Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zabijačkový guláš bez zabijačky

Guláš s vepřovým pleckem a játry přijde k chuti nejen na zabíjačce, uvařit si ho můžete kdykoli během roku. Když ho nakonec na talíři posypete půlkolečky čerstvé cibule a naservírujete s čerstvým chlebem, pochutnají si nejen chlapi.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivana41

Snadný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 919 kJ /
1 654 kcal
Bílkoviny244,80 g
Tuky48,60 g
Vláknina30,00 g
Cholesterol 1,27 g
Sodík 734 mg
Sůl1,60 g
Sacharidy52,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme a dáme smažit na sádlo (snažíme se ji usmažit co nejtmavší), maso a játra nakrájíme. Maso přidáme k cibuli. Krok 2: Přikryjeme pokličkou a necháme vydusit. Přidáme vše koření a podlijeme. Krok 3: Když už je maso skoro měkké, přidáme nakrájená játra a dovaříme. Nakonec zahustíme rozemletým chlebem a jíškou.

Zveřejněno 6. 11. 2011

Poznámka autorky Ivana41

Tento guláš jsme vařily s maminkou, když koupila půl prasete, ale jenom na maso. A jelikož naši chlapi chtěli zabijačkový guláš, tak jsme improvizovaly a moc se povedl.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zabijačkový guláš bez zabijačky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Yv1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zabijačkový guláš bez zabijačky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Yv1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (16)

Super ????????????

Já si ho dělám často ale všechny suroviny hned smíchám a dám ho péct do el. trouby <3

nejlepši je z čerstvého masa

fb.lib:Já jsem rovnou psala, že se nejedná o pravý zabijačkový guláš, ale o guláš co jsem dělala s maminkou, když jsme koupili půl prasete, ale jenom na maso, jenže chlapi chtěli guláš a tak jsme udělali tento výtvor, a autor může napsat recept na speciální guláš s tlačenkou, zajímal by nás;-)

maris: :-O překrásně "čistá" fotka, hned mám na guláš chuť :-)) :yes:

Guláš je moc dobrý, díky za recept:yes::-p+

cathleen: máš pravdu, také zbytečný komentář, ale dá se pochopit. Komentář fb.liba (vypíchlou větu) opravdu nechápu :-(

Klariska::-DKláro, to je samé, jako když někdo k receptům napíše "já játra nerada" - také zbytečné.
Zabíjačkový guláš znam jiný, ale to neznamená, že toto nesmí být zabíjačkový....vždyť gulášů je tolik variant!:yes:

fb.lib: vy jste tenhle recept zkoušel, že tvrdíte, že váš je lepší? Nebo je lepší jen proto, že je váš?
Někdy si myslím, že by bylo lepší, kdyby se lidé k receptům nevyjadřovali, než aby psali věci jako "tento recept je dobrý ale boda nedám".

Tento recept je dobrý ale boda nedám,znám lepší a jednoduší.Na 1 kg vepř.plecka stačí 30 dkg selský tlačenky dochutit kořením.Jinak pravý zabijačkový guláš se má zahušťovat mozečkem jo a nevaří se ale peče v troubě není tekutý a jí se s jablečným křenem a chlebem.:-p

Takže bez té cizí fotky můžu i já přidat boda. Recept se mi líbí, mám tenhle typ gulášů ráda.

:-(( Chmm...tak to jsem naletěla...:no:
Jak to říkal náš prezident osvoboditel?? ...nebát se a nekrást...:yes: Kdy to zase začneme ctít??

rebeka: gratuluji Ti Rebi, ani já jsem nebyla přesvědčená o tom, že fotka je autorky, také jsem brouzdala na webu a hledala.

Ivano, od první chvíle jsem přesvědčená, že i fotka u velikonoční nádivky není tvoje...

Tento recept s překrásně rustikální fotkou prostě musím ohodnotit - a ačkoli játra nejím (ale vím, jak chutnají), tady bych určitě ochutnala.:yes:
Představuji si mého tchána, jak by mu chutnalo... Možná bych upřesnila, kdy a jak pokrm solit, aby játra neztvrdla...

Tématické fráze:
pravý zabíjačkový guláš recept, zabijackovy gulas v troubě, pravý zabijačkový guláš, zabijačkový guláš recept, zabíjačkový guláš, zabijačkový guláš z trouby, zabijačka recepty, pravý zabijačkový guláš, recept, dobrý zabijačkový guláš, guláš z tlačenky, zabijackovi gulas, zabijačkový guláš bez zabíjačky, zabijačkový guláš zahusteny mozeckem, zabíjačkový guláš s mozečkem, zabijačkový guláš video, zabijačkový guláš zahuštěný chlebem, recept na zabijačkový guláš, zabijackove recepty, zabijačky, zabijačky videa

Suroviny:
plecko vepřové, játra vepřová, cibule, sádlo, majoránka, česnek, pepř, sůl, kmín mletý, chléb, jíška

Přidat fotografie receptu