný a vysypaný plech. I když se těsta zdá málo, stačí na velký, vyšší plech. Krok 3: Uvaříme pudink z litru mléka a dvou pudinků, který nalijeme ještě horký na syrové těsto. Krok 4: Těsto vložíme do předehřáté trouby a teplotu ihned stáhneme na 200 °C. Pečeme 15 minut, ale hlídáme. Každá trouba peče jinak. Krok 5: Vyndáme a IHNED na horkou buchtu rozetřeme 2 zakysané smetany a posypeme skořicovým cukrem (můžeme posypat jen skořicí).

TIP: Moučník s sebou do krabičky? Poradíme vám, jak na to

Zveřejněno 11. 9. 2011

Poznámka autorky JanaDorazinova

Buchta od kamarádky Markétky Wozniakové.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Péřová buchta

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m7Bp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Péřová buchta

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m7Bp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (115)

magdalenka: Můj recept je v podstatě stejný, ale - jak píšeš - chybí tam 100 ml vlažné vody. On se ten pudink propadne, i když se lije cik cak, ale nnetvoří na dně takovou souvislou vrstvu.

Dajda: Lenže v takej malej forme, ako to robia na videu, cik cak naliať puding sa nepodarí, preto sa prepadol. Plus mám dojem, že zo surovín na cesto vypadla tekutina - mlieko, alebo voda. Pečiem tento múčnik podľa jedného z podobných receptov.

ducklet: Zkuste nalít pudink na těsto cik cak, i když to není úplně snadné, je ho totiž hodně. Ale určitě zkuste, je to moc dobrý moučník. ;-)

ducklet: nehrabe...pozrela som si video - puding sa prepadol počas pečenia na dno...:-8

Ještě jsem nezvyzkoušela, budu experimentovat o víkendu, ale jednu věci mi hlava nebere.... Postup je, že světelé těsto dolů, na to nalít tmavý puding a pak zakysanku, ale když čumím na obrázek, tak je tmavý puding dole, světelé těsto uprostřed a zakysanka na svém místě :-) Hrabe mi? ;-)

je to vynikající moučník....strašně rychle vždy zmizí :yes: <3

:-K

wendy888: díky, u nás taky dlouho nevydrží :-D

dělala jsem vše podle návodu a buchta byla výborná vydržela sotva den :-Q moc děkuju za recept...:yes:

Zeptam se: do pudingu se nepridava cukr?Jen uvarit s mlekem?Dekuji

Katka: Já jsem nepřidávala, ale je to na každém, jestli si trochu dá :-)

ahoj přátelé receptu péřové buchty- kterou jsem vzhledem k tomu že jsem sama pekla v dortové formě z polovič. dávky kterou jsem ještě malinko ořezala a buchtu jsem pozvedla do vyššího levelu .bych byla konkrétnější ubrala jsem na mouce a dopnila jsem částečně vanil. pudink. a bramborovým škrobem oleje jsem také ubrala doplnila mlákem a kapkou rumu vejce jsem vyšlehala v páře a na pudink jsem ještě nakrájela banán a závěrem po upečení jsem do kysanky přidala pomeranč. džem ve kterém jsou kousky kandované kůru samozřejmě jsem nejdříve propojila,Třešničkou na dortu je amaretová posypka., už se moc těším až tu mňamku nakrojím -jenže je zatím horká

Tak a je upečeno.Až vyvhladne tak se do ní pustíme :-) jenom jsem dala místo skořicovýho cukru ( nemusíme skoř.cukr) nastrouhanou čokoládu. :-K

Jana: tak super, snad bude chutnat :-)

<3 už je v troubě, jen jsem přidala do těsta citronovou a pomerančovou kůru a kokos..nedávno jsem pekla dort do kterého jsem to takhle přidala a prakticky to nebylo cítit například po kokosu, ale krásně to doplnilo chutě, tak jsem zvědavá na tohle a už se moc těším
:yes:

Chutnala, ale nechápu, proč se pudink ještě peče. V troubě mě pudink vyběhl při pečení z plechu a pracně jsem čistila troubu. Nevím proč by neměl jít rozetřít na prochladlé. upečené těsto a pak zakysanky. Nezkoušel jste to někdo takto?

Marie: Dělá se to přesně takto,nikdy mi to nepřeteklo.Možná to chce dát na větší plech aby nebyla taková vrstva.Dávám potom na vychladlý -zakysanku,broskve ale super jsou i čerstvé jahody a navrch šlehačku, je luxusní:-)

Zobrazit 7 starších odpovědí

U nás vede na prvním místě, dělám ji často, doporučuji :yes:

Farářovy sny tak tomu říkám já:-K

Drahomíra 3. 10. 2016 13:08
jo ještě, zkuste to s karamelovým pudinkem, skvostné:yes:

Drahomira 3. 10. 2016 13:07
smetanu dejte na vychladlou buchtu, skořice nebo čokoláda navrch, do lednice a pěkně počkat do druhého dne.<3 zakysané smetany dejte víc, lepší je pěkná vrstva. V Lidlu mají 18% ,400g za 18,-Kč, klidně dám na plech i dvě velké.

Pekla jsem na minulý víkend, výborné a jednoduché. Jen to těsto opravdu nalít nelze. Chce to namáčet ruce ve studené vodě a pěkně ručně rozetřít :-). Po upečení byly vrstvy dobře znatelné. Do pudinku bych příště také dala trochu cukru, možná i trošku do zakysanky. Posyp ze skořicového cukru je výborný, zkoušela jsem i granko, ale není to ono. Nejlépe chutná 2. den. Díky za bezva recept! :yes:

Líba: ;-) děkuji

Vyzkoušela jsem s kokosovým pudinkem a místo skořicového cukru nastrouhanou margotku. Během chvilky byla pryč:yes::yes::yes:

Petra: :-D tak to mne moooc těší! ;-)

Já také dávám tři zakysanky, ale na vychladlý korpus. A nahoru skořicový cukr+ pocákám cik cak čokoládou.

