Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovička v kefíru z papiňáku+smažené řízky

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

30 min (30 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 236 kJ /
773 kcal
Bílkoviny20,86 g
Tuky57,94 g
Vláknina8,70 g
Cholesterol 131 mg
Sodík 1,01 g
Sůl2,50 g
Sacharidy40,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa opláchneme, osušíme, nařízneme na okrajích a naložíme do připravené marinády z výše uvedených surovin. Uložíme v uzavřené nádobě do druhého dne do lednice. Krok 2: Slaninu si nakrájíme na drobné kostičky a vložíme do rozehřátého hrnce. Přidáme na hrubší kousky pokrájenou cibuli a vše 5 minut restujeme. Krok 3: Poté tuto směs odhrneme k okraji hrnce, vložíme plátky masa ze kterého jsme trochu nožem odškrábli marinádu a necháme maso po obou stranách prudce zatáhnout. Přidáme všechnu marinádu, promícháme, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na mírném plameni dusíme 15 minut. Krok 4: Po ochlazení a vypuštění přebytečného tlaku hrnec otevřeme, maso vyndáme bokem a ponorným mixérem vše dohladka rozmixujeme. Hrnec opět postavíme na oheň, omáčku uvedeme k varu, přilijeme smetanu s rozšlehanou moukou a necháme na mírném plameni za občasného promíchávání 10 minut provařit. Maso vložíme zpět do omáčky, přidáme nasekané bylinky, prohřejeme a můžeme podávat. Krok 5: Na přílohu se hodí rýže, knedlík i těstoviny. Krok 6: Smažené řízky. Ze zbývajících 2 plátků mírně setřeme marinádu a lehce obalíme ve strouhance. Krok 7: Na rozehřátém oleji v pánvičce rychle po obou stranách osmažíme, vložíme na pečící papír a dáme do předem vyhřáté trouby na 20-25 minut upéct. Krok 8: Pokud nechceme zapínat troubu, smažíme pozvolna na pánvi ve vyšší vrstvě rozehřátého tuku do zlatavé barvy. Krok 9: Můžeme podávat s pečivem a zeleninovou oblohou, nebo s bramborovou kaší.

Zveřejněno 1. 5. 2012

Poznámka autorky Anna Kocikova

Ráda v kuchyni používám kefír.Maso v něm naložené je velice křehké a chutné. Omáčky jsou pikantní, navinulé chuti a řízky jsou jemné a šťavnaté.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička v kefíru z papiňáku+smažené řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RwRE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička v kefíru z papiňáku+smažené řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RwRE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (14)

:-KŠkoda že jsem si tohoto receptu nevšimla dříve...musím brzy vyzkoušet...už teď se mi sbíhají sliny.:-p:-pZítra grilujeme na chatě, ale v neděli nebo nejpozději příští týden to uvařím .Fakt:-!:-!:yes::yes::yes:

jarka skrobakova:Díky za pochvalu:-8:-K

krásně připravené jídlo:yes::yes::yes::-)):-)):-p:-p

spagetka:Laděnko,kupuji v Lidlu.Mívají ve skleničkách po 200ml:-)
Danuš,napřed zmizly čerstvé řízky:-D2 plátky byly k večeři a zbývající 2 na druhý den:-))
Jsem ráda,že se receptík líbí;-)Děkuji:-K:-)

Aničko, odkud máš tu hořčičnou omáčku s pepřem? Já ráda používám hořčici se zeleným pepřem z Alberta, tuhle značku jsem někde viděla, ale nevzpomenu si ;-);-)
S kefírem taky vařím moc ráda, a dělám hodně podobně :-p:yes:

Aničko - to jsou zase mňamky - teď jenom nevím,co bych si dala dřív :yes::-D určitě vyzkouším:-p

:-p:-p:yes:

Aničko hezký recept;-)ukládám si a až pojedu do čech tak si nakoupím kefír a uvařím.Tady u nás ty kefíry a podobné mléka jsou úplně odporný:-(

Bibinka:Díky za typ:yes:Já jsem tu zakysanku právě úplně odbourala,ten kefír se mi zdá dost chuťově"agresivní":-))tak to právě zjemňuji tou sladkou smetanou:-)

Děkuji;-):-K
Opravdu jsme si pochutnali:-p:-)

Aničko, to je dobrota přímo podle našeho gusta;-) Příště tam vyzkoušej 100 ml zakysanky, místo té sladké smetany;-)omáčka je ještě výraznější;-)Jinak recept supr a dávám 5.bod:yes:

Samé sympatické ingredience. Jak se říká, jí se i očima a fotky vypadají víc než výborně. :-p:yes:

moc hezky připravené jídlo, krásný servis.. zase další paráda "Papénové Ann";-):-D:yes::yes::yes::-K

;-)tak jsem jenom polkla moc pěkné masenko:yes::yes:+1

Tématické fráze:
řízky naložené v kefíru, řízek z krkovičky, rizek v papinaku, řízky v kefíru, smažený řízek v pomalém hrnci, řízky z krkovice naložené, naložené maso na smažené řízky, maso naložené v kefíru, křehký řízek z krkovičky, rizek z krkovice, maso v kefíru, smažený řízek z krkovičky, naložení masa do kefiru, naložené maso v kefíru, křehké řízky z krkovičky, smažený řízek z krkovice, naložené rizky v kefíru, recepty z papiňáku, tlakovy hrnec smazeni rizku, naložený krkovice

Suroviny:
krkovice vepřová, slanina, cibule, smetana, mouka hladká, nať cibulová, kefír, omáčka hořčičná s pepřem, chilli paprika čerstvá, rozmarýn čerstvý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu