Krevety po thajsku z dostupných surovin
Krevety získávají stále větší oblibu díky jemné chuti a rychlé a snadné přípravě. Vyzkoušejte tyto krevety marinované ve svěží marinádě, krátce restované spolu se zázvorem, jarní cibulkou a výhonky mungo.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 616 kJ / 625 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,29 g |
Tuky | 25,62 g |
Vláknina | 6,20 g |
Cholesterol | 465 mg |
Sodík | 3,80 g |
Sůl | 8,40 g |
Sacharidy | 30,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krevety vyloupeme (zbytky můžeme ponechat na vývar, který použijeme na polévku nebo podlévání).
Krok 2: Marinádu připravíme z rozdrceného česneku, nasekaných bylinek, šťávy z limetky, posekané chilli papričky nebo koření chilli, cukru a rybí omáčky. Krevety marinujeme cca 30 minut.
Krok 3: Na pánvi nebo woku rozpálíme 1 lžíci oleje, přidáme nadrobno nakrájený zázvor, na větší kousky pokrájené cibulky, papriku a nakonec výhonky, restujeme nejdéle 5 minut. Vše přendáme do mísy a uchováme teplé.
Krok 4: Na pánvi nebo woku rozpálíme ještě trochu oleje, přidáme krevety bez marinády a minutu prohříváme. Ne příliš dlouho, aby krevety neztvrdly.
Krok 5: Přilijeme marinádu, sójovou omáčku a vrátíme ke krevetám zeleninu. Promícháme, dochutíme limetkovou šťávou a posypeme ještě posekanými bylinkami.
Krok 6: Podáváme s nudlemi nebo rýží.
Zveřejněno 16. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krevety po thajsku z dostupných surovin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qDzy
Moje poznámka
Krevety po thajsku z dostupných surovin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qDzy
Nejnovější recepty
Polévka z rybího filé s koprem
Přidáno před 3 hodinami
Rybí polévka s kurkumou
Přidáno před 3 hodinami
Krémová rybí polévka se smetanou
Přidáno před 3 hodinami
Rybí polévka Halászlé
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 6 hodinami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenátová polévka se smetanou
Jasek před 3 hodinami
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 7 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 8 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 9 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 10 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 10 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 12 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik 20. 11. 2024 21:58
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Tématické fráze:
krevety recept,
krevety recepty,
očištění krevet,
krevety recept apetit,
recept tygři krevety s bylinkami,
krevety na thajský způsob,
recept na krevety marináda zázvor,
krevety makro,
omacka na krevety,
krevety rybí omáčka,
recept na krevety,
krevety po thaisku,
makro krevety,
tygri krevety makro,
krevety se sojovou omackou,
krevety po asajsku,
krevety apetit,
apetit krevety,
krevety sojova omacka,
krevety v makru
Suroviny:
krevety,
limetka,
česnek,
chilli paprika čerstvá,
fazole mungo,
cibulka jarní,
paprika čerstvá červená,
zázvor,
omáčka rybí,
omáčka sojová,
cukr krupice,
koriandr čerstvý,
olej
Komentáře (20)