Dobrý den,chci se zeptat,kdy se tam dávají ty smetany,vmíchat do horkého pudinku?

Loriš Jan: :-K tak doufám, že bude dobrá ;-)

Zobrazit 8 starších odpovědí

Petra Mazurová 6. 9. 2016 16:16
Buchtu jsem pekla v pátek a pro velký úspěch jí momentálně peču znova. :-) Je ale fakt,že dávám smetany 3 a ještě jí není dost. ;-)

Stehlíková: Určitě je to jedno. Já používám jen polotučné :-)

Zobrazit starší odpověď

všichni tady píšete,jak je to kvělá buchta a že vám to připomíná nebe v hubě,ale nikdo nenapíšete,jak se vám povedlo to těsto rozlít na plech,když tam není mléko - udělala jsem to podle rozpisu a kdybych neměla el. šlehač,tak to ani neutáhnu to promíchat.Takže jsem dala druhý pokus - přidala jsem mléko a vyšlehala bílky a tedˇčekám až to vystydne,ale vím,že jsem se nachytala na obrázek a skutek bude fakt jiný - už jen tím množstvím zakysanky - kdyby to mělo být jako na obrázku,tak by tam muselo být více zakysanky a ještě k tomu normál šlehačka;-(

Helča Rampasová 19. 12. 2017 10:22
Alena Zmeškalová: Přesně. Na poprvé se mi buchta povedla suprově. Další pokusy byly nezdařené, těsto se mi v troubě slilo na jednu stranu a puding na druhou :( další pokus se puding objevil ve finále jen na některých místech buchty. A to byla chuťově tak výborná a rychlá :-(

Zobrazit 3 starší odpovědi

Jo tohle je luxusní buchtička, já jí znám pod názvem Nebe v hubě.-) je opravdu vynikající!!:-):yes:

Markéta: ;-)

milada koldová 25. 8. 2016 04:01
Opravdu výborný a jednoduchý recept. Jen jsem navíc do pudinku přidala 1 lžíci cukru a trochu cukru jsem přidala i se skořicí do kysané smetany ( kysané smetany jsem dala na velký hluboký plech 3 malé kelímky ). I tak není moučník přeslazený...
Skutečně je plný velký hlubší plech!

milada koldová: Děkuji za vyzkoušení :-)

velmi dobrá a jednoduchá, také dělám:-K

Věra: děkuji :-K

BlbaPopelka:;-) děkuji. Nám chutná tak, jak je:-)

Buchta jako celek :no: skoricovy cukr bych vmichala do zakysane smetany, nebo i vanilkovy cukr. Pred konzumaci hodne ulezet v lednici. Celkem dobra mi prisla druhy den..... Ale! Piskotovy zaklad je naprosto skvely!:yes: rychly, chutny, nadychany, ale nepresuseny. Bude se hodit i jako dortovy korpus. Proste super! Za to leti bod ;)

k.nadik: děkuji :-)

Výborná ..........jednoduchá a fakt super uděluji pochvalu:yes::-):yes:

Irule::-D:yes:

+24 :yes::yes::yes: jednoduchý a určitě skvělá, takže tisknu :-p:-8:-))

eliss:;-)

Přidávám se s trochou do mlýna, naše oblíbená :-K:yes:

manslayer: děkuji!!:-)

Tuhle buchtu znám, akorát pod jiným jménem. Děláme ji doma docela často a vždycky za chvíli zmizí. Dávám plusový bod ;-)

Daduli: Díky za vyzkoušení:-)

:-8 Super, právě dopečeno, a už u ní čekají hladovci domácí až zchladne, an zítra asi nezbyde.

marlyn:;-)

buchta je jednoduchá, není sladká.. a je výborná:yes:

Petra Ku.::-)):-D no, když ji miluješ, není co řešit!:-D

Jani, včera jsem pekla tuto buchtu a půlka velkýho plechu je v čudu.. Tak asi na víkend připeču :-) Včera jsem dělala s malinovým pudingem, tak zase zkusím variantu tmavý těsto a banánovej puding.. Tom se olizuje ještě teď :yes:

marcelka395: díky;-)

Jani R.:když jsem věděla tak jsem tě zaskočila:-8;-)
Pekla jsem v sobotu teda spíš děti já jim jenom radila:-8 a povedla se jim,akorát jsem nestihla vyfotit neboť mi přišla návštěva a najednou u nás bylo pět dětí tak se na buchtu vrhly;-)posílám bodík:yes:
ještě chci napsat kdo budete péct poprvý nebojte se toho horkého pudingu;-)

Lenca29: můžeš si ten pudink osladit, ale nemusíš. Pokud si ho budeš dávat, uvař ho rovnou v pudinku.;-)

marcelka395: Díky za záskok, já tady nebyla celé odpoledne.;-)

Tématické fráze:
peřová buchta, péřová buchta s pudinkem, péřová buchta recept, dobrá buchta na víkend, buchta ze zakysanky, recept péřová buchta, buchta za studena, buchta, recept na perovou buchtu, rychlá dobrá buchta na plech, top recepty péřová buchta, studená buchta, buchta šup šup s pudinkem za studena, buchta na sobotu, dobrá buchta, rychlá buchta ze zakysanky, buchta ze zakysané smetany, buchta bez mléka, buchta recept, péřovábuchta

Suroviny:
olej, vejce, mouka hladká, prášek do pečiva, cukr moučkový, mléko, pudink vanilkový, smetana zakysaná, cukr skořice, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu