Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Základní chleba z remosky

Jak jednou ochutnáte domácí chléb, již nebudete chtít kupovaný. Jeho vůně se line všude kolem a spolu s domácí pomazánkou je to opravdu lahůdka. Zároveň pečení v remosce ušetří spoustu času i elektrické energie.

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min Bez doby kynutí těsta.

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava, Bez doby kynutí těsta.)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 950 kJ /
1 661 kcal
Bílkoviny51,73 g
Tuky9,47 g
Vláknina22,21 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy331,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z trochy vody, cukru, 2-3 lžic mouky a všeho droždí uděláme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout v teple. Krok 2: Přidáme zbytek surovin a vymísíme poměrně tuhé těsto, které necháme v zakryté míse kynout asi hodinu. Krok 3: Pak ho propracujeme, uděláme kulatý bochník, oválíme ho v mouce a dlaní ho hodně zploštíme. Krok 4: Dáme kynout do remosky na pečicí papír. Krok 5: Remosku nepředehříváme. Vykynutý chléb v ní pečeme přibližně 40-45 minut.

TIP: Chleba v domácí pekárně zvládne upéct téměř každý

Zveřejněno 13. 3. 2012

Poznámka autorky cathleen

Ocet přidávám pro mírně nakyslou chuť střídy, kmínu poměrně více, má jím vonět asi každý pořádný chleba.......

Chlebíky, pečené v remosce ničím nepotíráme, i když nám pak při pečení prasknou. Remoska vypouští velice málo vlhkosti, kůrka by při potření mohla zůstat vlhká.

Tento základní chleba je velice dobrý (prý "nemá chybu" - pravil hlavní ochutnávač ) a vydrží tak až do druhého dne.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Základní chleba z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n8kR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Základní chleba z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n8kR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (41)

Rehulka: parádní chlebík! :yes::yes: Díky za fotky :-)

Děkuji za úžasný recept. Chléb se povedl, je výborný, dovolila jsem si přidat fotku.

casino: nezkusíte příště upečený bochník v remosce obrátit vzhůru nohama a ještě chvíli péct? ;-)

cathleen:
Pečeno bylo v hliníku (na papíru)
No, někdy se mezi nebem a zemí dějí nepochopitelné věci... :-8

casino: díky za podrobnou zprávu :-8 Jen k tomu zespoda bledému chlebu - pekl jste v hliníkové nebo teflonové nádobě? Tohle mi totiž dělává teflon. Hliník je o kousek lepší (tedy - chleb v hliníku).

Kdysi jsem byl kadet na tento chleba :-)

Časy se změnily a paní casinová frfle, že se musí šetřit :yes:
M.j. i z úsporných důvodů jsem hledal chleba z remosky a zvolil jsem tento...
Rcp jsem dodržel do mrtě až na maličkost: použito bylo 7g sušeného droždí...
Z těsta jsem udělal před druhým kynutím placku přes celé dno
Vše klaplo..., až na dobu pečení: pekl jsem na barvu a furt se mi zdálo (a nebyl to sen) že je chleba zespodu bledý :-( Pekl jsem tedy 60´ (střídavě jsem nadkrýval alobalem) až byl produkt posléze podle mých představ - mám rád kůrku! (příště nebudu péci na papíru)
Děkuji za tento postup :-K

Paráda, konečně jsem se odhodlal upéct v remosce jednoduchý chleba a ono to funguje! Vložil jsem fotky.

Ivi, více teď využívám remosku, tak jsem zvolila Tvůj recept. Pekla jsem v té menší a jelikož jsem měla obavy, že se bude shora připalovat, tak jsem z těsta spíše udělala placku, než bochník. :-) Takže to není takový ten "balón", ale na chuti to samozřejmě neubralo. Je :yes:, posílám i fota.

magdalenka: děkuji :-K jsem ráda, že se pečení daří <3

cathleen: Včera som piekla zase, do cesta som pridala ľanové semeno. Musím vychytať dobu kysnutia v remoske po prepracovaní, tentokrát to bolo dlhšie, asi 35 minút. Celkovo remoska bola zapnutá 55 minút, alobal na posledných 20 minút. (Remoska ma baví stále viac!) Pridala som foto aj po nakrojení.
Majiteľom remosky doporučujem vyskúšať tento recept.

magdalenka: moc se ti povedl:-! Děkuji za fotku :-K

V týchto horúčavách sa mi nechce vyhrievať rúrou kuchyňu, tak mi na terase piekla remoska chlieb. Využila som tento recept. Piekla som až 55 minút (minule sa mi po 45 minútach zdal spodok svetlý), na posledných 15 minút som dala na vrch alobal. Zárezy som spravila hneď po vložení cesta do remosky. Mám teflónovú, takže papier na pečenie som nepoužila. Prikladám foto a teším sa, až vychladne a nakrojím...:-8

cathleen:Oběma Vám děkuji za odpověď. Takže snad se trefím, když dám 1,5 dávky na tu menší a 2,5 nebo 3 dávky na tu velkou......Dneska peču chleba bez hnětení v troubě, ale remoska mi je sympatičtější a asi toho zas budeme mít málo, takže budu muset dopékat na svačiny do školy:-D

casino: Jejda. já myslela, že jsou jen dvě velikosti: malá a velká. Obě mám a poslední dobou na ně nedám dopustit. Nemusí se všechno hlídat jako v troubě, v létě vařím a balkoně abych nedělala teplo a jídlo je mnohem lepší - šťavnatější

cathleen: asi ano, kdyby byl chlebík moc vysoký, tak by se asi připaloval. Zkusím a pak se pokusím odhadnout na velkou remosku

