Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovesné koláčky DIA

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

coudi

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 972 kJ /
1 188 kcal
Bílkoviny25,72 g
Tuky79,28 g
Vláknina12,14 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 208 mg
Sůl0,92 g
Sacharidy86,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z uvedených surovin uplácáme těsto, necháme cca hodinu odpočinout v chladu zabalené do fólie. Krok 2: Připravíme si náplň: Ušleháme sníh z jednoho bílku, zašleháme sladidlo a ořechy. Krok 3: Z těsta vyválíme malé kuličky, do nich uděláme důlek - do důlku náplň a lískový oříšek. Krok 4: Pečeme při 165°C, hotové posněžíme vanilkovým sladidlem.

Zveřejněno 17. 12. 2011

Poznámka autorky coudi

Místo uvedené náplně lze použít dia marmeládu, zkoušela jsem i variantu lískový oříšek a po upečení dolít rozehřátou čokoládu, ale jednak to není úplně "dia" a jednak mi koláčky přišly suché...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovesné koláčky DIA

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E6kl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovesné koláčky DIA

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E6kl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Roxana: O škodlivosti se diskutuje pořád, ale já bych diabetiky s americkými vojáky nesrovnávala :-)

coudi: Aspartam je v některých státech u zakázaný, u nás zatím ne, ale hodně se diskutovalo o jeho škodlivosti. Nedávno bylo vědecky prokázáno, že způsobuje nádory na mozku (asi nejen je) - u amerických vojáků, kteří pili hodně Colu - jich 80% onemocnělo na nádory. Tolik z tisku...

Merylas: Já se o to nikdy nezajímala, ale před pár lety zjistili cukrovku manželovi, takže sháním, jak to jde :-/ A co se týče toho aspartamu, jsou to všechno chemický látky, takže snad radši moc nepřemýšlet...:-(

coudi: Stejně je to děs, sehnat nějaké kvalitnější věci pro diabetiky. Aspartam je fajn na slazení, ale právě na pečení není vhodný, protože při vyšších teplotách ztrácí sladivost. A jestli si dobře vzpomínám, tak kdysi byly i úvahy o tom, jestli je aspartam opravdu jinak neškodný. Ach jo....

Oni právě doporučí lecos, jen aby to prodali. Diabetolog mi řekl, že většina dia výrobků na trhu ve skutečnosti není pro diabetiky vůbec vhodná, stejně tak spousta sladidel. Třeba fruktóza taky není nic moc, nejlepší jsou nekalorická sladidla, např. aspartaman. Ale spagetko díky, podle toho odkazu to vypadá, že cukren opravdu vhodný je :-):-)

spagetka: Já jsem s ním spokojemá, ale je fakt, že cukr je uvedený ve složení. Fakt si myslím, že ho nemůže být moc, když ho doporučují diabetikům. Taky se ty sladkosti nepečou každý den, ale jen občas. Dej pak vědět;-)

Merylas: souhlasím a pokusím se ho sehnat :yes::yes:

coudi: Nikde jsem se prozatím nesetkala s názorem, že by byl Cukren nevhodný pro diabetiky. I na jednom odborném webu byl dotaz a odpověď od Mudr. byla, že vhodný je. Jen se musí započíst sacharidy do dietního režimu.;-) Cukr ve složení je, ale může ho být jen opravdu malé a zanedbatelné množství, jinak by tento výrobek nemohli diabetikům doporučovat. Já osobně se ho používat nebojím.

coudi: sice nemám s cukrenem zkušenosti, ale zjistila jsem, že jeho hlavní složkou je sukraloza, která je sice vyrobena z cukru,ale jinou cestou než jako běžný cukr tak, aby byla vhodná pro diabetiky - tady mrkni - http://www.irbis.cz/Zdroje_sukralosa.html

Na sladké pečení -v poslední době jsem si oblíbila sladidlo CLARA na pečení, které se mi zdá chuťově nejlepší, pak FAN SLADIDLO NA PEČENÍ(obyčejně stačí 2 PL), DIACHROM SYPKÝ (ale ne tam, kde je i prášek do pečiva, nejlépe do štrůdlu - a jen trochu),
Obecně jde vše nahradit při vaření – FRUKTOZOU PRO DIABETIKY (lze i zavařovat),a nyní i Diabeticker Zucker (něm.firma normálně v obchodě) – výhodou je, že spojuje fruktozu a sorbit a je vynikající (žlutá krabice s obrázky ovoce)-nehořkne.

Merylas:Tak jsem konečně sehnala cukren a zjistila, že obsahuje cukr :-/ V tom případě ale není vhodný pro diabetiky, takže jsem tam, kde jsem byla ;-(

Merylásku, taky používám ;-):-D:-K
Teri, zhruba to ber tak, že diacukr je čtvrtinou obyčejného cukru (a obráceně pochopitelně :-D) a jinak spíš podle chuti.
oBECNĚ -NEPOUŽÍVEJTE SLADIDLA NA PeČeNÍ, KTERÁ MAJÍ VE SLOŽENÍ ASPARTÁM - HOŘKNE, sice tomu lze předejít, ale je to trochu složitější manipulace, na trhu ale už je dostatek sladidel lepších a vhodnějších na vaření
Jo jinak recept :yes::yes::yes:

PS. omlouvám se za caps lock, ale už se mi to nechce přepisovat :-8:-8

Merylas: Díky za přínosný tip, budu se snažit sehnat :-)

tejaja: http://www.irbis.cz/Vyrobky_10.html ;-) Nechci kritizovat recept, ale asi bych použila nějaké jiné sladidlo které je určené přímo na pečení:-8 Jsou totiž i sladidla, která ztrácejí při vyšších teplotách sladivost a používají se k jiným účelům ;-) Na pečení doporučím např. Cukren od stejné firmy.
http://www.irbis.cz/Vyrobky_14.html

coudi:ďakujem za radu, niekde sa určite dopátram, v akom pomere to ide nahradiť, alebo niekto poradí, díky ;-)

Jasně, že se dá nahradit, jenže recept s cukrem už nemám. Já ho právě přepracovala na dia verzi. Z hlavy nejsem schopná říct, kolik by tam toho cukru bylo třeba, 1 g sladidla rozhodně není stejný jako 1 g cukru....A pokud vynecháte úplně, myslím, že to nebude dobré :-)

Tématické fráze:
dia cukroví z ovesných vloček, ovesné vločky pro diabetiky, ovesné koláčky, diachrom sypký recepty, nekalorická buchta, dia peceni, diaweb, ovesné vločky pečení dia, pečeme diabetikum, ovesné koláčky bez cukru, irbis na pečení, dia koláčky, nejlepší ovesné koláčky, aspartaman, diabeticker zucker, dia peceni z ovesnych vlocek, kolik dia sladidla do koláče, sypký diachrom recepty, nejlepší dia cukr na pečení, dia recept bez pečení

Suroviny:
mouka celozrnná, vločky ovesné, ořechy lískové mleté, sladidlo, prášek do pečiva, tuk hera, žloutek, ořechy vlašské, sladidlo, bílek

Přidat fotografie receptu