Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Guláš ze zajíce se zeleninou a zakysanou smetanou

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

60 min (60 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 396 kJ /
1 529 kcal
Bílkoviny95,80 g
Tuky101,37 g
Vláknina5,45 g
Cholesterol 189 mg
Sodík 439 mg
Sůl1,04 g
Sacharidy37,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zaječí maso omyjeme a rozdělíme na menší kousky. Krok 2: Pórek a mrkev nakrájíme na kolečka, cibuli na půlkolečka. Krok 3: Smícháme ocet, vodu a víno, přidáme zeleninu, celé koření a 10 min vaříme. Krok 4: Horkou marinádu nalejeme na zaječí maso. Necháme vychladnout, přikryjeme a 24 hodin marinujeme. Krok 5: Potom maso vyjmeme, osolíme, opepříme a na rostlinném tuku zprudka opečeme. Krok 6: Zaprášíme moukou, osmahneme, přilejeme vývar, promícháme. Krok 7: Marinádu zcedíme a zeleninu přidáme k masu. Krok 8: Na mírném ohni dusíme cca 1 hodinu. Krok 9: Ke konci necháme šťávu vydusit, aby vznikla přiměřeně hustá šťáva. Krok 10: Přidáme smetanu, džem, koňak a už nevaříme.

Smetanu a džem můžeme také přidat na talíř, jako ozdobu.
Příloha - knedlík, krupicové noky...

Zveřejněno 18. 5. 2012

Poznámka autorky JanaDorazinova

Recept mám od mneneznas. Původně je to DIA recept, ale já jsem postupovala malinko jinak, proto jej nepřidávám k DIA receptům

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš ze zajíce se zeleninou a zakysanou smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZvVJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš ze zajíce se zeleninou a zakysanou smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZvVJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Zase zajíc :-? Asi ho budu muset taky někde koupit :-D:yes:+

Jana Remkova:Já ti véřím,také záleží jak se stehna z masa ukrojí,jestli tam nezustane také kousek hřbetu.Pak to muže vážit tolik,kolik říkáš.Zaječí stehna a hřbet jsou spolu tak 1500 gramu,to je nejlepší maso a ze předních nohou se dělá výborný paprikáš !:-K:-D

Veronika.Hrozna: Opravdu měla kolem 800g, vážila jsem je po rozmrazení. Pro dva na 2 obědy akorát;-) Je mi líto, že už nemám obal. Vyfotila bych ho.

Marcela: To byl veliký zajíc, a stehna byla asi i s tou nejspodnéjší částí nohy zajíce. Nebo v tom byla zabalena voda jak je v krají zvykem.Dvě velká stehna už odblanéná a očištěná cca 600 až 700 gr. :-O

Marcela: Byl;-)

dala bych si Jani a jak, ani nevíš, nechytla jsem tu akci, snad někdy jindy:-K:yes:

Jana Remkova: 2 stehna ze zajíce cca 840g:-O:-? Byl to vůbec zajíc:-?:-D:-D

:-p:yes::yes:

maris: i to je možné, já jsem tu cenu jen tak plácla v porovnání s králíkem.;-)

Já zajíce mám ,aspoň ješté 4 možná víc v mrazáku,délala jsem letos z nich už i paštiky 4 x aby se to snědlo.Zajíc moc dlouho v mrazáku nevydrží. Ale já tohle prubnu ! Jenom prosím,kdo chce vyzkoušet tak dukladné odblanit a na zadních nohou u kloubu vyřezat tuk ve zhybu,ten tuk maže kloub na zadních nohách a není to dobré,když se to vaří i s tím.Pak to maso ten tuk znehodnotí, a dostane to divnou chuť. Pochybuju,že na mase z obchodu to někdo vyřeže.:-*

Jana Remkova: tak to je krásná cena, to bych taky koupila, já jsem viděla asi za 450,-:-O:no:

Jana Remkova: aha, tak to jsem nevěděla.. tak to jde;-):yes::yes:

rebeka: Věř mi, že bych si ho za 300 kč 2 stehna taky nikdy nekoupila;-). Ale byla na ně akce, jak už jsem se zmínila v Albertu-2 stehna cca 840g za 135 kč a to se dá, ne?;-)Myslím, že za tu cenu na zaječí maso zase dlouho nenarazím;-) Děkuji všem za milé komentáře.:-)

maris:Zrovna dnes bych spíše než myslivce docenila opraváře praček:-D.
Ze zajíce jsem jedla svíčkovou a ta tedy byla:-p.

;-)zajíce jsem taky nikdy nejedla, ale určitě bych si šmákla:yes::yes:+4

Tématické fráze:
zaječí guláš, gulas ze zajice, nejlepsí recept na zajíce, zaječí stehna, recept na zajice, jak odblanit zajíce, zajici stehna, nejlepsi recepty na zajice, zaječí maso cena, cena zajeciho masa, recept na zaječi gulaš, zaječí stehna recept, recepty zaječí maso, zajíc gulas, zaječí polévka zakysaná smetana, recepty zajíc, nohy zajíce, kde koupit zajíce, maso ze zajice, zajíc stehna

Suroviny:
maso zaječí, pórek, cibule, ocet vinný, víno červené suché, voda, pepř, jalovec, mouka, tuk rostlinný, maso hovězí, smetana kysaná, džem rybízová, koňak

Přidat fotografie receptu