Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krupicové flameri s ovocnou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

30 min (30 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 2 - 3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 583 kJ /
1 095 kcal
Bílkoviny37,10 g
Tuky10,20 g
Vláknina11,40 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 208 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy208,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V mlieku necháme 10 minút nabobtnať krupicu a uvaríme z nej veľmi hustú kašu. Vmiešame vanilkový cukor a cukor a vylejeme do studenou vodou vypláchnutých mištičiek. Necháme vychladnúť a dáme do chladničky stuhnúť úplne na 12 hodín. Krok 2: Potom vyklopíme na tanier, prelejeme omáčkou a ozdobíme šľahačkou. Krok 3: Omáčka : Ovocie dáme do kastróla a povaríme asi 10 min. Vmiešame cukor, vanilkový cukor a zahustíme solamylom rozmiešaným vo vode. Krátko povaríme a prelejeme flameri.

Zveřejněno 7. 5. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krupicové flameri s ovocnou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PrX1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krupicové flameri s ovocnou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PrX1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Krupicovou kaši máme velmi rádi, při vaření přidávám špetku soli. Terezko navnadila si mne, asi jí půjdu uvařit ;-)

:yes:mňaaaam:-K:-*

Toto můžem (a hlavně manžel:-D:-D). Dlouho jsem nedělala a mám taky někde flameri z jáhel ;-);-), není nad staré recepty. Budu muset oprášit:-D:-D:-p:yes:
Jinak Terezka má pravdu, flameri je výraz pro směs kaše a další přísady např.ovoce, mandlí apod. sníh být může ale nemusí ;-);-)

Tak to je mňamka:-p. Celá naše rodina má ráda krupicovou kaši, takže tohle je luxus:-*:-K:yes:

Alžbětina Prknářová: čo je prosté, nemusí byť zlé :-D Nie do každého flameri ide sneh ;-)

Alžbětina Prknářová 7. 5. 2012 06:28
Dovolím si jednu technickou: toto je krupicový pudink, ve flameri se do té krupicové kaše na závěr zamíchá sníh z bílků a proto je flameri nadýchanější než prostá vychladlá krupicová kaše ;-).

Tématické fráze:
recept na krupicové flameri, krupicové flameri, flameri, krupicová flamery, krupicová flameri, jáhlové flamery, jáhlové flameri, noky s ovocnym prelivem, krupicové flamery, krupicové noky s malinovou omáčkou, flamery, ovocná omáčka, krupicovou flameri, noky s ovocnou omáčkou, krupicove vanilkove flamery, vanilkove flamery recept, omáčka ze zmrazeného ovoce, kaše flameri, krupicova kaše z hrubé mouky, nočky s ovocnou omáčkou

Suroviny:
mléko, krupice dětská, cukr vanilkový, cukr, ovoce, cukr, cukr vanilkový, solamyl, voda

Přidat fotografie receptu