Zobrazit 3 starší odpovědi

Tento recept je do malé nebo velké remosky? Moc děkuji za odpověď.

Eva:
No, remosky jsou tří velikostí:-) a asi se jedná o tu prostřední.
(na rcp už se nějakou dobu taky chystám)

Dnes jsem ho upekla a jsem mile překvapená. Je krásně křupavý, vláčný a jemný. Příprava jednoduchá. Remoska je opravdu skvělá. Děkuji za recept.

Marta: děkuji za zprávu, Marto :-K Na remosku nedám dopustit!:yes:

natomnesejde 31. 12. 2014 17:57
cathleen:Snad jsme předtím doma měli příliš zimu, nevím, ale napodruhé všechno v pořádku. Kvásek z droždí hezky vyběhl a chlebík je tak jednou velký než na poprvé. Díky za rady :) Ať Vám v novém roce chutná!

natomnesejde: podle mě bylo vadné už droždí - pokud kvasek málo vyběhnul. Už při prvních přiznacích horšiho droždí je dobré to vylít a zadělat znovu, z droždí čerstvého, nového ;-)

natomnesejde 30. 12. 2014 18:12
cathleen: Ano z droždí, připraven podle tohoto receptu. Použila jsem mouku bílou, ne žitnou. Je snad chyba tam? Nebo, že bych třeba těsto přepracovala? :) Vážně nevím...

natomnesejde: píšeš kvásek...myslíš tím kvásek z droždí?

natomnesejde 30. 12. 2014 17:32
cathleen: Děkuji moc za odpověď!
všem: Chleba je chuťově moc dobrý, ale velice málo nakynul, byl zbytečně ani ne tuhý, spíš příliš hutný. Víte někdo, co s tím? Už kvásek se mi zdálo, že vůbec nevyběhnul a těsto celkově málo nabylo...

natomnesejde: 35-45 minut určitě;-)

natomnesejde 28. 12. 2014 20:57
Dámy a pánové, jak dlouho by měl kynout, když už je v remosce? Děkuji.

tak jse ho asi brzo vyndala s remosky ale i tak super :-):-))

finneta: ano, presne, jak jsi to popsala - chlebik se ohriva postupne. A rozhodne ho nicim nemaz, nech ho omouceny. On sice praskne, ale pokud bys ho potrela pred pecenim vodou, byl by vlhky - remoska nepropousti moc tekutiny ven.

Ivčo, prosím tě, návod pro naprosto blbý. ten chleba dám kynout do remosky a pak ho tam nechám a zapínám remosku? takže se vlastně bude ohřívat postupně? jinak já si ji koupila na aukru (tchýně mi ji nechtěla dát:-S) a ráda bych to zkusila. díky moc za odpověď:-K:-K

Remosku využívám na chalupě a péct v ní chleba bude úplně super. Pekárnu tam brát nesmím, protože mi tam navlhla, peču v troubě ten bez hnětení. Sama se divím, že mě to nenapadlo, dát péct chleba do remosky :-8:-K:yes::yes:

:-8 já se do remosky opět zamilovala - je malá, "žere" minimum elektřiny (až o 80% méně, než tróba), jídla jsou v ní dobře propečená, nevysušená.......a chleba z remosky mě doslova šokoval. Po všech zkušenostech s pečením kynutého těsta (vrazit do vyhřáté trouby, prudce upéct) bych nikdy neřekla, že budu z remosky vytahovat horký, voňavý, hlasitě křupající, plnohodnotný chleba:-p:yes:
Jsme doma jen dva, chleby v troubě už péct nebudu - jen v remosce.

Remosku jsem dala mladému, ale chlebíček se mi moc líbí:-K+9:yes:

Tématické fráze:
pečení chleba v remosce, chleba z remosky, chleba v remosce, chleba pečený v remosce, chléb z remosky, chléb pečený v remosce, chléb v remosce, jak upéct chleba v remosce, remoska zkušenosti, domaci chleba v remosce, pečivo v remosce, domácí chleba z remosky, chléb remoska, domaci chleb z remosky, chleba do remosky, pečivo z remosky, remoska chleba, pečený chléb v remosce, chleba remoska, remoska návod

Suroviny:
voda, cukr, sůl, ocet, kmín celý, mouka žitná chlebová, mouka hladká, droždí

Přidat fotografie receptu