Péřová buchta
Načechrané světlé těsto přikrývající vrstvu pudinku, to je péřová buchta. Díky pudinku, který se peče společně s těstem, má charakteristickou vláčnost, kterou umocňuje ještě zakysaná smetana. Posypat můžete skořicí, nastrouhanou čokoládou nebo tyčinkou Margot.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 182 kJ / 3 629 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,04 g |
Tuky | 149,48 g |
Vláknina | 6,80 g |
Cholesterol | 1,10 g |
Sodík | 924 mg |
Sůl | 2,80 g |
Sacharidy | 475,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu rozpálíme na 250 °C.
Krok 2: Všechny suroviny určené na těsto utřeme a nalijeme na vymaštěný a vysypaný plech. I když se těsta zdá málo, stačí na velký, vyšší plech.
Krok 3: Uvaříme pudink z litru mléka a dvou pudinků, který nalijeme ještě horký na syrové těsto.
Krok 4: Těsto vložíme do předehřáté trouby a teplotu ihned stáhneme na 200 °C. Pečeme 15 minut, ale hlídáme. Každá trouba peče jinak.
Krok 5: Vyndáme a IHNED na horkou buchtu rozetřeme 2 zakysané smetany a posypeme skořicovým cukrem (můžeme posypat jen skořicí).
Zveřejněno 11. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Péřová buchta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m7Bp
Moje poznámka
Péřová buchta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m7Bp
Nejnovější recepty
Chia cheesecake
Přidáno před 1 hodinou
Tymiánové brambory
Přidáno před 1 hodinou
Čevabčiči II
Přidáno před 1 hodinou
Avokádové placky se sýrem a žampiony
Přidáno před 1 hodinou
Krůtí polévka s vaječným svítkem
Přidáno před 2 hodinami
Pomazánka z květáku a kořenové zeleniny
Přidáno před 3 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Otestovali jsme, jak se doma dělají konfitované žloutky: Postup je snadný a výsledek uchvátí krémovou konzistencí
Jak na netradiční „plátkový smažák“ z horkovzdušné fritézy: Snadno se dělá a se šunkou chutná fantasticky
Usmažte si koblížky z tvarohu: Jsou nádherně vláčné, dokonale nadýchané a lehoučké, hotové jsou za chvíli
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tymiánové brambory
Neregistrovaný před 1 minutou
Čevabčiči II
Neregistrovaný před 4 minutami
Kuřecí čína
Neregistrovaný před 6 minutami
Buřtguláš s houbami
Neregistrovaný před 18 minutami
Domácí kmínový chleba
Neregistrovaný před 18 minutami
Roládky s nivou a paprikášem
Neregistrovaný před 22 minutami
Žampionová omáčka
Neregistrovaný před 23 minutami
Zelňačka s klobásou
Neregistrovaný před 25 minutami
Křenová omáčka
Neregistrovaný před 26 minutami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Neregistrovaný před 29 minutami
Tématické fráze:
peřová buchta,
péřová buchta s pudinkem,
péřová buchta recept,
dobrá buchta na víkend,
buchta ze zakysanky,
recept péřová buchta,
buchta za studena,
buchta,
recept na perovou buchtu,
rychlá dobrá buchta na plech,
top recepty péřová buchta,
studená buchta,
buchta šup šup s pudinkem za studena,
buchta na sobotu,
dobrá buchta,
rychlá buchta ze zakysanky,
buchta ze zakysané smetany,
buchta bez mléka,
buchta recept,
péřovábuchta
Suroviny:
olej,
vejce,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
cukr moučkový,
mléko,
pudink vanilkový,
smetana zakysaná,
cukr skořice,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (115)