Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nakládaný bůček

Vepřové maso má v české kuchyni své pevné místo a je pro to dobrý důvod. Třeba takový česnekem provoněný bůček na čerstvém chlebu, s hořčicí a kyselými okurkami, vás ohromí. Skvělý jako pohoštění na party, mizí rychlostí blesku.

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 45 min + 2 dny odležení

80 min (35 min příprava + 45 min tepelná úprava, + 2 dny odležení)

Suroviny pro 7 porcí

7porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 309 kJ /
3 659 kcal
Bílkoviny162,65 g
Tuky326,91 g
Vláknina7,35 g
Cholesterol 506 mg
Sodík 7,06 g
Sůl17,10 g
Sacharidy15,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Opláchnutý bok i s kůží vložíme do hrnce, přidáme česnek, koření, zalijeme vařící vodou a vaříme doměkka (v papiňáku cca 45 minut). Krok 2: Necháme mírně vychladit, abychom si při obalování nepopálili prsty. Krok 3: V míse smícháme sypké koření, bok v něm obalíme, zabalíme do alobalu a dáme nejméně na 2 dny do spodní části chladničky uležet. Krok 4: Poté krájíme na plátky - tenké na obložený talíř, silné mezi chleba na svačinu, můžeme posypat různým kořením, nebo jen lehce poprášit sladkou či pálivou paprikou. Krok 5: Na zakousnutí se hodí kyselá okurka, křen s jablkem nebo postačí jen hořčice.

TIP: Křen v kuchyni - recepty, jak jej uchovat

Zveřejněno 19. 7. 2012

Poznámka autorky Anna Kocikova

Je tady více druhů naloženého vepřového bůčku, ale všechny s čerstvým česnekem, který nemusí každému dělat dobře. Česnek v prášku není tak agresivní, není po něm těžko, voní také hezky a druhý den po požití má člověk v ústech celkem přijatelné klima.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládaný bůček

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0ENK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládaný bůček

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0ENK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (36)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

A z vývaru je pak dobrá česnečka, když je tam těch 10 stroužků :)

Ruppy: Ano,česnečka je z vývaru opravdu moc dobrá😋

janatka: Ivetko velice děkuji za přidané fotky,moc mě to potěšilo:-8:-K

janatka: Děkuji Ti,Ivetko:-KTaké pokaždé schovávám jeden kus dozadu do ledničky a po týdnu je báječný:-Q

Tak se vaří. Máme příští týden návštěvu, tak bude krásně odleželý. Vím, že stačí méně, ale já ho schovám, aby se nesnědl dříve. :-)<3 Znám tento recept hodně dlouho a nikdy nezklamal.

Lenunka: Magdičko,moc jsi mě potěšila:-8Děkuji za komentář a krásnou fotku:-K:yes:

dovolila jsem si přidat foto z ochutnávky :-):-K

Drahuško, dělala jsem přesně podle tebe z vepřového laloku, a je to pravdu výtečné, česnek mi nedělá dobře, ale s tím sušeným...no pohádka :-):-K:yes:

Aničko jsem mile překvapena co se dá udělat z bůčku! Děkuji Vám za tak skvělý recept! Budu si ho dělat častěji!:-)<3:-*:-K:-Q:yes::yes::yes::yes::yes:

vyborná pochoutka

kutil25: Děkuji:-KZítra se bude nakládat na svátky,jen do jiné marinády:-Q

Jarda::-)Velice děkuji za důvěru v recept;-)a hlavně za vyzkoušení.Jsem ráda,že chutnalo:-K:-K

Na tento racept jsem narazil ( bohužel) až nyní. Samozřejmě jsem ho udělal a měl velký úspěch.Děkuji a jsem s pozdravem. JardaMencJaroslav@seznam.cz:-K:-K

Nikina::-))Děkuji i za milý komentář:-K:-*

Tématické fráze:
naložený bůček, nakládaný bůček, nakládaný vepřový bok, naložený vepřový bůček, vařený a nakládaný bůček, top recepty nakládaný bůček, nakládaný bůček na gril, vařený naložený bůček, nakládaný vepřový bůček, nalozeny bucek v alobalu, naložený bůček na gril, naložený bůček na chleba, nakládaný bok, naložený bok, naložení bůčku, naložený česnekový bůček, bůček naložený v česneku, nakládaný bůček s paprikou, naloženy buček s česnekem, naložený bůček v cesneku

Suroviny:
bok vepřový, pepř čtyř barev, bobkový list, sůl, koření nové koření, česnek, koření gril mexiko, česnek práškový, semínka hořčičná

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu