Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nakládaný bůček

Vepřové maso má v české kuchyni své pevné místo a je pro to dobrý důvod. Třeba takový česnekem provoněný bůček na čerstvém chlebu, s hořčicí a kyselými okurkami, vás ohromí. Skvělý jako pohoštění na party, mizí rychlostí blesku.

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 45 min + 2 dny odležení

80 min (35 min příprava + 45 min tepelná úprava, + 2 dny odležení)

Suroviny pro 7 porcí

7porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 309 kJ /
3 659 kcal
Bílkoviny162,65 g
Tuky326,91 g
Vláknina7,35 g
Cholesterol 506 mg
Sodík 7,06 g
Sůl17,10 g
Sacharidy15,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Opláchnutý bok i s kůží vložíme do hrnce, přidáme česnek, koření, zalijeme vařící vodou a vaříme doměkka (v papiňáku cca 45 minut). Krok 2: Necháme mírně vychladit, abychom si při obalování nepopálili prsty. Krok 3: V míse smícháme sypké koření, bok v něm obalíme, zabalíme do alobalu a dáme nejméně na 2 dny do spodní části chladničky uležet. Krok 4: Poté krájíme na plátky - tenké na obložený talíř, silné mezi chleba na svačinu, můžeme posypat různým kořením, nebo jen lehce poprášit sladkou či pálivou paprikou. Krok 5: Na zakousnutí se hodí kyselá okurka, křen s jablkem nebo postačí jen hořčice.

TIP: Křen v kuchyni - recepty, jak jej uchovat

Zveřejněno 19. 7. 2012

Poznámka autorky Anna Kocikova

Je tady více druhů naloženého vepřového bůčku, ale všechny s čerstvým česnekem, který nemusí každému dělat dobře. Česnek v prášku není tak agresivní, není po něm těžko, voní také hezky a druhý den po požití má člověk v ústech celkem přijatelné klima.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládaný bůček

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0ENK

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládaný bůček

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0ENK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (30)

janatka: Ivetko velice děkuji za přidané fotky,moc mě to potěšilo:-8:-K

janatka: Děkuji Ti,Ivetko:-KTaké pokaždé schovávám jeden kus dozadu do ledničky a po týdnu je báječný:-Q

Tak se vaří. Máme příští týden návštěvu, tak bude krásně odleželý. Vím, že stačí méně, ale já ho schovám, aby se nesnědl dříve. :-)<3 Znám tento recept hodně dlouho a nikdy nezklamal.

Lenunka: Magdičko,moc jsi mě potěšila:-8Děkuji za komentář a krásnou fotku:-K:yes:

dovolila jsem si přidat foto z ochutnávky :-):-K

Drahuško, dělala jsem přesně podle tebe z vepřového laloku, a je to pravdu výtečné, česnek mi nedělá dobře, ale s tím sušeným...no pohádka :-):-K:yes:

Aničko jsem mile překvapena co se dá udělat z bůčku! Děkuji Vám za tak skvělý recept! Budu si ho dělat častěji!:-)<3:-*:-K:-Q:yes::yes::yes::yes::yes:

vyborná pochoutka

kutil25: Děkuji:-KZítra se bude nakládat na svátky,jen do jiné marinády:-Q

Jarda::-)Velice děkuji za důvěru v recept;-)a hlavně za vyzkoušení.Jsem ráda,že chutnalo:-K:-K

Na tento racept jsem narazil ( bohužel) až nyní. Samozřejmě jsem ho udělal a měl velký úspěch.Děkuji a jsem s pozdravem. JardaMencJaroslav@seznam.cz:-K:-K

Nikina::-))Děkuji i za milý komentář:-K:-*

Anna Kocikova: velmi podobný tomu od mé mamky! :yes::-K Máš to krásné jako vždy:-K

No, já jakože zrovna hubnu...ale teď mám na ten bůček takovou chuť, že zítra jdu do něj!!!:-D:-D:yes:

Za moc príma komentáře a hodnocení děkuji:-K:-D
mischelinko-koření si můžeš dát libovolné-papriku smíchat s pepřem,nebo chilli,můžeš dát třeba grilovací koření...Já jsem byla zvědavá na ten česnek v prášku,proto ten hokus pokus.Nám nedělá velké množství čerstvého česneku moc dobře a také se pak nesmí moc mluvit:-O:-D

Studený naložený bůček s čerstvým chlebem a orosená "Plzeň" , myslím 12°Prazdroj, tomu nikdo neodolá:-*. Posílám kulaťoučký 10. bodík:yes:

Já teda nejsem milovnice bůčku:-Sno ale ten tvůj bychsi dala;-)s okurčičkou a čerstvým chlebíkem:-*To koření sice nemám,ale budu improvizovat a :-))vyzkouším:-p:yes:

No neviem, nie som ako Ivet - taký voňavý chladný bôčik z chladničky, k tomu kvasená uhorka - tiež studená - na mňa pôsobí v horúčave dobre...:-D

magdalenka:Magduško já to na sebe prásknu:-O;-)Po těch dvou dnech jsem potajmu šla kousek zakrojit:-D:-Dale pššššš:-*Ale včera byl naozaj dobručký:-p
Šušlajdi toho bůčku byl opravdu moc veliký kus a já jsem z toho libovoučkého nakrájela na řízky:-ptohle je takový"zbytkáč";-)
Ivetko já tomu jídlu moc nedám,ale chlapi jsou masožravci i v horku:-))
Všem za hezké komentáře i hodnocení děkuji:-):-K

chro chro:-p:-D:-D:yes::yes::yes:

Aničko, máš to žravý:-p:-p:-p:-pTeď, když je horko, tak na tato jídla nemáme moc chuť, ale jakmile se ochladí, tak už to jede.:-D:-D Bůček, tlačenka, ovárek...:-D:-D:-*:-p:yes:

Anička, píšeš o dvoch dňoch pobytu bôčika v chladničke...pri ostatných marinovaných bôčikoch píšu o týždni...ja si naozaj neviem predstaviť, kto okolo takéhoto niečoho dokáže týždeň iba chodiť. Ja vydržím maximálne deň.
S tým sušeným cesnakom máš pravdu, nie je taký agresívny...:yes:

:yes::yes::-p:-p:-)):-K

Aničko, nádhera:yes::yes:

;-)ale to bych si pošmákla máš ho krásně libovej:yes:no nevím, nevím jestli bych to ty 4dny vydržela:-D:-D+4

Bibinka:Já jsem nedávno dělala bůčínek podle Růženky Musilové,ale nám oběma nedělá dobře to větší množství čerstvého česeku,tak jsem trošku zaexperimentovala:-8Bibinko jo,jo,to kupoval Lubík;-)On se vždycky z práce autem zastavuje na nákup:-))má to po cestě:-))
Díky všem za komentíky i hodnocení:-):-K

tohle je velká lahoda, kterou už jsem dlooouho nedělala:-//:-p:-p
krásně prorostlý bůčiček:-8:-p:-p;-):-D:yes::yes:

Aničko, zase výbornej bůček, dala bych si...taky ho nakládám, ale s trochu odlišnými surovinami a taky je to šmakovka:-p Máš ten bůček pěknej i jako maso, to kupoval Lubík:-? Taky jsem ho včera kupovala a koukl na mne zespodu takový krásný libový a už byl v koši:-D:-)) Dávám jasnej 2.bod:yes:

Lahůdka a jak libová;-);-);-)

Wow,Aničko, to jste si asi pošmákli, viď? Mňam:-K;-):yes:

Tématické fráze:
naložený bůček, nakládaný bůček, nakládaný vepřový bok, naložený vepřový bůček, vařený a nakládaný bůček, top recepty nakládaný bůček, nakládaný bůček na gril, vařený naložený bůček, nakládaný vepřový bůček, nalozeny bucek v alobalu, naložený bůček na gril, naložený bůček na chleba, nakládaný bok, naložený bok, naložení bůčku, naložený česnekový bůček, bůček naložený v česneku, nakládaný bůček s paprikou, naloženy buček s česnekem, naložený bůček v cesneku

Suroviny:
bok vepřový, pepř čtyř barev, bobkový list, sůl, koření nové koření, česnek, koření gril mexiko, česnek práškový, semínka hořčičná

Přidat fotografie receptu